wu 04.08.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Nitula jak ładnie robią to ja bym brała te tynki, ja mam cementowo-wapienne ręcami rzucane z tego co pamiętam to faktycznie machnęli tynki we 3 dni;) i są takie cudne milutko chropowate;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 04.08.2013 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 To był piękny weekend i jak nie my spędziliśmy go bardzo aktywnie. Ale było fantastycznie, na pewno to powtórzymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 04.08.2013 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Wszystko ładnie pieknie tylko moja awarsja do ekip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 04.08.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 dla pięknych tynków to i 3 dni gołą doopą można na gorącym piecu wysiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 04.08.2013 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 myślisz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 04.08.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 ja to wiem;) ja bym swoich cudnie chropawych tynków nie zamieniła na gładziutkie płyty;) widzę różnicę na poddaszu gdzie tynki łączą się z płytami:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 04.08.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Prawdę mówiąc, mnie się też bardziej podobają tynki lekko chropowate niż idealnie gładkie Ale jak się nie ma co się lubi... Za połowę ceny jestem w stanie polubić i gładkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 04.08.2013 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 mi tam wyglądowo bez różnicy, mogłabym pomalować choćby same pustaki Tylko, że jak mają być te tynki to na gwałt musimy zakończyć elektrykę.. A tak z innej beczki, czy przy montażu okien dawaliście taśmy paroszczelne w środku? Jeśli tak to jak je macie przymocowane do ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 04.08.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 ja nie dawałam więc nie wiem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 04.08.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Ale super spływ, aż zazdroszczę. Ale te moje to musiałabym uśpić chyba lub związać, żeby nie wypadły.Ja też lubię chropowate i wolałabym takie mieć, ale cóż. No jeden argument przemawia za gładkimi, wszelkie naprawy, dziurki łatasz potem gipsem, i widać różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 04.08.2013 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Aniu, ja też się obawiałam, że to za duże ryzyko, zwłaszcza, że mały ma 2,5 roku, ale daliśmy radę Było ekstra i planujemy szybko to powtórzyć. Poza tym dzieciaki jednak mają pewien instynkt samozachowawczy. Choć nie powiem raz było blisko wywrotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.08.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Aaa zapomniałam że ten spływ!! Co tam tynki, jak sie towarzystwo świetnie bawiło:) Super że zadowoleni wróciliście:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 04.08.2013 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Spływ, mniam Tynki są fajne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 04.08.2013 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Nita, a dlaczego tynki od sierpnia mają schnąć do WIOSNY??? Z tego co wiem potrzebują kilku tygodni (max 28 dni) - dziś rozmawialiśmy z fachowcem. Wyłożył nam też, że robienie tynków po wylewkach grozi nierównościami przy podłodze, bo nie ma jak tam dojść (normalnie też są nierówności, ale zakrywa je potem wylewka). My będziemy chyba robić gipsowe tynki diamant (czy jakoś tak) - bardzo mocne, po których od razu można malować ściany. Acha. Co do czasu, to u nas ma to zjąć 8-10 dni, więc faktycznie 3 dni to króciutko. I cenę też masz lepszą niż my (u nas 27zł/ m cementowe i 24zł gipsowe). P.S. Dzięki za kawę i ciacho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 05.08.2013 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 napisałam ze do wiosny wyschną, bo w tym roku nie planujemy już większych prac :) a co do nierówności, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.08.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Po pierwsze, udany spływ to sama radość, a tak się bałaś o Młodszego:) Po drugie, u nas ekipa robiła trnki cem-wap też z 5 dni, metrów koło 600 i dali radę. Jak burza szli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 05.08.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Nita to cena za metr z materiałem tak? musicie sobie przemysleć czas bardzo ważna sprawa, ale czy wam się śpieszy? ja też mam problem z wpuszczanim obcych na budowę i dobrze, że ich prawie wcale nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 05.08.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 napisałam ze do wiosny wyschną, bo w tym roku nie planujemy już większych prac :) a co do nierówności, zobaczymy Pewnie, nita, nie ma co się zamartwiać. Założę się, że inny fachowiec powie Ci, że można robić w tej kolejności albo w tamtej. Napewno fajną macie cenę, tak mi się zdaje. Ponoć w Warszawie ceny dochodzą do 30zł/ m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.08.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 (edytowane) robienie tynków po wylewkach grozi nierównościami przy podłodze, bo nie ma jak tam dojść (normalnie też są nierówności, ale zakrywa je potem wylewka). Na szczęscie są LISTWY PRZYPODŁOGOWE Edytowane 5 Sierpnia 2013 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 05.08.2013 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 najlepszy jest Inwestor , mówi : " O co Ci chodzi, jak nabrudzą to posprzątają " :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts