martarobert 05.09.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 A moi super tynkarze z polecenia jak narazie nie zrobili prawie nic. Tzn. dziś zabezpieczyli okna na górze (oprócz dachowych) i rzeczywiście zrobili to fachowo. Zaimpregnowali też ściany na górze ale nie wszystkie. Trochę mało jak na drugi dzień pracy... Nita, więc i parapety wkrótce będą? A wciąż się zarzekasz, że już nic więcej nie robisz. Ale dobrze, dobrze. Tak trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 05.09.2013 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 ja z parapetami też nie pomogę bo sobie drewnianych zażyczyłam i małż mi zrobił wusia tak sobie właśnie też dzis zazyczyłam Marta może będą może nie, zobaczymy Głupio tak nic teraz nie robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 05.09.2013 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Naharowaliśmy się. Inwestor robił zasłonę dymną i wyszlifował taras. Szybcikiem maznął go tez pierwszą warstwą ochronki. Cieszę się jak głupia Inwstorka z potomstwem posadziła 150 cebulowych kwiatków i 1 funkię. Nie wiem czy nie za wcześnie ale już nie mogłam wytrzymać. Mam nadzieję, że na wiosnę wyrosną jako wielki artystyczny nieład. Najbardziej licze na moje ukochane żółte tulipany i szafirki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 05.09.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 No, no... Niezłe cacko! Taras jest super! Nie przestaje mnie zachwycać ta konstrukcja paletowa, a oszlifowana i pomalowana to juz prawdziwy majstersztyk! I z kwiatkami poszalałaś. Efekt na pewno będzie! Ja dziś kupiłam w Lidlu pięć wrzosów po 3zł sztuka i posadziłam przed obecnym domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 05.09.2013 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 też dziś w Lidlu dwa wrzosy dokupiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.09.2013 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Nita mam dla Ciebie przykrą wiadomość:( Macie taki fajny ten "tymczasowy" taras że pewnie szybko docelowego nie zrobicie:):) Jest naprawdę profesjonalnie!! Pogratuluj serdecznie ode mnie męzowi i przekaż mu siostrzany uscisk:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 06.09.2013 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Lukaaa Tak się spodziewałam, że taras zostanie na dłużej, zreszta jak będziemy robili elewację to trzeba go będzie odsunąć. Wykończymy jeszcze po bokach i z przodu i na parę pierwszych lat będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 06.09.2013 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Wracając ze szkoły zajechałam na budowe po pomidorki koktajlowe. Jest piekny dzień, słoneczny i ciepły. Czuć w powietrzu jesień. Pomidory pachną niebiańsko. Mały biega radośnie. Mogłabym tam zostać na długo. Było jak w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 06.09.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 uwielbiam pomidorki koktailowe u mnie tez jest piekny prawdziwy jesienny dzien... ulewa od rana i burze non stop idzie oszalec:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 06.09.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Wracając ze szkoły zajechałam na budowe po pomidorki koktajlowe. Jest piekny dzień, słoneczny i ciepły. Czuć w powietrzu jesień. Pomidory pachną niebiańsko. Mały biega radośnie. Mogłabym tam zostać na długo. Było jak w domu. To się czyta jak powieść w stylu "Dom nad rozlewiskiem". Chociaż nie, Twój dom nie jest nad rozlewiskiem. Mój był. To może: "Domek na prerii"? Cudny wpis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 07.09.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 cześć Nitka! fajnie czyta się Twoje wpisy, pełne optymizmu i sympatii dla nowego domu. pomidory koktajlowe u nas też obrodziły. inne zżera zaraza, a te jakoś się bronią. a co do tarasu to mam takie samo zdanie, jak Luka. może Wam służyć przez ładnych parę lat. i jaki mobilny jest: odsuniesz, przysuniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 07.09.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 U mnie są również drewniane parapety. A tak poza tym, to opisy przyrody godne Orzeszkowej i Sienkiewicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 07.09.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Nita gdybym jeszcze nie budowała domu, to po Twoich wpisach napewno bym zaczęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 07.09.2013 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 u mnie tez jest piekny prawdziwy jesienny dzien... ulewa od rana i burze non stop idzie oszalec:P a wiesz, że mi się tęskni za taką porządna burzą z piorunami To może: "Domek na prerii"? Cudny wpis. dziekuję Martuś a co do tarasu to mam takie samo zdanie, jak Luka. może Wam służyć przez ładnych parę lat. i jaki mobilny jest: odsuniesz, przysuniesz. złożę i zapakuję do bagażnika i przyjadę w odwiedziny A tak poza tym, to opisy przyrody godne Orzeszkowej i Sienkiewicza aż tak przynudzam???? :rolleyes: Nita gdybym jeszcze nie budowała domu, to po Twoich wpisach napewno bym zaczęła dzięki Aniu. ostatnio oglądałam kogoś zdjęcia z fundametów i sobie pomyślałam jak to dobrze, że już tak daleko jesteśmy, bo bym juz chyba nie dała rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 07.09.2013 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Panie i Panowie, Ladies and Gentlemen itd itd Nadszedł dziś TEN DZIEŃ! TEN DZIEŃ słoneczny i ciepły, kiedy raźnym, równym krokiem wyprowadziliśmy na spacer pożyczoną archaiczną kosiarkę. I oczom naszym ukazał się zielony trawnik nasz! Wznieśmy toast za bujny dywan (nie na klacie rzecz jasna ) i za łyse placki (nie, nie te na głowie ), coby się wszystko wyrównało. Zdrowie. http://www.rossnet.pl/GalleryImages/Photos2/21-12-12/thumb31_9200736.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 07.09.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Za pierwszy pokos! i każdy następny, abyś nie miała dość Ale ale na tym pierwszym zdjęciu to imponujący ten trawnik koleżanko ps. uwielbiam ten morenowy krajobraz, szczęśliwe dzieciństwo mi się przypomina, łażenie po takich łąkach, turlanie się z piaskowych górek, wyprawy nad jeziora ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 07.09.2013 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Dzięki troche tego trawnika jest. Przy brzegach będę chojanki i inne takie, to się lekko zmniejszy. Mam tez plan od strony domu jakieś piwonie wsadzić, ale się Inwestor burzy. Ponegocjujemy . Dziś był właśnie taki cudowny dzień spędzony w ogródku. Ach chciało by sie juz mieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 07.09.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Ale fajne zielsko! I pomyśleć, że tak niedawno była pustynia Czy u Was rosną żarnowce? Tak słodko pachną wiosną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 07.09.2013 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 aż musiałam sobie wygooglać co to nie widziałam żeby rosły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 07.09.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Bo one na piachach często rosną i w szeroko rozumianym nadmorzu Mam nadzieję, że nie wyskoczyły Ci malutkie, pachnące elektrownie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts