pablomoc 03.10.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Witam, zabudowa poddasza w toku, wszystko praktycznie już jest dla mnie jasne poza połączeniem płyt gk ze ścianą (murowana otynkowana). Codziennie przyglądam się temu połączeniu i pomimo przeczytania wielu postów na ten temat nadal nie mam o tym pojęcia. Ile wypowiedzi tyle metod. Chodzi mi konkretnie o wypełnienie tego połączenia akrylem. W jakiej kolejności krok po kroku się to wykonuje ? Czy w szczelinę wchodzi sam akryl ? Czy pierw szpachla a na to akryl ? Jak to puźniej wykończyć tak żeby po pomalowaniu wyglądało to dobrze. Poddasze zabudowuje sam i szczelina pomiędzy ścianą a płytą nie zawsze jest równa, jedna ma 1, druga 3 inna 5. Czy da się to połączenie zrobić dobrze samą szpachlą ? Wiem, że ten temat już był wałkowany wiele razy ale w żadnym nie jest to dobrze wyjaśnione dla amatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebaZgr 03.10.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 W szczeline gips z włóknem np.Vario nastepnie fizelina badz siatka wszystko zaciągniete Vario nastepnie ostatnia warstwa to jakis giały gips szpachlowy i akryl na sam koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts