Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz prostokątny dom

nita83

Recommended Posts

Lekko sie zirytowałam. Trawa nie chce rosnąć. Pół jej wywiało, pół spłynęło. Pofalowało się i pogrupowało. Nosz co za cholera. Księżniczka się znalazła.

100_7411.jpg

Z drugiej strony jakby lepiej, ale część podczas ostatniej ulewy zwiała. :bash:

100_7440.jpg100_7412.jpg

Naprawdę, wystawiają mnie na próbę, ale nic to dam radę.

Przetargałam dzis dzieci po polu. Z daleka widać jakby było u nas zielono.

100_7420.jpg

A Inwestor z własnym teściem robili to:

100_7413.jpg

W kazdym razie wszystkie płyty wjechały na górę. O pardon jedna została jako mini stół do ping ponga :D

Było parę otarć, wypadków, malowniczych ucieczek płyty, pewnie i epitetów, ale udało się.

I tak oczywiście leniłam się na huśtawce. :p Później przyszło mi na myśl, że mogłam dalej malować, ale już musieliśmy się zbierać. :p

Edytowane przez nita83

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ładniutkie te wyleweczki. Mieć taką możliwość oglądania ich z lotu modelki (mam przed oczami jakąś spadającą anaoreksję) to świetna sprawa.

Przepiękne to ujęcie domu z oddali - istny domek na prerii. ( ta preria się pewnie dosieje sama w miejscu trawnika)

Trawa urośnie zobaczysz więc się nie stresuj. A fotę domku z oddali to powinnaś sobie wydrukować i postawić w Waszym mieszkaniu jak Ci przyjdzie ochota pomarudzić ot, co:)

A teraz opiernicz: po co włazisz na ten wybieg pewnie w japonkach jeszcze? Jakby Ci się noga powinęła to żadna satyna Cię nie uratuje!!

ps. fajnie tak popatrzec z góry na włości, co? A jaki porządek wszędzie... Chyba sama pojadę do nas pozamiatać bo się mnóstwo piachu wnosi z "wyrównanej" działki wrrr

Melduję, że nie wchodziłam na górę w japonkach ani nawet satynie :D. Lęku wysokości nie mam, boję się w normalnych granicach. A co do prerii, no piękna jest i cieszę się puki mogę, bo naokoło same działki budowlane więc pewnie za 10 lat będzie to osiedle.

Dziękuję też za trawowe słowa wsparcia. Za rada wusi, kupimy kosiarkę z mulczowaniem i kto wie co się wydarzy. :) ALe kosiarka to dopiero po sezonie.

Sama niedługo (mam nadzieję!) będę siać jakąś trawkę lub kwiatki na łąkę, więc zobaczymy co się u mnie będzie działo na świeżo nawiezionym - jak u Ciebie, Lukarna - ziemio-piasku. Mnie narazie bardziej ta perspektywa ekscytuje, więc może Ci podrzucę Nita torchę "młodzieńczego" ;) entuzjazmu. Jak myślę, że będzie trawka wokół domu, to aż mi sie wierzyc nie chce, że to już! Bo jak jest trawka, to jest dom - bez dwóch zdań - a nie budowa! :yes:

Nita, a tak z innej beczki. Czy celowo zrobiliście wylewki przed tynkami? Nie boisz się, że się nabrudzi przy tynkowaniu etc. Właśnie temat jest u nas na tapecie i się martwię czy tynkarze zdążą wejść przed podłogówką, a u Ciebie - proszę - pełny luz w tej sprawie... ;)

No też od razu pomyślałam - domek na prerii! :D Ale piękny widok, jak z pocztówki. Ciesz się póki możesz taką przestrzenią. Z drugiej strony, ostatnio doszliśmy do wniosku z mężem, że nieźle jest się wybudować mając już sąsiadów dookoła - przynajmniej wiadomo, jaki widok za oknami i nic człowieka z nóg nie zwali, nie wybuduje się pomarańczowy gargamel z wieżyczką ;)

Ale chyba mając tak piękną okolicę jak u Ciebie, nikt się nie zdecyduje na spaskudzenie jej sielskiego charakteru. W każdym razie mam taką nadzieję :)

Na temat trawy nie wiem nic, więc się wypowiadam, ale widoki z góry masz super :) Nie wiem tylko, jak odważyłaś się wejść i jeszcze zdjęcia zrobić :)

wusia widzisz jak mnie inspirujesz :)

marta plan był taki ze będa karton gipsy, więc zrobiliśmy wylewki, ale teraz pojawiła się nagle możliwośc zrobienia tynków cem-wap. Przekonuje mnie jedynie czas, tzn pan twierdzi (oczywiście nie wierzę), że zrobią to w 3 dni, a zapłacimy 21 zł za metr. Zrobiliby w sierpniu i do wiosny wszystko by ładnie wyschło. Jesli byłyby płyty, to zaczęlibyśmy je robić na wiosnę 2014 i pewnie długo by nam zeszło. Ogólnie myśl, że mam wpuścić kolejną ekipę do domu wywołuje we mnie ogromny opór. Naprawde wolałabym się bawic z płytami, ale ten czas... No nie wiem. w tym tyg podejmiemy decyzję.

draculka ależ naturalnie, że pozwolę

cronin taaa, trwają negocjacje :D o matko, przeciez jak oni przyjdą to na pewno będą siedzieć ze śniadaniem na moim tarasie i bujac się na huśtawce albo podepczą trawę lub (o zgrozo) zdrzemną się na wyrku

kocurku ja tam nie jestem szczególnie wrażliwa estetycznie :D Super mam teraz widoczki, ale jako miastowa jestem tez przyzwyczajona do zabudowań. :) Damy radę.

HA! Stuknęło mi ponad 100 tyś wejść. Wow! Podziwiam Was kochani i dziękuję, że do mnie zaglądacie. Dla wszystkich, którzy tutaj zachodzą.

http://static.pl.groupon-content.net/66/12/1343730141266.jpg

Edytowane przez nita83

Przekonuje mnie jedynie czas, tzn pan twierdzi (oczywiście nie wierzę), że zrobią to w 3 dni, a zapłacimy 21 zł za metr. Zrobiliby w sierpniu i do wiosny wszystko by ładnie wyschło. Jesli byłyby płyty, to zaczęlibyśmy je robić na wiosnę 2014 i pewnie długo by nam zeszło. Ogólnie myśl, że mam wpuścić kolejną ekipę do domu wywołuje we mnie ogromny opór. Naprawde wolałabym się bawic z płytami, ale ten czas... No nie wiem. w tym tyg podejmiemy decyzję.

Ile metrów kwad? Ilu ludzi?

Dla porównania: U nas było około 700m2 i w porywach trójka tynkarzy - 3 tygodnie. Równiutkie. A robili od 7 do nieraz 21 wieczorem, przez pięć i pół dnia tygodniowo.