Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz prostokątny dom

nita83

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki Kocurku, nie mogę się powstrzymac z tymi jadalnymi roslinkami. Szaleństwo mnie opętało. Trawa rośnie średnio równo ale co tam, była jedna wtopa z rynną i spłukało trochę nasionek. Jak to dobrze, że my na spokojnie do takich rzeczy podchodzimy.

Jejjj Nita jak ja Ci zazdroszczę ogarniętej działki! u mnie to jest chaos totalny, a mój mini ogródczek tkwi sobie po środku dżungli z pokrzyw i w japonkach nie ma szans do niego dotrzeć. A pomidorki masz już ogrmniaste, czym ty je pędziśz? :D

CZyli jednak gaz? gratuluję dobrego terminu :)

ten piec jak rozumiem co macie sprzedajecie komuś tak?

dzięki Dracula, tak, pewnie będziemy próbowali sprzedać piec :)

Drimeth pozwolenie na budowę mamy na eko groch, muszę się teraz zabrać za papiery i architekta naszego dorwać, żeby mi pozmieniał wszystko co trzeba.

Dziś pierwszy dzień wspólnego urlopu. Oczywiście spędzony na budowie. Och jak tam jest fajnie :D

To juz nie jest budowa tylko prawie dom. Zauważyłam, że buty odstawiamy w wiatrołapie, stół ogrodowy stoi tam gdzie kiedyś będzie mini jadalnia i tam też jemy obiadki, a najmłodszy dziś spał w jednej z sypialni. Te spostrzeżenia napawają mnie optymizmem. Dobrze rozplanowaliśmy dom i czujemy się tam fantastycznie.

W czasie tarasowego odpoczynku została podjęta decyzja, że robimy podłogę na strychu. Także odkopuję oferty i załatwiam płyty MFP. Potem musimy wyciąć okno na strychu i je wstawić, zrobić schody i wybić miejsc na drzwi. Góra ewidentnie nie poszła :D

A propo góry - uwielbiam pytanie czemu nie robimy poddasza :D

dzięki dusiaka, już dosypywałam trawy :) ja z tych niecierpliwych

To była taka mała rozgrzewka teraz bierzemy się za większy kawałek. Walec jest, trawa jest. Jakoś musi się udać. Może to nie najlepszy czas na sianie, ale jesli nie posiejemy to zielsko nas zarośnie, a ja nie cierpię pielić. No i ta czarna ziemia strasznie brudzi.

Warzywka to mój debiut :) Sieję po trochu i patrzę czy w ogóle wyrośnie, jak wyrasta to radocha nie z tej ziemi. Coś czuję, że na wiosnę przepadnę zupełnie.

Na szczęście mamy dość blisko i teraz jesteśmy na budowie niemal codziennie. :) Ale ciasnota mieszkania zaczyna uwierać.

Dziś pada, a my nie zdążyliśmy posiać trawy. No nic uwiniemy się przed kolejnym deszczem.

nita jak ładnie tam u Ciebie. Wszystkiego nie przeczytałem, ale wkrótce nadrobię zaległości. Na twoim przykładzie omawialiśmy z żonką temat sadzenia bukszpanów. Edytka starała się jak mogła i za cholerę nie chciała jej wyjść linia prosta. Na koniec stwierdziła, że tak jest bardziej artystycznie, bo prosto się nie da. Pozdrowienia dla całej rodzinki.

Muszę odnotować ważną datę :D

14 lipca 2013 - SPOTKANIE NA SZCZYCIE

http://www.cosgan.de/images/smilie/musik/c055.gifhttp://www.cosgan.de/images/smilie/musik/c055.gifhttp://www.cosgan.de/images/smilie/musik/c055.gif

Edytowane przez nita83