Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz prostokątny dom

nita83

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mi tam wyglądowo bez różnicy, mogłabym pomalować choćby same pustaki :)

Tylko, że jak mają być te tynki to na gwałt musimy zakończyć elektrykę..

A tak z innej beczki, czy przy montażu okien dawaliście taśmy paroszczelne w środku? Jeśli tak to jak je macie przymocowane do ściany?

Ale super spływ, aż zazdroszczę. Ale te moje to musiałabym uśpić chyba lub związać, żeby nie wypadły.

Ja też lubię chropowate i wolałabym takie mieć, ale cóż. No jeden argument przemawia za gładkimi, wszelkie naprawy, dziurki łatasz potem gipsem, i widać różnicę.

Aniu, ja też się obawiałam, że to za duże ryzyko, zwłaszcza, że mały ma 2,5 roku, ale daliśmy radę :) Było ekstra i planujemy szybko to powtórzyć. Poza tym dzieciaki jednak mają pewien instynkt samozachowawczy. Choć nie powiem raz było blisko wywrotki :)

Nita, a dlaczego tynki od sierpnia mają schnąć do WIOSNY??? Z tego co wiem potrzebują kilku tygodni (max 28 dni) - dziś rozmawialiśmy z fachowcem. Wyłożył nam też, że robienie tynków po wylewkach grozi nierównościami przy podłodze, bo nie ma jak tam dojść (normalnie też są nierówności, ale zakrywa je potem wylewka). My będziemy chyba robić gipsowe tynki diamant (czy jakoś tak) - bardzo mocne, po których od razu można malować ściany.

Acha. Co do czasu, to u nas ma to zjąć 8-10 dni, więc faktycznie 3 dni to króciutko. I cenę też masz lepszą niż my (u nas 27zł/ m cementowe i 24zł gipsowe).

P.S. Dzięki za kawę i ciacho ;)

napisałam ze do wiosny wyschną, bo w tym roku nie planujemy już większych prac :):)

a co do nierówności, zobaczymy

Pewnie, nita, nie ma co się zamartwiać. :no: Założę się, że inny fachowiec powie Ci, że można robić w tej kolejności albo w tamtej.

Napewno fajną macie cenę, tak mi się zdaje. Ponoć w Warszawie ceny dochodzą do 30zł/ m2.