niktspecjalny 04.10.2012 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Może już był ale co tam tyle jest nowych rodzai na rynku ,że może ktoś się skusi i poda jakiś przepis.Chodzi mi aby grzyb był dominującą częścią naszego dania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.10.2012 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 (edytowane) Faszerowane duże pieczarki ,które w domu były robione na większych imprezach ale dlaczego nie mogły by być nieodzowną częścią naszego obiadu. składniki : -6szt dużych pieczarek -natka pietruszki -5szt jajek na twardo -1/2 kostki masła (82%) -bułka tarta lub ser żółty jako druga opcja -sól pieprze do smaku wykonanie : Wyjmujemy nóżki wyżłabiamy łyżeczką blaszki w pieczarce siekamy,podsmażamy,dodajemy posiekaną pietruszkę i jajka a następnie masło.Powstałą masą faszerujemy kapelusze posypując żółtym serem i zapiekamy w piekarniku.Zamiast sera posypujemy-panierujemy bułką tartą i obsmażamy na tłuszczu z obydwu stron.Pieczarki z patelni mają być z lekka twardawe a te z piekarnika z lekka miękkawe ;).Do picia czosnkowy barszcz czerwony. Edytowane 4 Października 2012 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.10.2012 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Przypomniała mi się zupa z kominków.Pierogi na wigilię z kominków był nieodzowną częścią naszego święta ale zupa to już był hit choćby nawet kolorystyczny . składniki : -garść kominków -rosół wołowo-jarzynowy(na szponderku) -warzywa ugotowane w całości(marchew,pietruszka itp) -150 ml śmietany (18%) -koper,natka pietruszki -mąka do kluseczek -jajko -sól-Vegeta,pieprz ziołowy -cebula wykonanie : W osobnym rondlu gotuję kominki.Jak zmiękną kroję w paski.Podsmażam cebulkę i po zeszkleniu dodaję kominki.Chwilę podsmażam.Gotuję rosół wołowo -warzywny i dodaję kominki.Kawałki szponderku pływające obok kominków bardzo wskazane,bo i to ciemne i to :D..Z mąki i jajka robię ciasto .Do gotującego się rosołu z kominkami rwę kluski i zagotowuję.Zabielam śmietaną dodając wcześniej ugotowane warzywa w rosole krojąc na dowolne kawałki. Na koniec koper i natak .Zupa wyrazista w kolorze ale i bardzo smaczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.10.2012 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Następnom razom paszteciki z boczniakami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 03.11.2012 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Opieńkami sypnęło, więc zagotowałem w occie.A tak na bieżąco to można obgotować w osolonej wodzie ok.25min same kapelusze.Odlać wodę i na patelnię podsmażyć z jajkami.Mniammmm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.