Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drzwi zewnętrzne drewniane czy metalowe?? KMT czy CAL ??

Recommended Posts

Panowie drzwi drewniane odpadają, mam dół otwarty wiec przy drzwiach od środka będzie temperatura ok 23-25 stopni zimą a na dworze ok -20. koleś w sklepie odradzał montować drzwi drewniane jeśli powierzchnia jest cała otwarta i jest duża różnica temperatur. boje się że będą bardzo mocno pracowały i szybciej je szlak trafi...jednak wybieram drzwi stalowe, pytanie tylko czy firma KMT czy inna??

Chyba nie zdajesz sobie sprawy (a "koleś w sklepie" tym bardziej) jaka jest różnica w pracy termicznej drewna, stali i aluminium. KMT to się najwyżej do garażu czy kotłowni nadaje a nie na drzwi wejściowe (nie żebym miał coś do tej firmy bo sprzedaję ich drzwi).

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chyba nie zdajesz sobie sprawy (a "koleś w sklepie" tym bardziej) jaka jest różnica w pracy termicznej drewna, stali i aluminium. KMT to się najwyżej do garażu czy kotłowni nadaje a nie na drzwi wejściowe (nie żebym miał coś do tej firmy bo sprzedaję ich drzwi).

więc jakie drzwi polacasz?

ale CAL już odpadł, zostają tylko drzwi metalowe KMT czy inna firma np. Porta?

boje się że drzwi beda pracowały, szukam drzwi z dostawką i cena ponad 7 tys za drzwi cal z dostawka mnie przeraża.

wiec decyzja zapadla - drzwi metalowe.

pytanie tylko jakie firmy możecie polecić KMT czy inna??

Zaletą stalówek jest cena. Jak już Ci się znudzą, to zawsze masz zooszczędzoną kasę i możesz kupić sobie nowe.

Fiu fiu.. drzwi mają być jeszcze dwuskrzydłowe? No powodzenia ze stalą. Moje zdanie już padło, nie będę sie powtarzał.

ps. Moj kumpel mówi: "nie stać Cię ? - to zamuruj otwór".

Witam

a dlaczego dwu skrzydłowe to już napewno nie stalowe?

czym sie różnią drzwi od drzwi z dostawką ? poza wielkością?

mylne jest zrównywanie pojęcia drzwi dwuskrzydłowe i drzwi z dostawką.

Drzwi z dostawką to tak naprawdę jedno skrzydło i doświetle lub dwa a nawet trzy dając jeszcze jedno z góry :)

a drzwi dwuskrzydłowe to jedna ościeżnica w której pracują dwa skrzydła, główne i mniejsze dodatkowe.

Pozdrawiam

stal też chbą będzie ci prazować. ad wewnątrz blacha się wydłuży a od zewnątrz skurczy od zimna i też się wypaczą.

W drzwiach drewnianych lakier od słońca może ci wyblakmąć, popękać itd............. ale zawsze możesz je niskim kosztem pomalować lakierem bezbarwnym.

Nie wiem czy widziałeś na żywo te stalowe. Pojedź do sklepu i porównaj z drzwiami drewnianymi zapewniam cię , że jak będzie ciebie stać na drewniane to kupisz drewniane. ja tak zrobiłem. Poszukaj dobrze a zapłacisz niewiele więcej niż za stalowe (pisałem kilka postów wcześniej).

Drzwi to wizytówka domu.................

Poszukaj u lokalnych stolarzy.

• 3 weeks później...
  • 2 months później...

To wystarczający powód do pojawienia się tu:) Tylko że czasem opisywana sytuacja nie jest obiektywna i w tym zakresie mam wątpliwości.

Moim zdaniem - jeśli ktoś uważa drzwi stalowe za produkt z wysokiej półki - to jest w błędzie i prędzej czy później się o tym przekona.