max-maniacy 23.08.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 cześć Nitka.na budowie już, czy dzieci ogarniasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 23.08.2013 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 czesc wszystkim i każdemu z osoba melduję, że wycieczki udane, oby dwie Toruń, a właściwie starówka jest przepiękna, ale to raczej do romantycznego spaceru we dwoje i kawki wieczornej, dzieciaki to średnio interesowało. W planetarium było super. Byliśmy na seansie dla dzieci, starszak zachwycony, młodszy trochę się bał, że planety spadną nam na głowę, a potem usnął. Seans był ciekawy, a dzieci odpowiadały chórem na pytania prowadzącego. Chętnie poszłabym na coś dla dorosłych. Muszę jednak powiedzieć, że wycieczka miała kilka jak dla mnie sporych wydatków, jak np autostrada 50 zł w dwie strony. To akurat musieliśmy przeboleć, bo dzięki temu byliśmy o połowę szybciej. parking - 20 zł ( 5 zł za godzinę to zwyczajne zdzierstwo). Dziś natomiast postanowiliśmy poświęcić się dla fanaberii dzieci i wybraliśmy się do Gdańska pociągiem. Nie było tak koszmarnie jak przewidywałam, choć starszak nie mógł zrozumieć jak ludzie mogą spać w pociągu, zamiast podziwiać widoki (tzn inne pociągi). Naszym głównym celem był wielki kontenerowiec. Firma Maersk organizowała rejsy wycieczkowe, ale okazało się, że bilety można jedynie wygrać w konkursie. Cóż się nie robi dla własnych dzieci - wygrałam. Miałam arcytrudne pytanie, czy na kontenerowcu jest siłownia. oczywiście jest. Także popłynęliśmy, widzieliśmy. Fajny był. Rejs trwał 3 godziny i na zatoce nieźle bujało. Na tyle mocno, że niektórzy pasażerowie zaniemogli. Ale było krzyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 23.08.2013 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Ale super! Zazdroszczę wycieczki, Gdańsk i Toruń (i Kraków) to moje ulubione miasta A do planetarium wybrałabym się nawet na seans dla dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 23.08.2013 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Tak, my tez uwielbiamy gwiazdy, planety i kosmos ogólnie. A do Gdańska mam sentyment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.08.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 ale Wam zazdroszcze ja mam ogromny sentyment do Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 23.08.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Tak, my tez uwielbiamy gwiazdy, planety i kosmos ogólnie. A do Gdańska mam sentyment. Może zainteresują Cię niektóre z poniższych linków. Bardzo ciekawe wycieczki. Niestety Torunia nie znam, byłem w nim może dwa razy. Z miast w Polsce największy sentyment mam do Szczecina, Gdańska i Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.08.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Ja tez uwielbiam gwiazdy... np ostatnio bylam na koncercie Scootera, a teraz sie dowiedzialam ze w ta niedziele bedzie Robbie Williams i tak sobie mysle zeby isc... tylko szukam kogos kto by chcial ze mna, bo moj M zostaje z dziecmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 23.08.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Ja tez uwielbiam gwiazdy... Mówisz, że najlepszym miejscem do przeprowadzenia obserwacji tego ciała niebieskiego będzie stadion Viking w Stavanger, 25-go sierpnia od godz. 20:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.08.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 (edytowane) Mówisz, że najlepszym miejscem do przeprowadzenia obserwacji tego ciała niebieskiego będzie stadion Viking w Stavanger, 25-go sierpnia od godz. 20:00 dokladnie ... idziesz ze mna? teraz ogladam top trendy i tak mysle...dlaczego mnie tam nie ma buuuu w przyszlym roku nie odpuszcze:p Edytowane 23 Sierpnia 2013 przez Mmelisa literowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 24.08.2013 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 (edytowane) Wstań np o 7 rano jak dzieci jeszcze śpią i chodx do kawiarni, Amglad i ja zawsze już jesteśmy:) szalona kobieto toz to środek nocy ze mnie jest największy śpioch swiata chyba, że wieczorkiem Edytowane 24 Sierpnia 2013 przez nita83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 24.08.2013 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 wierzch dziękuję za linki u nas naszym domowym guru od kosmosu jest mój mąż, wie zadziwiające rzeczy a furorę robią u nas filmiki z NASA, które sama oglądam z zapartym tchem. Fascynujące. http://www.youtube.com/watch?v=o8TssbmY-GM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.08.2013 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Cześć Nitka:hug: Wszem i wobec ogłaszam, że uważam Cię za super-organizatorkę atrakcji dla dzieciaków:yes: czy to na budowie, czy w domu czy poza nim - no mistrzostwo swiata. I widać że bawicie się przy tym wszyscy świetnie:) A dziś na budowie? czy w mieszkaniu?? Tak czy siak pogody zyczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 24.08.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 i ja podłączam sie pod Lukę:yes:, życząc Wam fajnego weekendu:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 24.08.2013 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 a dziękuję dziękuję, a szarfa z napisem to gdzie??? dziś oczywiście jesteśmy na budowie, tylko jakoś jeszcze wszyscy w piżamach snują sie po domu i nie możemy się wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 24.08.2013 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 a dziękuję dziękuję, a szarfa z napisem to gdzie??? tutaj...zrobiłam ją sama http://www.cheesebuerger.de/smiliegenerator/ablage/519/52.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 24.08.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 (edytowane) dokladnie ... idziesz ze mna? No wiesz, bardzo chętnie, tylko że w poniedziałek rano muszę być w pracy w innej części Europy Może to przełożymy na przyszłe wakacje - moja żona od dawna marzy o norweskich fiordach. wierzch dziękuję za linki u nas naszym domowym guru od kosmosu jest mój mąż, wie zadziwiające rzeczy To już lubię Twojego męża Na pewno nie nudzilibyśmy się w naszym towarzystwie. a furorę robią u nas filmiki z NASA, które sama oglądam z zapartym tchem. Fascynujące. Super filmy, wielkie dzięki Jak widać, tradycyjna przepierka na stacji orbitalnej urasta do rangi poważnego problemu Jeden z ulubionych filmów mojego syna: Przy okazji, jeśli nie znasz, to bardzo gorąco polecam m.in. serię Jak powstała Ziemia Edytowane 24 Sierpnia 2013 przez wierzch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 24.08.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 No wiesz, bardzo chętnie, tylko że w poniedziałek rano muszę być w pracy w innej części Europy Może to przełożymy na przyszłe wakacje - moja żona od dawna marzy o norweskich fiordach. no wiesz...zawsze to mozna wziac dzien wolnego jakby co to w tej innej czesci Europy jeszcze wakacje u nas juz rok szkolny trwa od tygodnia. Marzenia zony trzeba spelnic wiec polecam wakacje u nas... widoki booskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 24.08.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 no wiesz...zawsze to mozna wziac dzien wolnego jakby co to w tej innej czesci Europy jeszcze wakacje Jasne, tylko że ja dopiero wróciłem z 3-tygodniowego urlopu u nas juz rok szkolny trwa od tygodnia. To podobnie jak na północy Niemiec. Lato u Was krótsze. Marzenia zony trzeba spelnic wiec polecam wakacje u nas... widoki booskie W pełni się zgadzam Tak, masz tam u siebie wyjątkowo piękne krajobrazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 24.08.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Jasne, tylko że ja dopiero wróciłem z 3-tygodniowego urlopu To podobnie jak na północy Niemiec. Lato u Was krótsze. W pełni się zgadzam Tak, masz tam u siebie wyjątkowo piękne krajobrazy. ' Jeszcze sie nie naumialam zaznaczac cytaty po kolei wiec lece tak Ja wrocilam z 6cio tyg urlopu...i nadal go mam (na wlasne zyczenie) W Niemczech chodza do szkol ponoc od 3tyg...zalezy w ktorej czesci rejonu...ale co do lata..to pogoda u nas dzisiaj dopisuje Krajobrazy..ahhh chyba moje serce tutaj zostawie, gdy nastapi dzien opuszczenia tego kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 24.08.2013 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 wierzch naprawde byś się dogadał z moim mężem (widziałam na łamigłówkach) Mmeliska dziękuję za szarfę ogólnie jestem słabo muzyczna, najbardziej lubię ciszę, a do muzyki muszę mieć nastrój OOO przypomniało mi się. Opowiem Wam anegdotkę. Kiedyś mój mąż skarżył mi się, że nie słucham z nim w ogóle muzyki. Na co ja, że chętnie bym posłuchała, ale może w jakiejś romantycznej scenerii, przy pysznej kolacji.. Na to mąż wykrzyknął: Ty tylko o tym żarciu!!!! Ot i kupił sobie słuchawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts