janikof 04.10.2012 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Czy miał ktoś do czynienia z wełną szklaną firmy Owens? Wełna jest amerykańska i w sumie u nas mało popularna, co nie oznacza z góry że jest zła...Może ktoś ocieplał coś tą wełną i chce się podzielić opinią? tu jest link z opisemhttp://www.matsell.pl/welna_dachowa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 04.10.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Mam nią ocieplony dach (15cm + 15cm). Nie mam do niej zastrzeżeń. Uważam że nie różni się niczym od innych wełen bardziej popularnych producentów u nas.Dodatkowym plusem jest to że bardzo malo się pyli i nie jest "gryząca". Układa się ją bardzo przyjemnie. Producent to gigantyczny amerykański koncern. Ma w ofercie różnego typu wełny , o różnych parametrach i zastosowananiach , produkuje też gonty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janikof 04.10.2012 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Ja mam zamiar ocieplać na razie drewniany strop, 20 cm między belki. Jest aktualnie w OBI za 14,99 m2 wełna PINK 040. Mam jeszcze jako alternatywę wełnę firmy Schwenk climowool DF1 039 za 17,5 m2. To jest niby ten sam producent co Isover tylko robione w Niemczech. Jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts