Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz prostokątny dom

nita83

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

olinko droga boczna prowadzi do czterech działek, które leżą wokół ( w tym naszej)

marto my właśnie mamy nadzieję, że trawy będzie w sam raz

maniaczko, kasiu dzięki :)

Luka kolory najprawdziwsze :)

Jeśli chodzi o ogród i zagospodarowanie przestrzeni to liczę na Waszą pomoc, kto wie może całkiem niedługo. :)

Dziś już chyba nie dam rady, ale jak zbiorę siły to zdam relację z pracowitej soboty.

no wiesz, mąż starał się skakać jak najwyżej :lol2::lol2::lol2:

dorka gdzie byłas jak Cię nie było?

Przemieszczałam się intensywnie :)

A teraz jestem, ale przez kilka dni jedynie z doskoku. Ale z przyjemnością wpadam od czasu do czasu, jak tylko czas pozwala :)

Nie kokietuj tylko opowiadaj bom spragniona jakichś pozytywnych wieści...

biało się robi na podłogach :lol: lece spać bo jutro do roboty po tygodniu lenistwa (nie do końca takiego jak sobie wyobrażałam)

Przemieszczałam się intensywnie :)

A teraz jestem, ale przez kilka dni jedynie z doskoku. Ale z przyjemnością wpadam od czasu do czasu, jak tylko czas pozwala :)

dobrze, że jesteś :)

bo się zaczerwienię :oops: a czemu ja nie mogę się dostać do komentarzy Twoich??? Taka chwila wielka jutro się szykuje!! bez jaj teraz to na pewno nie zasnę :) i wiesz cio, u nas też w tygodniu szambo będzie

niech mnie ktos kopnie w tyłek, żebym poszła w końcu spać

Edytowane przez nita83

marto my właśnie mamy nadzieję, że trawy będzie w sam raz

Ja się zastanawiałam jeszcze nad tą kwestią i myślę sobie, że nie chodzi tylko o powierzchnię ogrodu, ale - nawet bardziej - o jego zagospodarowanie. Nasz obecny ogródek nie dość, że jest mały, to jeszcze przedzielony wzdłuż ścieżką, a 1/3 powierzchni jest tylko do oglądania, bo rosną na niej wielkie choinki (nie da się pod nimi chodzić ani bawić). W ten sposób ścieżka i choinki zabierają prawie połowę powierzchni. Dzieciaki nie mają więc gdzie biegać. Sąsiedzi obok mają identyczne ogródki, ale inaczej zagospodarowane - wszędzie trawnik i tylko na obżeżach ogródka kwiaty - i miejsca jest o wiele więcej. :) Na pewno uda Ci się zagospodarować swój tak, żeby miejsca do biegania było w bród. :)

cześć MSU, miło mi że do mnie wpadłaś. Nie jestem pewna tego spokoju, bo w około same działki, choć po lewej stronie jest tylko jedna działeczka, a zaraz za nią większy pas niebudowlany. Przewiduję, że przez najbliższe kilka lat bedziemy mieszkac na placu budowy.

agalind niedaleko jest wielka góra i z niej są właśnie zdjęcia z lotu ptaka :)

A teraz obiecana relacja z soboty. Wspomnienia już nieco zatarte, ale coś tam białego jeszcze pamiętam :lol2:.

Jak to u nas bywa i zaczyna być normą z początku szło nam słabo. Niby wszystko jasne co i jak ale jakoś robota się nie kleiła. Folia nie chciała się układać a styropian wycinać w piękne rowki i łuki. Jednak w miarę upływu czasu rozkręciliśmy się, a jak dołączył do nas tata to w ogóle ruszyliśmy z kopyta. Panowie rozkładali folię , układali styropian i wycinali wzorki. Ja nie zostałam dopuszczona do zaszczytów. Mogłam co najwyżej podać, zamieść, przytrzymać i służyć jako obciążenie. Do tego akurat nadaję się idealnie :lol2:. W "wolnym czasie" latałam z młotkiem, śrubokrętem oraz specjalną szpachelką i odkuwałam resztki zaprawy z chudziaka. Już nie cierpię tej roboty.

W każdym razie melduję ofoliowania i wystyropianowanie 3 pokoi. Aż strach zaczynać łazienkę.

Folija...

100_4954.jpg

Wiem, że folia to nie papa itd. Ale przeszurałam kawałek porządnie przez cały dzień, a potem wypatrywałam dziurek pod słonko i nic a nic nie widziałam. Być może ma to związek z moimi okularami, ale przeciez z bliska widzę całkiem całkiem. Może powinnam przytargać mikroskop.

A przepraszam, widziałam jedną wielką dziurę w foli, że tak powiem fabryczną. Na szczęście z brzegu.

Jak to ma iść? Chyba jakoś tak...

100_4959.jpg

W trakcie.

100_4974.jpg

I finisz

100_4984.jpg100_4986.jpg

A gdzie fanfary???

100_4954.jpg