nita83 01.08.2013 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 (edytowane) Lekko sie zirytowałam. Trawa nie chce rosnąć. Pół jej wywiało, pół spłynęło. Pofalowało się i pogrupowało. Nosz co za cholera. Księżniczka się znalazła. Z drugiej strony jakby lepiej, ale część podczas ostatniej ulewy zwiała. Naprawdę, wystawiają mnie na próbę, ale nic to dam radę. Przetargałam dzis dzieci po polu. Z daleka widać jakby było u nas zielono. A Inwestor z własnym teściem robili to: W kazdym razie wszystkie płyty wjechały na górę. O pardon jedna została jako mini stół do ping ponga Było parę otarć, wypadków, malowniczych ucieczek płyty, pewnie i epitetów, ale udało się. I tak oczywiście leniłam się na huśtawce. Później przyszło mi na myśl, że mogłam dalej malować, ale już musieliśmy się zbierać. Edytowane 1 Sierpnia 2013 przez nita83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 01.08.2013 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Skoro płyty wjechały, to mam teraz własny wybieg dla modelek. A dom z lotu modelki wygląda tak: Kuchnia Łazienka Sypialnia Pokój Młodszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 01.08.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Fajny wybieg Współczuję z tą trawą. A wszystko zrobiłaś zgodnie ze "sztuką"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 01.08.2013 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 ja nic nie robie w zgodzie ze sztuką ale tak tak , było grabione, wałowane, siane podlewane, a ona ma nadal muchy w nosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 02.08.2013 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Wspołczuję sprawy z trawą....u nas niestety ulewy były bardziej bezlitosne i praktycznie zabrało nam drogę dojazdową i porobiło kratery na 15cm a wybieg fajny i widzę kibelek już wisi, przetestowany już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 02.08.2013 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 oj dracula też współczuje problemów z drogą kibelek juz jakiś czas wisi i oczywiście testowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 02.08.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Ładniutkie te wyleweczki. Mieć taką możliwość oglądania ich z lotu modelki (mam przed oczami jakąś spadającą anaoreksję) to świetna sprawa. Przepiękne to ujęcie domu z oddali - istny domek na prerii. ( ta preria się pewnie dosieje sama w miejscu trawnika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 02.08.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Nitko nic się nie martw. Trwka jak się bujnie to jeszcze będziesz ją przeklinać. pamiętam, ze też u nas było podobnie, a teraz, ojej znowu trzeba kosić. Mnie taż ściol z nóg ten widok domku z oddali, poprostu pieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.08.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Domek wśród łak - piękny widok:) Nie masz leku wysokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.08.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Trawa urośnie zobaczysz więc się nie stresuj. A fotę domku z oddali to powinnaś sobie wydrukować i postawić w Waszym mieszkaniu jak Ci przyjdzie ochota pomarudzić ot, co:) A teraz opiernicz: po co włazisz na ten wybieg pewnie w japonkach jeszcze? Jakby Ci się noga powinęła to żadna satyna Cię nie uratuje!! ps. fajnie tak popatrzec z góry na włości, co? A jaki porządek wszędzie... Chyba sama pojadę do nas pozamiatać bo się mnóstwo piachu wnosi z "wyrównanej" działki wrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 02.08.2013 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Melduję, że nie wchodziłam na górę w japonkach ani nawet satynie . Lęku wysokości nie mam, boję się w normalnych granicach. A co do prerii, no piękna jest i cieszę się puki mogę, bo naokoło same działki budowlane więc pewnie za 10 lat będzie to osiedle. Dziękuję też za trawowe słowa wsparcia. Za rada wusi, kupimy kosiarkę z mulczowaniem i kto wie co się wydarzy. ALe kosiarka to dopiero po sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 02.08.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Nita będzie Pani zadowolona z mulczowania;) fakt kosić trzeba często ale za to nie ma ganiania z koszem, kombinowania co z trawą a i trawniczek ma dodatkowy nawozik:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 02.08.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 hmm, nauczyłam się nowego, skomplikowanego określenia na taką prostą czynność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 02.08.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Sama niedługo (mam nadzieję!) będę siać jakąś trawkę lub kwiatki na łąkę, więc zobaczymy co się u mnie będzie działo na świeżo nawiezionym - jak u Ciebie, Lukarna - ziemio-piasku. Mnie narazie bardziej ta perspektywa ekscytuje, więc może Ci podrzucę Nita torchę "młodzieńczego" entuzjazmu. Jak myślę, że będzie trawka wokół domu, to aż mi sie wierzyc nie chce, że to już! Bo jak jest trawka, to jest dom - bez dwóch zdań - a nie budowa! Nita, a tak z innej beczki. Czy celowo zrobiliście wylewki przed tynkami? Nie boisz się, że się nabrudzi przy tynkowaniu etc. Właśnie temat jest u nas na tapecie i się martwię czy tynkarze zdążą wejść przed podłogówką, a u Ciebie - proszę - pełny luz w tej sprawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 03.08.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Marta i robert odpowiem za Nitę ( pozwolisz Nita prawda? ) nie będzie tynku tylko płyty k-g więc się nic nie zabrudzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 03.08.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 chyba jednak tynki ale negocjacje trwają, tak Nita ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 03.08.2013 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 No też od razu pomyślałam - domek na prerii! Ale piękny widok, jak z pocztówki. Ciesz się póki możesz taką przestrzenią. Z drugiej strony, ostatnio doszliśmy do wniosku z mężem, że nieźle jest się wybudować mając już sąsiadów dookoła - przynajmniej wiadomo, jaki widok za oknami i nic człowieka z nóg nie zwali, nie wybuduje się pomarańczowy gargamel z wieżyczką Ale chyba mając tak piękną okolicę jak u Ciebie, nikt się nie zdecyduje na spaskudzenie jej sielskiego charakteru. W każdym razie mam taką nadzieję Na temat trawy nie wiem nic, więc się wypowiadam, ale widoki z góry masz super Nie wiem tylko, jak odważyłaś się wejść i jeszcze zdjęcia zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 04.08.2013 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 (edytowane) wusia widzisz jak mnie inspirujesz marta plan był taki ze będa karton gipsy, więc zrobiliśmy wylewki, ale teraz pojawiła się nagle możliwośc zrobienia tynków cem-wap. Przekonuje mnie jedynie czas, tzn pan twierdzi (oczywiście nie wierzę), że zrobią to w 3 dni, a zapłacimy 21 zł za metr. Zrobiliby w sierpniu i do wiosny wszystko by ładnie wyschło. Jesli byłyby płyty, to zaczęlibyśmy je robić na wiosnę 2014 i pewnie długo by nam zeszło. Ogólnie myśl, że mam wpuścić kolejną ekipę do domu wywołuje we mnie ogromny opór. Naprawde wolałabym się bawic z płytami, ale ten czas... No nie wiem. w tym tyg podejmiemy decyzję. draculka ależ naturalnie, że pozwolę cronin taaa, trwają negocjacje o matko, przeciez jak oni przyjdą to na pewno będą siedzieć ze śniadaniem na moim tarasie i bujac się na huśtawce albo podepczą trawę lub (o zgrozo) zdrzemną się na wyrku kocurku ja tam nie jestem szczególnie wrażliwa estetycznie Super mam teraz widoczki, ale jako miastowa jestem tez przyzwyczajona do zabudowań. Damy radę. HA! Stuknęło mi ponad 100 tyś wejść. Wow! Podziwiam Was kochani i dziękuję, że do mnie zaglądacie. Dla wszystkich, którzy tutaj zachodzą. http://static.pl.groupon-content.net/66/12/1343730141266.jpg Edytowane 4 Sierpnia 2013 przez nita83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 04.08.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Przekonuje mnie jedynie czas, tzn pan twierdzi (oczywiście nie wierzę), że zrobią to w 3 dni, a zapłacimy 21 zł za metr. Zrobiliby w sierpniu i do wiosny wszystko by ładnie wyschło. Jesli byłyby płyty, to zaczęlibyśmy je robić na wiosnę 2014 i pewnie długo by nam zeszło. Ogólnie myśl, że mam wpuścić kolejną ekipę do domu wywołuje we mnie ogromny opór. Naprawde wolałabym się bawic z płytami, ale ten czas... No nie wiem. w tym tyg podejmiemy decyzję. Ile metrów kwad? Ilu ludzi? Dla porównania: U nas było około 700m2 i w porywach trójka tynkarzy - 3 tygodnie. Równiutkie. A robili od 7 do nieraz 21 wieczorem, przez pięć i pół dnia tygodniowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 04.08.2013 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Nie wiem jeszcze ilu ludzi, ale metrów 440. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts