Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz prostokątny dom

nita83

Recommended Posts

A to nie jest czasem trawa pampasowa? :) Ja się tam nie znam, ale na moje oko to wygląda właśnie jak ta trawa :) Jak ja Ci strasznie zazdroszczę, że możesz sobie coś sadzić wokół domu, bo my zanim dojdziemy do ładu z naszą działką i będę mogła cokolwiek posadzić to chyba miną wieki :o

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A jakby tak coś szybko rosnącego bliżej płotu posadzić, żeby od wiatru trochę osłaniało, a potem ewentualnie przesadzić? Np takie wysokie trawy, sąsiadka ma i mówi, że rośnie w górę jak szalone. Czy to by za bardzo konkurowało z tą kosówką?

Tak sobie rozważam.

Jeśli ma spełniać funkcję osłonową przez cały rok, to trawy ozdobne raczej się nie nadają, bo na zimę zazwyczaj trzeba je ściąć i dobrze okryć.

wystarczy jeśli latem osłonią ździebko (he he) od wiatru, a kosodrzewinka niech sobie powoli rośnie. Aktualnie głównie chodzi o wiatr, bo dalej niż my nikt nie mieszka, więc również nikt nie jeździ. Za parę lat pewnie się to zmieni.

może być Roman, na cześć chomika który tam spoczywa :)

nie mogę, wstawię jeszcze jedno :)

100_5753.jpg

tak sobie patrzę i patrzę i cholera obornika granulowanego zapomniałam schować. :lol2:

Edytowane przez nita83

tak jak "smalec light" u Barbarelli, mało nie umarłam ze smiechu, a propos dzięki za namiary na bloga kiedys tam,niezawodnie poprawia mi humor

podczas gdy Inwestor szalał z łopata ja zaszalałam w kuchni.

I tak:

- klapła mi ta pyszna rolada ze szpinakiem (od agalind chyba),

- spaliłam pizzę,

- a placek z rabarbarem na cienkim kruchym spodzie, nie ma nic cienkiego, ale chyba jadalny

Normalnie jestem boginią w swoim domu.

Czas spać.

Edytowane przez nita83

Och, Nita! Podziwiam i gratuluję, to naprawdę już coraz bardziej wygląda jak dom z ogródkiem! :)

A ja podpisuję się pod słowami Gosi:

Jak ja Ci strasznie zazdroszczę, że możesz sobie coś sadzić wokół domu, bo my zanim dojdziemy do ładu z naszą działką i będę mogła cokolwiek posadzić to chyba miną wieki :o

...chyba niedługo nie będę już mogła tu zaglądać, bo się normalnie załamuję coraz bardziej. Gdy patrzę na nasz pustostan posadowiony na rozlewisku i konfrontuję go z postępem Twoich prac, to wydaje mi się, że nadzieja na to, że my się wprowadzimy w tym roku zakrawa na śmieszność. :( Sorki za wtrącenie nie na temat, ale... niech mnie ktoś przytuli!!

blog_ll_181477_2646813_tr_shrek-the-halls-sad-donkey.jpg

:hug::hug::hug::hug::hug::hug:

nie łam się Martuś, każdy przeżywa lepsze i gorsze dni. Przecież to Twój wymarzony dom i na pewno ze wszystkim sobie doskonale poradzić. Każdy ma co innego i inne problemy. U mnie pustynia a u Was drzewka rosną. Pomyśl jaką będziesz miała satysfakcję jak działka stanie się ogrodem. Takie zwały desek ostatnio posprzątałaś, że szok.

A teraz proszę się zebrać do kupy :D Będzie dobrze, bo nie może być inaczej.

Luka szykuj talerzyk na ciasto.