Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz prostokątny dom

nita83

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No tak jest z budowlańcami niestety. Ja nie zrozumiałam do końca dlaczego tak się wloką, choć interes mamy wspólny- zakończyć budowę i zapłacić- ja, zakończyć robotę i dostać kasę- oni. W każdym razie u nas termin zakończenia był 30 września a finisz nastąpił wczoraj, Bogu dzięki, bo mogła byc gorzej.

:welcome: marysiu któż zrozumie budowlańców, myślę, że gubi ich zbytnia pewność siebie i nieuwzględnianie pogody, gdyby tak zawsze podawali termin robót o miesiąc więcej to dopiero byłaby zaskoczka jakby skończyli wcześniej :)

wzięłam się dziś i na szybko wysłałam kilka zapytań do dostawców szamba betonowego z allegro. Nam potrzebne jest 8 000 l. Oczywiście z dowozem i instalacją do wykopanego dołu. Pierwsza wycenę już dostałam:

"koszt zbiornika z płyta zwykła,kominem,włazem betonowym ,transportem i obsadzeniem zbiornika w przygotowanym wykopie 2800,00"

w składzie niedaleko chcieli ode mnie 4000, sama już nie wiem co myśleć

mam drugą wycenę 2700

Edytowane przez nita83

z domowych pieleszy... jako że nasze dwa ancymony jakimś cudem wydrapały w ścianie w pokoju dwie pokaźne dziury, korzystając z kilku dni wolnego, mąż zaklajstrował otworki. Kupiliśmy farbę na całą ścianę żeby nie było widać różnicy gdzie były dziury. I tutaj szok. Ściana pomalowana, a wcale nie widać. Nie da się jej odróżnić od pozostałych ścian, a malowaliśmy jakieś 3 lata temu. Widocznie farba nie wyblakła. Nawet jak mąż poprawiał jeszcze jedno miejsce i pomazał po nim farbą następnego dnia, nie dało się tego odróżnić. Muszę sobie to zapamiętać. Farba Koral (Dekoral :)), kolor papaja. Edytowane przez nita83

Nita Koral czy może Dekoral ? :)

U mnie budowa miała się zakończyć pod koniec sierpnia, mamy listopad a ja nadal mam nieskończone działówki. Ostatnio stwierdziliśmy że szefu po prostu lubi do nas przyjeżdżać, bo za każdym razem wynajduje jakiś powód dlaczego nie może skończyć i musi jeszcze wrócić. I kasy też wcale więcej nie wyciąga. Budowlańcy to inny rodzaj ludzi.

witaj cronin oczywiscie dekoral :) jak pisałam posta to pytam męża jak ta farba sie nazywa i jak on powiedział, tak wpisałam. Dopiero leżąc w łóżku mówię, że to chyba dekoral a nie koral i słyszę : a to jakaś różnica? :):) no niech już tak zostanie

ależ nic się nie stało :) witaj w moim dzienniku, postępy niestety przez ostatni tydzień marne, ale od poniedziałku ma być poprawa bo wkracza nowa ekipa. Zobaczymy. Na razie dwa słupy zalane i dwa szczytki zaczęte. Więźba się robi, ale tylko w weekendy.

Za to rozbawiła mnie dziś dyskusja o Twoim awatarze na bociankach. :) Sama nie skojarzyłam wcześniej, że po zmianie awatara Ty to TY :) Chyba nie tylko mężczyźni są wzrokowcami. :)

czesc dziewczyny :) mocno trzymajcie kciuki :) na pewno się przydadzą, bo sytuacja jest strasznie zagmatwana

dziś będzie trochę mroczno, zdjęcia z opuszczonej (byle nie na długo) budowy

[img]http://imageshack.us/a/img231/9456/supybetonowe.jpg [/img]

[img]http://imageshack.us/a/img688/9650/odeskowane.jpg [/img]

[img]http://imageshack.us/a/img40/7655/rodekx.jpg [/img]

[img]http://imageshack.us/a/img803/7480/bokem.jpg [/img]

mamy od obecnego mieszkania do domu ok 10 min autem, wyjechaliśmy było jasno, przyjechaliśmy ciemno