Lukarna 18.02.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Cześć Nita:)Ja bym kuchnię zostawiła tak jak jest:yes: Dla mnie wszystko jest w odpowiednim miejscu - biorąc pod uwagę moje osobiste wyobrażenie o kuchni:)Najprawdopodobniej będziesz częściej używała blatów pomiędzy lodówką - zlewem - kuchenką bo tak wygodniej, a ten blat pod drugim oknem zostanie jako dodatkowy. Jeżeli uda Ci się zrobić tam ten wysuwany stolik - tym bardziej będzie fajnie:) Można by jeszcze zrezygnować z tych szuflad jak pisała Krokusia i tam wsunąć krzesło czy coś - ale mi osobiście szkoda byłoby szuflad;) Kurde jaka duża ta Twoja kuchnia się wydaje... Idę przypomnieć sobie inne wersje i wymiary kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 18.02.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 bez grzejników, u nas wszędzie będzie podłogówka, ale w sypialniach wyjścia na grzejniki będą czyli rury do wody, podpięcie kbelka, cała podogówka plus instalacja pod grzejniki cena bez pieca czyli u nas to mega tanio wyszło Nita a jakie kolory planujesz w kuchni? jakie fronty mniej więcej? masz jakiś pomysł na prysznic? jakieś wymiary konkretne? kurcze my ciągle zmieniamy koncepcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 18.02.2013 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 (edytowane) moja kuchnia jest malutka, jakieś 10 m2, ale mam też spiżarkę. Wolałabym nie rezygnować z szafek. Chodzi mi po głowie, aby kiedyś kiedys zrobić tarasik przy kuchni, co by słonko nie paliło i może nawet w przypływie szaleństwa drzwi zamiast okien. moja kuchnia to taki szwajcarski ser kolory - pewnie coś jasnego żeby przestronnie było niestety wyobraźnia u mnie szwankuje, jak zobaczę na żywo jakieś fronty to wybiorę. Bardzo lubię ciemne, nasycone kolory i będę musiała się mocno pilnować. U nas prysznic będzie w małej łazience, która jest na szarym końcu na liście "do zrobienia", więc się nad nią nie zastanawiałam. W dużej łazience będzie wanna i bateria nawannowa plus słuchawką prysznicowa. Gdzieś się tą słuchawkę przymocuje aby nie dyndała. W mieszkaniu mam taki drąg do kotary, którego się nie przywierca, tylko sam się trzyma i w domu na razie tez tak będzie. Nie będę wymyślała za dużo Edytowane 18 Lutego 2013 przez nita83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 18.02.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 eeee...to nie taka malutka moja ma jakieś 9,6 i myślę jest w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.02.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Nita, a wymiarów ścian nie znasz na pamięć? Nie wierzę Ja swoje w nocy o północy recytuję Taras przy kuchni - marzenie moje:) Nawet mam jakąś wersję projektu z wyrysowanym takim tarasem kuchennym... Nasz Pan Architekt nas gorąco do tego namawiał i mój P się do pomysłu zapalił ale go ostudziłam trochę: raz że koszty dodatkowego tarasu, dwa że mamy tam do ogrodzenia 5m, więc taras wypadłby przy samym płocie a trzy - jakbym w miejscu okna zrobiła wyjście na taras to zupełnie nie mogłabym miec stołu w kuchni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 18.02.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 A no widzisz, to u mnie wanna będzie w drugjej kolejności, a pierwsza do zrobienia łazienka dolna z prysznicem... no nic, najwyżej wannę zgapię potem ja włąsnie z kolorami też miałam problem...ale teraz padło na orzech dołem i jakaś wanilia blat a w pierwszej wersji miał być czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 18.02.2013 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 z liczbami u mnie ciężko, ja nawet swoich lat nie moge spamiętać , ale kuchnia ma 3,40 za 3,15 czyli 10,71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 18.02.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 e no dobra jesteś ja wymiarów nie pamiętam , może daltego że bym musiała pamiętać 4 wymiary, a nie tylko 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 18.02.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 z liczbami u mnie ciężko, ja nawet swoich lat nie moge spamiętać to akurat zupełnie normalne u kobiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 19.02.2013 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 ale się u nas porobiło, poważnie zagroził nam szpital, bo u mniejszego podejrzewali zapalenie płuc na szczęście nie ma, ale i tak jest bardzo mocno chory więc koczuję w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.02.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Nita:hug: Kurde mój mały znowu zaczął kaszleć musiałabym się z nim przejść do lekarza też a nie sama leczyć:/ ps. ale masz pozytywno-wiosenny ten avek... ps2. ja mam 3,29 na 3,69 czyli bardzo zbliżona;) tylko u mnie mniej szafek ale mam nadzieję że się zmieszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 19.02.2013 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 no to ku pokrzepieniu serc, moje ukochane tulipanyhttp://rosliny-ogrodowe.com.pl/wp-content/uploads/2011/04/tulipan_jupiterimages_500.jpgjak już będę miała wyrównaną działkę posadzę ich niezliczona ilość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 19.02.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Nita zdrówka dla małego !!!! pogoda paskudna i dzieci szybko wszystko łapią, moja zakatarzona...mam nadzieję że nic się z tego nie rozwinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 19.02.2013 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 dzięki dziewczyny, zdrówko się przyda. Hydraulik nr 2 razem 14 710 zł, w tym ogrzewanie podłogowe ok 130m2 - 7530 zł, rezerwowa instalacja grzejnikowa 950 zł, woda 1140 zł, mat. kanalizacyjne 590, robocizna 4500. Uff Dla odstresowania pokój starszaka. Oczywiście luźna koncepcja jakieś propozycje? http://imageshack.us/a/img849/4992/filippokj.png opcja 2 http://imageshack.us/a/img834/3971/filip2.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 19.02.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Opcja nr 1 ALE zamiana miejscami łóżka z biurkiem (łóżko naprzeciwko drzwi to bardzo zła pozycja wg feng shui ) a szafa z komódką na ścianie drzwiowej (chyba że się nie mieści) - tak mam zaplanowane u siebie Opcja nr 2 - przekręciłabym łóżko o 90% żeby było wzdłuż dłuższej ściany. Zdrówka życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 19.02.2013 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 dzięki cronin te wizu są baardzo poglądowe, wymiary nie są idealne, a rozmieszczenie drzwi i okien jest na oko. Wolałabym biurko z prawej strony okna, gdyż dziecko praworęczne nie zasłania sobie wtedy naturalnego światła. Pewnie i tak będę co 3 miesiące robiła przemeblowanie Jak już coś poprzestawiam to zawsze uważam że tak jest najlepiej, potem za parę miesięcy znowu przestawiam i znowu "jest najlepiej" i tak w kółko http://imageshack.us/a/img266/5020/filip3.png No i może z tą pralnią nie będzie tak źle. Jednak uprzedzam, że nie dokopałam się do wymiarów szaf w tym programie więc może to być tylko moje pobożne życzenie. http://imageshack.us/a/img515/3648/pralnia1.png http://imageshack.us/a/img163/5390/pralnia.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 19.02.2013 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 kopiuję z dziennika Krokusi dla pamięci, nigdy nie wiadomo, skoro się nawróciłam na dom to może i ogrodniczką zostanę I jeszcze coś sobie przypomniałam . Pomidory wspaniałe owocują w towarzystwie selera , nie imają się ich choroby. A i seler bujnie i zdrowy wyrośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 20.02.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Nito ! Witam się ! Jak coś ciekawego będziemy sobie przypominały to zawsze zapiszemy ! Jeszcze mam w pamięci sprawdzone sposoby na warzywniak będę pisać . I zawsze można samej sprawdzać - modyfikować ! A z każdym rokiem nabiera się doświadczenia i wszystko coraz lepiej wyrasta -daje plony i cieszy nas ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 20.02.2013 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 RD -siu ze mnie marna ogrodniczka, ale nigdy nie wiadomo, może w domu jakiś ukryty talent się ujawni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 20.02.2013 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 (edytowane) czy ja juz wspominałam, że do tych wyliczeń hydraulicznych to jeszcze dojdzie piec i kotłownia, czyli ok 10 tys matko! toż to mi kompletnie budżet zrujnuje! 25 tys tak na raz wybulić czemu nie zostałam hydraulikiem? Już się nawet zastanawiałam, czy kładzenie tych rurek od wody jest takie trudne? może bym się naumiała. Gdyby to wszystko nie szło pod wylewką to można by spróbować, ale tak... Tyle kasiory do wydania a do przeprowadzki daleko. Chyba kolejną zimę przeczekamy w mieszkaniu. Pytanko mam. W salonie na podłodze mamy takie cóś betonowe http://imageshack.us/a/img40/3154/salon1q.jpg Jeden hydraulik mówi, że trzeba by to skuć, drugi, że nie. Mi się wydaje, że niestety opcja numer jednak jest trafna, bo gdyby miał taki próg zostać to wejdzie tam mniej styro. Dobrze myślę? Zostawię chyba sobie tę pracę na dzień z mega nerwem Edytowane 20 Lutego 2013 przez nita83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts