msdracula 23.10.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Witam! Widzę, że faktycznie podobny etap mamy bo u was nie będzie stropy tylko dach na wiązarach tak? Nad kuchnią też już pracuję, ale kurcze nie mam talentu do robienia projektów Nowa ekipa już wybrana czy daliście mi jeszcze jedną szansę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 23.10.2012 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 (edytowane) Witaj msdraculo miło mi, że wpadłaś. Co do dachu to nie mogę skumać co i jak się nazywa , wiem tyle, że będzie drewniany z pełnym deskowaniem. spieli się chłopaki i na razie zostają dziwna rzecz, jakoś na ich kryzys trafiliśmy, firma z polecenia, baardzo chwalona a tu u nas jakoś słaboz organizacją, może jestem za mało wymagająca, ale nie chciałam wyjść na wredą, czepiającą się i dyszącą za plecami babę, jak widac to niekoniecznie popłaca Edytowane 23 Października 2012 przez nita83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 23.10.2012 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Pochwaliłam, pochwaliłam. Pojechaliśmy dziś na działkę i się dopiero wściekłam. Na szczęście teraz już trochę ochłonęłam, więc będzie kulturalnie. Deski z góry zdjęte. Jak dla mnie szału nie ma, ale ponoć przy ręcznym zalewaniu takie kwiatki mogą być i to nie szkodzi. Widać, że miejscami już połatane. http://imageshack.us/a/img819/3740/strop2.jpg http://imageshack.us/a/img39/606/strop1.jpg http://imageshack.us/a/img802/7052/strop.jpg To bym przeżyła, ale TO... mnie wkurzyło. http://imageshack.us/a/img707/1482/izoc.jpg http://imageshack.us/a/img849/4955/izol.jpg Taka masakra jest z jednej strony domu, z drugiej ok. Już wcześniej nie było idealnie i teraz pluje sobie w brodę, że chociaż sama nie przybiłam tego na jakieś gwoździki czy coś. No przecież to jest niszczenie materiału. Poradźcie proszę, bo może przesadzam. Milknę już, coby sobie ciśnienia nie podnosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 24.10.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Nitko dach na wiązarach to taki jakby jednocześnie z konstrukcją stropu , bo betonowego nie robicie prawda? A chłopaki teraz niech się wykażą i poczyszczą co nabrudzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miętówka 24.10.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 miętówko masz oczywiście rację, przestrzeni nie byłoby za dużo, ale jak wiadomo nadzieja umiera ostatnia ja właśnie z tych co jak nie zobaczą , to nie wiedzą, stąd muszę sobie wszystko rysowac na ziemi lub ustawiać i chodzić jak zrobią chudziak w kuchni i on trochę wyschnie to kupię kredę i może to cos pomoże, a jak się mają sprawy budowlane u Ciebie? Jedna z dziewczyn z forum Tutli putli (czy jakoś tak) układała sobie z paczek ze styropianem przyszłą kuchnię To był super pomysł, no ale z kredą też niezły, choć nie będzie to 3D U nas bardziej sprawy działkowe nadal niż budowlane. Kupiliśmy działkę wąską ale bardzo długą.taki budowlano rolny pasek, sąsiedzi mają jeszcze węższą i tak samo długą, więc łączymy te paski, robimy wspólną drogę i na części budowlanej dzielimy sobie działki (dla nas wyjdą dwie budowlane no i ten pasek potem rolny dalej zostanie), na jednej się zbudujemy, a jedną chyba jednak sprzedamy, choć jeszcze ważą się jej losy Naprawdę super mamy sąsiadów i to jest wielki plus. No i dziś właśnie jedziemy na rozgraniczenie i geodeci wszystko nam pokażą w terenie. Takie sprawy jednak się ciągną i oby do końca roku się działki udały, wtedy przez zimę mamy zamiar załatwiać papierologię i wiosna-lato ruszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 24.10.2012 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 mietówko będę trzymała kciuki. Koniecznie daj znać, jak dziś pójdzie.Kiedys, na początku naszych poszukiwań działki, też mieliśmy opcję kupienia dużej działki rolnej z warunkami zabudowy. Planowalismy ją podzielić, na jednej części się wybudować, a resztę sprzedać. W końcu jednak odeszliśmy od tego pomysłu i kupiliśmy miejszą dzałkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 24.10.2012 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Przyjechało drewno. Sama go nie widziałam, ale mąż widział. Mam nadzieję, że jutro zaczną. Ostatnio z komunikacją słabo, a jak jest to i tak wierzyć nie można. Wczoraj za to próbowałam okiełznać program do łazienki i wyszło mi tyle, że mam za małą wnękę na wannę. Chciałam, żeby na wannie była szyba. Jako, że ścianek działowych nie ma, najwyżej o te 5 cm jedną przesuniemy. Może macie pomysły jak by to inaczej rozplanować? http://imageshack.us/a/img209/121/azienkal.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 24.10.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Ta wnęka jest stworzona na wannę! Chyba, że chciałabyś skrócić łazienkę, to można dać wannę pod okno, a kibelek tam, gdzie teraz masz odpływ od wanny, vis-a-vis umywalek - byłby trochę schowany. Ale nie wiem, czy to technicznie możliwe - masz już wyprowadzony pion kanalizacyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 24.10.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 (edytowane) nita-może podaj nam wymiary Twojej łazienki, będzie łatwiej coś zaproponować. Jeśli wnęka miałaby być zbyt płytka na wannę, zrobiłabym tam wc.Tak na szybko, wklejam jeden z naszych pierwszych projektów łazienki - ma zbliżony kształt, choć wydaje mi się, że ta wnęka właśnie jest trochę głębsza. http://imageshack.us/a/img515/4391/azienka.png Edytowane 24 Października 2012 przez dusiaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miętówka 24.10.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Dusia, Jakie czaderskie kolory w tej Twojej łazience Też mi się podoba kibelek schowany...przynajmniej jak ktoś wparuje to nie wprost na czyjąś gołą pupę Nita, podziały wyszły super, jestem bardzo zadowolona. Teraz pozostaje tylko...czekać...i szykować kaskę dla geodetów i notariusza My kupiliśmy tą działkę budowlano rolną, tylko obecny plan zagospodarowania dodał budowlanego (czekaliśmy na to blisko 4 lata!) ale teraz wyszło fajnie. Cały czas myśleliśmy o tym by zostawić te działki dla dzieci, ale wiadomo pieniądze przy budowie potrzebne, więc opcja sprzedaży też wchodzi w grę...ale tam jest tak ładnie...jak pisałam u Dusi nie wiem czy byłabym w stanie się rozstać choć z kawałkiem tej ziemi. Gadam już jak "kobita ze wsi" Ja w projektowaniu swoich domowych wnętrz zawsze kieruję się zasadą (nie mam pojęcia czy dobrą) by zbliżać pomieszczenia do kształtu kwadratu, czy li wanna pod oknem bardziej by mi odpowiadała, ale musisz zrobić sobie jak Tobie odpowiada. Może chcesz taki kącik wannowy z boku jak w Twoim projekcie? Ja lubię w każdym pomieszczeniu widzieć drzwi. Jak leżę w wannie tym bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 25.10.2012 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 dzieki dziewczyny! na szybkiego ta łazienka wklejana i robiona po nocach, dlatego taka tylko poglądowa. Wanna pod oknem odpada, bo chcę żeby to była taka wanna z prysznicem, a kąpanie przy oknie odpada, szczególnie w parterowym domu (to z kolei moja "fobia") według projektu wychodzi mi, że ta wnęka ma 65 cm. W programie widziałam wanny o szerokości 70 i 75 cm. Nie mamy jeszcze wymurowanych ścianek działowych, więc przesunę o te 10 cm ściankęi będzie większa szafa a wanna pięknie się zmieści. Kibielek też będzie częściowo zasłonięty, bo pod umywalkami chciałam szafki, ale już mi sił zabrakło Fajnie by było mieć dwie szafki i na tym jeden blat, a w nim umywalki. Zależy jak z kasą będzie. Tylko wtedy nie wiem co za tą wanną. Teraz mam 160 cm wannę i jest wystarczająca. Niechby nawet była 170 to i tak ok 30 cm zostaje. Nie planowałam zabudowanej wanny, bo tak to by była jakaś kafelkowa półka. dusiako wydaje mi się, że Ty masz chyba trochę inaczej holl rozplanowany. Ja zrezygnowałam z dodatkowego wc, na rzecz szafy. Trzy kibelki w domu to chyba za dużo. Tak myślę na tą chwilę. Co do wymiarów. Jak będę w domu to wpiszę. To bardzo możliwe, że coś pokiełbasiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 25.10.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 myślę, że to dobry pomysł z tym przesunięciem ścianki. i wanna się zmieści i szafę będziesz miała głębszą. parawan na wannie to fajna rzecz, jak nie ma miejsca na prysznic. teraz taki mam i dobrze się sprawdza. dzień dobry, tak w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 25.10.2012 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 dzień dobry mam jeszcze drugą, małą łazienkę i tam będzie prysznic, teraz w domu też mam wannę z prysznicem - zasłonka jest ale spełnia swoją funkcję. Uznałam, że nie ma co mnożyć kosztów, i choć jest miejsce w dużej łazience na wannę i prysznic, to wystarczy wanna ze szklanym parawanem. Taka to niby oszczędna jestem. Z nowych wieści, dach mają zacząć w poniedziałek. Ma to zająć tydzień. Zobaczymy. U mnie mają zostać na wierzchu krokwie czy jak to się mówi na te dechy przy końcu, więc będę wybierała jakiś ładny wzorek. W sumie nie wiem czemu będzie tak a nie z zasłaniającą podbitką, jakoś specjalnie się nad tym tematem nie rozwodziliśmy. Szkoda, że Anatolek na stronie nie ma jeszcze opcji kolorowania. Trzeba by było pomyśleć o wyglądzie zewnętrznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 25.10.2012 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 (edytowane) Pomocy! wymyśliłam sobie te krokwie z jakimś wzorem i teraz muszę dziś wybrać wzór. Wolałabym bardziej nowoczesny, ale czy nowocześnie to nie jest właśnie bez takowych wzorów? hmm nie umiem sobie wyobrazić jak to miałoby wyglądać. Dach będzie z ciemno brązowej blacho dachówki, ściany na pewno nie żółte. Kurcze, dla mnie to takie trudne, mogę ocenić czy mi się coś podoba czy nie, jak to zobaczę już gotowe. Póki co wertuję gazety i neta.To w ogóle pasuje do Anatola?propozycja 1 (ukradzione gdzieś z forum od Tinek) http://img236.imageshack.us/img236/7391/praca3dr5.jpg opcja 2 (bardzo podobna)http://www.pbpmotyl.pl/typo3temp/pics/0c6c51f332.jpg Edytowane 25 Października 2012 przez nita83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 26.10.2012 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 krokwie wybrane, wygrała opcja nr 2 wymiary łazienki http://img822.imageshack.us/img822/5341/azienkao.jpg myślę jeszcze nad kuchnią, póki ścianki działowe nie są wymurowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 27.10.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Witaj! Zaglądam dziś ja do Ciebie Widzę, że budujemy z tego samego i jesteśmy na podobnym etapie. Co do krokwi, to moim zdaniem nr2 jest dużo ładniejszy. A czy robiłaś coś z tym zapapranym styropianem? U nas miejscami wygląda podobnie (tam, gdzie się wchodzi do domu), chociaż membrana (tak to się chyba nazywa) jest przybita gwoźdźmi do styropianu. Sama się tym zmartwiłam (tym odsłonięciem i zabrudzeniem styropianu) nie wiem czy słusznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 27.10.2012 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Marta miło mi że wpadłaś. Jeśli chodzi o styropian, to "oficjalna" wersja jest taka, że ok 20 cm styro będzie i tak odcinane i tam jakoś inaczej łączone, bo jest za wysoko.. więc ponoć nie ma problemu. Oczywiście nie zmienia to faktu, że mogło od początku być zabezpieczone i całej chryi by nie było. Postanowiłam, że nie będę już na to tracić nerwów. Krokwie dziś oglądałam na żywo i bardzo mi się podobały. Potem wrzucę zdjęcie. Panowie zaczęli dziś więźbę i chcą pracować do 20 Mają dodatkowe oświetlenie. Ciekawa jestem co tam jutro zastanę. Zawsze jednak coś wyskoczy. Przyjeżdżamy, patrzymy na te poziome belki i ja się pytam czy tam one leżą tak sobie na betonie czy tam jakaś folia jest? Popatrzyli na mnie nieodgadnionym wzrokiem i mówią, że foli nie ma, zawsze tak robią. No ok nie będę się kłócić, fachowcem nie jestem, ale tata mówił, że folia musi być. Dzwonię więc po rodzinie, pytam jak mają- nikt nie ma folii. Spokoju mi to jednak nie daję, w gazetach folię widziałam. Dzwonię do kier buda, a on, że i owszem folia musi być. Mały maraton telefoniczny, główny Pan budowlany przyjechał z folią i poprawiają. Dobrze, że przyjechaliśmy jak to się jeszcze dało podnieść. Uff. Naprawdę muszę wykuć te pojęcia dachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 27.10.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Tak, pod murłatę musi być folia lub papa. Ja już jestem jaśnie oświecona, bo po tym etapie A co do odcinania nadmiaru styropianu, to i u mnie tak będzie, więc się nie przejmuj. Mnie tłumaczyli identycznie A poza tym, u mnie jest jeszcze bardziej zmasakrowany, jeśli Cię to pocieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 28.10.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Nitka u nas więźba zaczęta, ale niestety wczoraj cały dzień sypał śnieg! u was nie padało? No i gratuluję rozpoczętej więźby U nas pod murłatą jest specjalna folia pod murłaty, są różne rozmiary akurat na wieniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 28.10.2012 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 (edytowane) słupy nam na działce urosły http://img19.imageshack.us/img19/4766/supyj.jpg i zaczęta więźba! ale się cieszę! połowa zrobiona, tylko, że ciemno już było i nie mam zdjęć http://img528.imageshack.us/img528/2246/dach1.jpg http://img593.imageshack.us/img593/5797/dachk.jpg jak widać u nas śniegu ani widu... i niech tak zostaje do świąt Edytowane 28 Października 2012 przez nita83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts