Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz prostokątny dom

nita83

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gratuluję tynków, teraz to już będzie z górki :)

Prawdziwki robią wrażenie - dołączam do grona zazdroszczących :)

W moich okolicach rosną przede wszystkim maślaki i kozaki.

Jak widzę, Twój mąż to prawdziwy skarb, nie tylko w kontekście prac budowlanych.

Rekord Guinessa w układaniu kostki Rubika (nieco ponad 5s) należy do robota CubeStormer II zbudowanego z klocków LEGO Mindstorms NXT 2.0 sterowanego przez 4 mikroprocesory NXT i smartfon.

Wspominam o tym, bo pisałaś kiedyś, że Twoi synowie są miłośnikami klocków LEGO.

Jeszcze kilka lat i będą mogli zacząć przygodę z LEGO Mindstorms NXT 2.0 / EV3 albo z jakimś produktem konkurencyjnym, np. fischertechnik.

Świetny sposób na poznanie w ramach zabawy podstaw robotyki i informatyki.

och kurcze, zazdroszczę :) i powiem Ci że dobrze zrobiłaś nie robiąc płyt, jedynym ich plusem jest kasa.

no właśnie kasa, zaboli jutro jak przyjdzie do płacenia

Jaaaa... ale piorunem to poszło, ledwo weszli, już prawie gotowe. Szok. To jest kamień milowy Twojej budowy, nitka - zaraz będziesz farby wybierać, meblować i kartony pakować :)

sama jestem zszokowana, bo moje budowlane doświadczenie z terminami kazało mi wątpić w trzy dni. A teraz raptem trzy pomieszczenia do skończenia. Widać, że się nie opierniczali, choć ławeczka pewnie kusiła :)

:wave: piekne ! i beda jeszcze piekniejsze jak wyschna, przykleisz sie do nich pozniej jak ja do swoich, glaskalam i glaskalam je bez konca :D

juz macałam i głaskałam choć na mnioe psioczyli :) mój dom to mogę :D

Rekord Guinessa w układaniu kostki Rubika (nieco ponad 5s) należy do robota CubeStormer II zbudowanego z klocków LEGO Mindstorms NXT 2.0 sterowanego przez 4 mikroprocesory NXT i smartfon.

Wspominam o tym, bo pisałaś kiedyś, że Twoi synowie są miłośnikami klocków LEGO.

Jeszcze kilka lat i będą mogli zacząć przygodę z LEGO Mindstorms NXT 2.0 / EV3 albo z jakimś produktem konkurencyjnym, np. fischertechnik.

Świetny sposób na poznanie w ramach zabawy podstaw robotyki i informatyki.

oj nasłuchałam się juz o rekordach, swoją drogą to dla mnie nie do pojęcia. Maż całymi tygodniami ćwiczył, żeby zejść z czasem poniżej minuty. Podziwiam go za wytrwałośc, mi by się na pewno nie chciało. :) Od samego patrzenia już mnie głowa boli.

A co do Lego to nie wiem czy zniosę jeszcze więcej klocków w domu. :D

Edytowane przez nita83

To był strasznie stersująco dołująco denerwujący dzień, ale jak tylko przekroczyłam próg domu/budowy wszystkie emocje opadły. Naprawdę będzie nam się tam dobrze mieszkało. :)

I urosły w końcu późno posiane ogórki

100_8369.jpg

A trawa wygląda już tak.

100_8373.jpg100_8375.jpg

Oczywiście z bliska trochę gorzej, ale ja jestem okularnica :D Myślę, że poczekamy jeszcze z tydzień/dwa i będzie pierwsze koszenie.

Dziękuję Kochani za wszystkie gratulacje. Niezmiernie mi miło, że cieszycie się razem ze mną. Tynki już skończone, jutro nasza pani kier-bud będzie je odbierać. W kilku miejscach muszą poprawić, ale to doprawdy drobiazgi.Cyknęłam jeszcze kilka fotem. Tynk jest naprawdę gładki i jak najbardziej mi odpowiada. Zamieszczam tez kilka zdjęć niezniszczonych wylewek, jest na nich jeszcze trochę pyłu i kurzu ale żadnych przyschniętych kawałków, które trzeba by skuwać.

100_8390.jpg100_8387.jpg100_8394.jpg100_8404.jpg100_8406.jpg

I pytanko do ogrodników, co za krzaczek (a właściwie dwa) otrzymałam od przyjaciółki. To iglaczek, ale dokładnie co? Nie napisali na opakowaniu.

100_8410.jpg

Niestety nie mam blizszego zdjęcia, nadrobie przy okazji. :)

Aga juz przebieram nogami :) grzyby to szaleństwo

Nie wiem jak się nazywa, ale jak się go nie podlewa to usycha. To z autopsji :)

Połączenie otynkowanych ścian z wylewką naprawdę mnie poruszyło. Teraz to naprawdę domowo zaczyna wyglądać.

czesc dorka, będę podlewała :)

zerwałam dziś część pomidorków koktajlowych i susze je w piekarniku, zraz je razem z ziołami wepchnę do słoika i zaleję oliwą, o ile w czesniej nie pożrę (tak wiem, że juz po 12, ale ja nocny marek jestem)

ciekawe czy się uda :) e tam co się ma nie udać :)

100_8415.jpg

przy okazji cyknęłam zbliżenie iglaka, bo jeden okaz mam w domu jeszcze

100_8417.jpg

Czas spać, dobranoc wszystkim.

Edytowane przez nita83