Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz prostokątny dom

nita83

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

gospodyni temat zarzuciła i musiała wziąść się za robotę a tu dyskusja wre :) Ujmując wszystko całościowo - tak będzie podłogówka w 100%, oprócz tego będzie drugi obieg na kaloryfery w sypialniach ale to tylko taka rezerwa, nie planuję montować grzejników. Stąd też drabinka w łazience byłaby podłączona do tego drugiego obiegu. Jednak jak mamy uruchamiać cały obieg dla jednej drabinki, to to się chyba mija z celem, nawet jeśli mimo wszystko juz tam jest. Swoja droga wywalimy ok 1000 zł na coś czego mam nadzieję nie uzywać. Czy to mądre? Pewnie nie, ale jak tfu tfu coś bedzie za zimno to będę odszczekiwać i zakładac kaloryferki. Jestem ciepłolubna, szczególnie wieczorem. Muszę obgadać z instalatorem co i jak będzie się włączało i kiedy.

Nie wiem czy cokolwiek wyjaśniłam czy jeszcze bardziej zamotałam :D

Wczoraj była mała wycieczka krajobrazowa do składu budowlanego co by obaczyć jakieś drzwi. Kto wie, może ta wiosna jednak kiedyś przyjdzie i będą chcieli wstawiać okna, a wtedy drzwi do kompletu bardzo by się przydały. Dzieciarnia latała pieruńsko na wszystkie strony, M za nimi, a ja oglądałam. Co ciekawe mieli Wikędy takie jak oglądałam sobie w necie. Nawet ładne. Miła Pani oświeciła nas, że na drzwi to trzeba czekac tak ok 4 tygodnie :bash: o kurka! No może by się spieli i 2 - to by starczyło na styk. Ostatecznie cos bysmy wybrali nawet od razu, bo nie jestesmy w takich sprawach specjalnie wybredni, jednak M zdezerterował z młodszym ze sklepu bo stwierdził, że dłużej już nie wytrzyma. :D Niestety różowo nie ma bo za montaż sobie życzą po 250 zł od sztuki, a ja bym chciała zakupić 3. No 750 zł to trochę kasy i mogłabym dla niej znaleźć milion innych zastosować, więc będziemy wstawiać sami (no z pomocą Taty :D)

Nita jak tu wypoczywać, skoro trzeba chodnik odśnieżyć :)

Przychodzimy całą piątką z życzeniami

Jaj przepięknie malowanych,

Świąt wesołych, roześmianych,

W poniedziałek kubeł wody,

Szczęścia, zdrowia oraz zgody

http://m3.fmix.pl/fmm2211/c74d89ce00032e9251575d78/zdjecie.jpg