michalz2x 03.10.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Witam. Czy mozna wykonac tynki cem-wapienne w listopadzie? Ila musza schnac tynki po zrobieniu? Beda wykonywane metoda tradycyjna z reki. Czy przymrozki beda szkodliwe dla tynku? Dom zamkniety, ale bez ogrzewania. Dziekuje i pozdr. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 04.10.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Zależy jaka będzie grubość tego tynku(równość ścian,ubytki w materiale).U mnie tynki cw zakończone 2,5 tyg temu,cały czas jest wietrzone i są mokre,a miejscami tam gdzie były wykucia na gniazdka,skrzynki itp bardzo mokre.Bez grzania w listopadzie to raczej się nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 04.10.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Przy normalnej pogodzie - 1 mm / 24 h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 04.10.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Przy normalnej pogodzie - 1 mm / 24 h Teoretycznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 06.10.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Przy dużych wiatrach robię ostre przeciągi i trochę pomaga,ale nie mogę powiedzieć żeby "schło w oczach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 06.10.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Niestety tynki już nie schną tak, jak jeszcze 2-3 tyg. temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marconi_piaseczno 11.10.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 A jak wygląda sprawa tynku akrylowego na elewacji zewnętrznej?W najbliższy poniedziałek mam umówiona ekipę na tynkowanie, czy nie jest już za zimno? Do jakich temperatur można tynkować na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 20.10.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Pazdziernik dobiega końca,warunki do wietrzenia doskonałe,a u mnie jak było mokro tak jest,najgorzej w narożnikach.Nie tynkujcie już w tym roku jak nie będzie ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 20.10.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 A jak wygląda sprawa tynku akrylowego na elewacji zewnętrznej? W najbliższy poniedziałek mam umówiona ekipę na tynkowanie, czy nie jest już za zimno? Do jakich temperatur można tynkować na zewnątrz? może być problem. Temp. nie powinna spadać poniżej 5 st.C. wieczory, noce i poranki jednak juz są dosyć chłodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marconi_piaseczno 21.10.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 A jak długo powinien schnąć ten tynk? Ile dni ta temperatura powinna być powyżej 5 stopni? Niestety dopiero jutro zamierzają tynkować i nie wiem czy już nie za zimno? Rusztowania mam już rozstawione, tynk kupiony. Co robić? Czy odwołać ekipę? Tynk w wiaderkach przez pół roku się nie zepsuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 21.10.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 no to masz dylemat. Tym bardziej, ze od czwartku temp. ma dość drastycznie sie obniżyć. Zapowiadają nawet śnieg z deszczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marconi_piaseczno 21.10.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 (edytowane) A jak długo schnie tynk akrylowy? Jak długo powinna się utrzymywać temp. powyżej tych 5 stopni? U mnie pogoda w przyszłym tygodniu taka: http://www.pogodynka.pl/polska/16dni/piaseczno_piaseczno Edytowane 21 Października 2012 przez marconi_piaseczno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 21.10.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Czas schnięcia danego tynku musi być podany na opakowaniu albo na karcie produktu.To samo z temperaturą schnięcia.Teraz to pewnie z parę dni będzie schło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marconi_piaseczno 22.10.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 To, że parę dni będzie schło to pikuś. Chodzi mi o to aby nie odparzyło tynku. Podobno musi być na minusie żeby tynk odparzyło. Na opakowaniu napisano, że warunki nanoszenia od +5 do +25, czas schnięcia w tych warunkach to od 24 do 48 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2210 10.12.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 witam. pod koniec roku mam umowionych majstrow do zamontowania bramy garazowej problem w tym ze sciana z otworem na brame jest nie otynkowana a na tynk to juz troche za pozno... co robic montowac bez tynku czy przelozyc na wiosne? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marconi_piaseczno 11.12.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Ja u siebie mam zamontowana bramę też bez tynku. Tynkarze powiedzieli, że do tynkowania sobie ją zabezpieczą. To samo miałem z drzwiami wejściowymi. Drzwi były oklejone tekturą i na to folia. Tynkowali z agregatu. Żadnych szkód nie wyrządzili. A co do mojego poprzedniego postu to dodam, że na drugi dzień po położeniu mozaiki (żywicy) był w nocy mróz -6 st.C. Cała mozaika pokryła się szronem. Od tego czasu minęło już prawie 2 miesiące i na razie się wszystko trzyma. Zobaczymy na wiosnę jak mróz puści czy nie odpadnie:-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2210 11.12.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Zadzwonie jutro do goscia od bramy zobaczymy co powie... no bo na tynkowanie to juz w tym roku chyba za pozno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marconi_piaseczno 13.12.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 No raczej, dzisiaj w nocy u nas zapowiadają 14 st. poniżej zera.http://www.pogodynka.pl/polska/piaseczno_piaseczno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts