Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz prostokątny dom

nita83

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czesc wszystkim i każdemu z osoba melduję, że wycieczki udane, oby dwie :)

Toruń, a właściwie starówka jest przepiękna, ale to raczej do romantycznego spaceru we dwoje i kawki wieczornej, dzieciaki to średnio interesowało. W planetarium było super. Byliśmy na seansie dla dzieci, starszak zachwycony, młodszy trochę się bał, że planety spadną nam na głowę, a potem usnął. Seans był ciekawy, a dzieci odpowiadały chórem na pytania prowadzącego. Chętnie poszłabym na coś dla dorosłych. Muszę jednak powiedzieć, że wycieczka miała kilka jak dla mnie sporych wydatków, jak np autostrada 50 zł w dwie strony. To akurat musieliśmy przeboleć, bo dzięki temu byliśmy o połowę szybciej. parking - 20 zł ( 5 zł za godzinę to zwyczajne zdzierstwo).

Dziś natomiast postanowiliśmy poświęcić się dla fanaberii dzieci i wybraliśmy się do Gdańska pociągiem. Nie było tak koszmarnie jak przewidywałam, choć starszak nie mógł zrozumieć jak ludzie mogą spać w pociągu, zamiast podziwiać widoki (tzn inne pociągi). Naszym głównym celem był wielki kontenerowiec. Firma Maersk organizowała rejsy wycieczkowe, ale okazało się, że bilety można jedynie wygrać w konkursie. Cóż się nie robi dla własnych dzieci - wygrałam. :) Miałam arcytrudne pytanie, czy na kontenerowcu jest siłownia. :D oczywiście jest. Także popłynęliśmy, widzieliśmy. Fajny był. Rejs trwał 3 godziny i na zatoce nieźle bujało. Na tyle mocno, że niektórzy pasażerowie zaniemogli. Ale było krzyku :D

100_8214.jpg

Tak, my tez uwielbiamy gwiazdy, planety i kosmos ogólnie. A do Gdańska mam sentyment.

Może zainteresują Cię niektóre z poniższych linków.

Bardzo ciekawe wycieczki. Niestety Torunia nie znam, byłem w nim może dwa razy.

Z miast w Polsce największy sentyment mam do Szczecina, Gdańska i Krakowa.

Mówisz, że najlepszym miejscem do przeprowadzenia obserwacji tego ciała niebieskiego będzie stadion Viking w Stavanger, 25-go sierpnia od godz. 20:00 :)

:D dokladnie ... idziesz ze mna? :cool:

teraz ogladam top trendy i tak mysle...dlaczego mnie tam nie ma buuuu

w przyszlym roku nie odpuszcze:p

Edytowane przez Mmelisa
literowka

Wstań np o 7 rano jak dzieci jeszcze śpią i chodx do kawiarni, Amglad i ja zawsze już jesteśmy:):)

szalona kobieto toz to środek nocy :D ze mnie jest największy śpioch swiata

chyba, że wieczorkiem :)

Edytowane przez nita83

wierzch dziękuję za linki :) u nas naszym domowym guru od kosmosu jest mój mąż, wie zadziwiające rzeczy

a furorę robią u nas filmiki z NASA, które sama oglądam z zapartym tchem. Fascynujące.

http://www.youtube.com/watch?v=o8TssbmY-GM

Cześć Nitka:hug: Wszem i wobec ogłaszam, że uważam Cię za super-organizatorkę atrakcji dla dzieciaków:yes: czy to na budowie, czy w domu czy poza nim - no mistrzostwo swiata. I widać że bawicie się przy tym wszyscy świetnie:) A dziś na budowie? czy w mieszkaniu?? Tak czy siak pogody zyczę

:D dokladnie ... idziesz ze mna? :cool:

No wiesz, bardzo chętnie, tylko że w poniedziałek rano muszę być w pracy w innej części Europy :D

Może to przełożymy na przyszłe wakacje - moja żona od dawna marzy o norweskich fiordach.

wierzch dziękuję za linki :) u nas naszym domowym guru od kosmosu jest mój mąż, wie zadziwiające rzeczy

To już lubię Twojego męża :) Na pewno nie nudzilibyśmy się w naszym towarzystwie.

a furorę robią u nas filmiki z NASA, które sama oglądam z zapartym tchem. Fascynujące.

Super filmy, wielkie dzięki :)

Jak widać, tradycyjna przepierka na stacji orbitalnej urasta do rangi poważnego problemu :)

Jeden z ulubionych filmów mojego syna:

Przy okazji, jeśli nie znasz, to bardzo gorąco polecam m.in. serię Jak powstała Ziemia

Edytowane przez wierzch

No wiesz, bardzo chętnie, tylko że w poniedziałek rano muszę być w pracy w innej części Europy :D

Może to przełożymy na przyszłe wakacje - moja żona od dawna marzy o norweskich fiordach.

no wiesz...zawsze to mozna wziac dzien wolnego jakby co to w tej innej czesci Europy jeszcze wakacje ;) u nas juz rok szkolny trwa od tygodnia.

Marzenia zony trzeba spelnic wiec polecam wakacje u nas... widoki booskie :D

no wiesz...zawsze to mozna wziac dzien wolnego jakby co to w tej innej czesci Europy jeszcze wakacje ;)

Jasne, tylko że ja dopiero wróciłem z 3-tygodniowego urlopu :)

u nas juz rok szkolny trwa od tygodnia.

To podobnie jak na północy Niemiec.

Lato u Was krótsze.

Marzenia zony trzeba spelnic wiec polecam wakacje u nas... widoki booskie :)

W pełni się zgadzam :)

Tak, masz tam u siebie wyjątkowo piękne krajobrazy.

Jasne, tylko że ja dopiero wróciłem z 3-tygodniowego urlopu :)

To podobnie jak na północy Niemiec.

Lato u Was krótsze.

W pełni się zgadzam :)

Tak, masz tam u siebie wyjątkowo piękne krajobrazy.

'

Jeszcze sie nie naumialam zaznaczac cytaty po kolei wiec lece tak ;)

Ja wrocilam z 6cio tyg urlopu...i nadal go mam (na wlasne zyczenie) :D

W Niemczech chodza do szkol ponoc od 3tyg...zalezy w ktorej czesci rejonu...ale co do lata..to pogoda u nas dzisiaj dopisuje :wiggle:

Krajobrazy..ahhh chyba moje serce tutaj zostawie, gdy nastapi dzien opuszczenia tego kraju :(

wierzch naprawde byś się dogadał z moim mężem (widziałam na łamigłówkach) :D Mmeliska dziękuję za szarfę :D ogólnie jestem słabo muzyczna, najbardziej lubię ciszę, a do muzyki muszę mieć nastrój :) OOO przypomniało mi się. Opowiem Wam anegdotkę. Kiedyś mój mąż skarżył mi się, że nie słucham z nim w ogóle muzyki. Na co ja, że chętnie bym posłuchała, ale może w jakiejś romantycznej scenerii, przy pysznej kolacji.. Na to mąż wykrzyknął: Ty tylko o tym żarciu!!!! Ot i kupił sobie słuchawki :lol2: