Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz prostokątny dom

nita83

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wyposażenie tarasu rewelacyjne :)

Huśtawka i basen. Nic więcej do szczęścia nie potrzeba.

Jeszcze panowie z wachlarzami, miska owoców, szampan z miętą ..... ach :D

Nita no toooo jest basen, teraz już rozumiem:)

wpadaj śmiało, zapraszam :D

Czy Wy przypadkiem się tak niepostrzeżenie, nawet dla samych siebie, przeprowadzacie? Co raz bardziej domowo się robi. Może pewnego dnia uśniecie na budowie, a rano stwierdzicie, że w sumie to już mozna mieszkać :)

Się śmiej, moi rodzice tak się z nami przeprowadzili. Pojechaliśmy na jeden dzień w wakacje, bo w mieszkaniu gorąco i już zostaliśmy. Ale spokojnie mi to nie grozi na razie. Bez ciepłej wody się nie przeprowadzę.

mam pytanie cena 24 jest za gipsowe twarde diamant czy zwykłe ? boi powiedziano ze 30 zl za takie. 27 za ce

mentowo wapienne a 24 za zwykł e gipsowe. ... nita ja bym zrobila tynki , jeszcze w takiej cenie to juz super okazja..

czesc ivy, tynki klepniete, będą za 21 zł

Nita jaka tam skarbnica:jawdrop: po prostu na klacie wytestowane:lol2:

dobra dobra, ja tam swoje wiem :D

Się śmiej, moi rodzice tak się z nami przeprowadzili. Pojechaliśmy na jeden dzień w wakacje, bo w mieszkaniu gorąco i już zostaliśmy. Ale spokojnie mi to nie grozi na razie. Bez ciepłej wody się nie przeprowadzę.

E tam, w taki upał ciepła woda niepotrzebna :) Ale tynki by się jednak przydały przed przeprowadzką :) BTW Świetna decyzja!

Edytowane przez dorkaS

mam pytanie cena 24 jest za gipsowe twarde diamant czy zwykłe ? boi powiedziano ze 30 zl za takie. 27 za ce

mentowo wapienne a 24 za zwykł e gipsowe. ... nita ja bym zrobila tynki , jeszcze w takiej cenie to juz super okazja..

ivy17, specjalnie zadzwoniłam do tynkarza żeby zapytać - 27zł diamant. U Was pewnie drożej, bo to Warszawa. Niestety przy okazji się dowiedziałam, że panu się termin przesunął o dwa tygodnie, więc nie zdąrzy zrobić tynków przed podłogą. :bash: Może ktoś zna dobrych tynkarzy z Łodzi???

Nita, a Ty to się możesz już chwalić domem z basenem. ;)

ivy17, specjalnie zadzwoniłam do tynkarza żeby zapytać - 27zł diamant. U Was pewnie drożej, bo to Warszawa. Niestety przy okazji się dowiedziałam, że panu się termin przesunął o dwa tygodnie, więc nie zdąrzy zrobić tynków przed podłogą. :bash:

Krk 25zł za Baumit, ten gładszy.

Nita[/b], a Ty to się możesz już chwalić domem z basenem. ;)

O, o, ja też :)

Edytowane przez dorkaS

czesc ivy, tynki klepniete, będą za 21 zł

Cena super, szkoda ze ni bliże mnie ...

ivy17, specjalnie zadzwoniłam do tynkarza żeby zapytać - 27zł diamant. U Was pewnie drożej, bo to Warszawa.

u mnie 30 zł - metrów ...za dużo :(

Krk 25zł za Baumit, ten gładszy.

Cena dobra ale tynki to jednak straszne pieniądze kosztują :( zwłaszcza że jeszcze sufity (dobrze pamiętam?)

)

cena spora, metrów dużo...ale nie ma innej opcji trza robić:cool:

u mnie 30 zł - metrów ...za dużo :(

cena spora, metrów dużo...ale nie ma innej opcji trza robić:cool:

A robiłaś duży casting? W Krakowie ceny wahały się od 19.99 do ponad 30. Przy identycznych parametrach wejściowych. Może warto poza Warszawą się rozglądnąć? Czasem wykonawcy opłaca się dojechać ponad 100km, choć podobno w obecnych czasach nic się nie opłaca.

strasznie te tynki finansowo bolą i dotychczas były dla mnie nie do przełkniecie. jednak z racji tego, że samemu szybko nie idzie .... O matko, mam nadzieję, że nie będę żałować.

dorka jak tak w kieracie szkolnym?

strasznie te tynki finansowo bolą i dotychczas były dla mnie nie do przełkniecie. jednak z racji tego, że samemu szybko nie idzie .... O matko, mam nadzieję, że nie będę żałować.

dorka jak tak w kieracie szkolnym?

No mnie zabolały porządnie.

Kierat szkolny: najmłodsze już drugi dzień pod rząd zasuwa do szkoły i zachwycone. Przy okazji kłóci się, że nie trzeba jej odprowadzać i przyprowadzać, bo drogę do domu zna. W sumie to kwadrans piechotą dla krótkich nóżek, ale kwoka mi się włącza :) i tym samym zakłócam jej ogólną radość z dorosłości.

A za to w zeszłym tygodniu włos mi się zjeżył i nie opadł do tej pory, bo wychowawca mojego pierworodnego nadal nie zamierza podnieść na forum szkolnym kradzieży, które miały miejsce pod koniec roku szkolnego. Mojemu zwinięto z klasy, gdy wyszedł na przerwę, deskorolkę i jak kamień w wodę, innemu jego koledze ze dwa tygodnie wcześniej 10 Euro. Wszyscy rżną głupa i nikt nic nie wie. A pan nauczyciel twierdzi, że szkoła to nie więzienie i takie sytuacje są normalnym zjawiskiem życiowym. Był uprzejmy mi to explicite napisać w mailu i jeszcze mnie zjechał, że śmiem mu głowę zawracać głupotami, gdy przypomniałam się po wakacjach, lekko wkurzona, że miał powiadomić rodziców. A synkowi nakazał mieć następnym razem oczy otwarte. Czekam aż mu ktoś zarąbie portfel, a może i auto. Nauczycielowi, a nie pierworodnemu.

Przy okazji innych wydarzeń wzmocniło mi to stopień ogólnego wkurzenia i tak pozostało na razie.

Inwestor-1 my próbowaliśmy chyba jeszcze ze dwie takie farby gruntujące no i niestety nie wytrzymały konkurencji ze śnieżką gruntem, co do kolorowych i typowo białych farb na sufity to jak dla nas lepszy był decoral, ale do gruntowania nie ma jak śnieżka:lol: małż twierdzi że na k-g można dać różne rzeczy począwszy od farb strukturalnych przez cieniutką warstwę tynków cienkowarstwowych nawet takich zewnętrznych czy coś w stylu tynku gipsowego, który da chropawą strukturkę - ważne żeby cienko było;)

wu - wielkie dzięki - chyba sobie wydrukuję i oprawię Twój post aby jak przyjdzie czas nie naszły mnie wątpliwosci i pokusy żeby eksperymentować :)

A robiłaś duży casting? W Krakowie ceny wahały się od 19.99 do ponad 30. Przy identycznych parametrach wejściowych. Może warto poza Warszawą się rozglądnąć? Czasem wykonawcy opłaca się dojechać ponad 100km, choć podobno w obecnych czasach nic się nie opłaca.

tak casting był szeroki ale krótki w czasie. Niestety potrzebowaliśmy na już - ceny takie same u każdego kto był u nas a widzieliśmy jego pracę zeby wyszło ok.

Niestety jakoś w moim mieście drogo....chociaz większośc ekip tez z dojazdem już tu robi ...

Edytowane przez ivy17