Lukarna 01.07.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Noo my też To się restartuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 02.07.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 To pewnie wrócisz i się zdziwisz Ja też będę tak miała - wyjeżdżam pojutrze z dzieciakami, a w sobotę wstawiają okna. Odpoczywaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 04.07.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 chyba już się zresetowałaś. wracaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.07.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 A może ona nas unika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 04.07.2013 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 może halo Nita na posterunek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 04.07.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Witam. Wrzosy potrzebują kwaśnej ziemi na jakiejś przestrzeni, a nie tylko w dołkach, potem korą obsypać, wtedy ładnie rosną, inaczej padną. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 04.07.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Ale siara wtopa na maxa ale krótkowidz, musicie mi wybaczyć coś ta fura mi ni pasowała do Paula, ale wszędzie o nim trąbili i tak jakoś ha ha Nita gdzieś ty? wracaj, to ja przecież jestem czołowym marudzącym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 04.07.2013 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Marudy Chwilowo jestem zmuszona używać laptopa, czego nie cierpię, stąd moja nieobecność. Zdjęcia czekają na niedzielę kiedy będę już w domu. Ciągle tkwimy w pracach ogrodowych, czyli rozwożeniu ziemi. Pojawił się też nowy projekt, ale pokażę dopiero jak skończymy dana dzięki za informacje o wrzosach, posadziłam je bez jakiś specjalnych zabiegów i pięknie kwitną, zadbam o nie przed zimą Wieści z frontu ogródkowego: Pomidorki ślicznie owocują, groszek jakby zastygł w miejscu na 10 cm wysokości, poziomeczki są systematycznie zmiatane przez dzieciaki, dwa bzy ładnie się przyjęły, ;pozostałej trójce dam jeszcze czas. Mięta jest nie do zdarcia, aaa i najważniejsza... trawa rośnie Na razie średnio równo, ale i tak się cieszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.07.2013 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 NIta ja też nie lubię laptopów a teraz muszę na nich pracować Czekamy na foty a nowego projektu jestem baaaardzo ciekawa... Wex już wracaj do domu i do normalnego a nie tak z doskoku tu wlatujesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 05.07.2013 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 (edytowane) Witaj jeszcze raz nita83 skoro te roslinki kwitną tzn. nawiosne kwitły to są wrzośce, one są mniej wymagajace ale i tak lepiej dać im kwaśną ziemię tzn torf kwasny zmieszać z piaskiem i ziemią. Po kweitnieniu najlepiej przyciąć poniżej kwiatków wtedy ładnie się zagęszczą. Dobrze jest kupić i posadzić pomiedzy nimi wrzosy, które maja bardziej sztywne pędy i kwitną w sierpniu-wrześniu i kwiaty maja całą zimę i po zimie na wiosne tez sie je tak samo przycina. Taka kompozycja daje nam ładny efekt kolorowej rabaty prawie cały rok. Dwa zdjęcia. jedno w marcu 2013r a drugie z sierpnia 2011r. Na pierwszym zdjęciu widać wrzosy po zimie, a na zdjęciu drugim wrzosy kwitnące, a wrzośce po przekwitnieciu przycięte, ale niektóre wrzośce kwitły po raz drugi. Pozdrawiam gorąco i życzę sukcesu w uprawie tych pieknych roslinek. Edytowane 5 Lipca 2013 przez dana0606 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 09.07.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 zwędzam niedojrzałego pomidorka i ślę całusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.07.2013 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Nitka, moge już puścić??? Gdzie zdjecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 10.07.2013 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 (edytowane) Czuję się jakbym wracała z zaświatów. Nie ma już szybkiego ogarnięcia forum przy porannej kawce. Za to jest milion innych spraw. Niestety nie mogę zlokalizować przełącznika do zgrania zdjęć. Ale po kolei, Dana dziękuję Ci za Twoje rady. Nie wiedziałam co mi nie gra, ale już wiem - nie mam wrzosów - mam lawendę , która trzyma się bardzo dobrze. Kaśka, Aga, Dracula, Luka, Dorka co to za marudzenie Jestem , jestem choc bardzo cięzko znaleźć spokojną chwilę. dzieciaki zajmują cały czas - rowery, basen, jeziorko, ogródek. Popołudniami z reguły siedzimy na budowie i dziobiemy w ogródku. A jeśli juz znajdę chwilę, to najczęściej jest burza. W telegraficznym skrócie ogródkowym: - pomidorki rosną - fasolka rośnie - 2 bzy na bank sie przyjęły, 3 się jeszcze wahają - lawenda kwitnie - cudny Roman ma się dobrze - mięta kwitnie i szaleje z korzeniami - ogórki wykiełkowały - poziomki rosną i sa na bierząco konsumowane - groszek tez sobie radzi Z budowlanych: Wczoraj dostałam pismo z gazowni, że podłączą mnie do sieci w terminie III/IV 2014!!!!! W związku z czym nie planujemy przeprowadzki w tym roku, upłynniamy piec i konsultujemy kotłownię z hydraulikiem. Edytowane 10 Lipca 2013 przez nita83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.07.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Doskonale Cię rozumiem bo ja na tym moim niespodziewanym wolnym też nie mogę się połapać co i jak:) A z tym gazem to bomba co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 10.07.2013 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 (edytowane) Z gazu jestem mega dumna, ale na razie po prostu czekam. Będzie, to będziemy opijać Zjadowiłam się w poprzednim poście z tym załącznikiem, więc druga tura zdjęć tutaj. lawenda groszek ogóraski Akcja nr 2 - TRAWA I WALEC, została przesunięta, gdyż główni bohaterowie nie raczyli się pojawić. Trawa z akcji nr 1 wygląda następująco: Jest trochę marudna i niezdecydowana. Edytowane 10 Lipca 2013 przez nita83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 10.07.2013 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 I żeby nie było, że u nas tylko Flora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 10.07.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 ten groszek, ,az ślinka cieknie! lada moment będzie do schrupania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 10.07.2013 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 hej, dorka, no właśnie chyba nie bardzo. Mam wrażenie jakby w miejscu stanął i przysychał. A już widziałam jak wsuwam te wszystkie pyszne groszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 10.07.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 A on taki zwykły? może jakieś niskopienne teraz się sprzedają, efekty uboczne GMO? A wody mu nie brak? Szkoda by go było, bo tyle tego i jest taki pyszny - jak jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 10.07.2013 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 podlewany średnio co dwa dni, no nic musi sobie radzić posiałam drugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts