dudekpw 04.10.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 (edytowane) Zakupiona przeze mnie dachówka cementowa Tegalit grafitowy (inaczej szaroczarny) firmy Braas w rzeczywistości okazała się kolorem brązowym (patrz foto) Firma nie widzi problemu tłumacząc się , iż nie widzi rozbieżności w kolorze dachówek. Kolorystyka dostarczonej dachówki nie odpowiada ani jej nazwie ani kolorystyce zamieszczonej w folderach reklamowych.Czy ma ktoś podobny problem. Edytowane 4 Października 2012 przez dudekpw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 04.10.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Ze zdjęć wygląda to dla mnie na szaro-czarny. Widziałeś dachówkę przed zakupem ? Czy zasugerowałeś się tylko kolorem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 04.10.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 na zdjeciu kolor dachowki szaro czarny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 04.10.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Tegalit to rodzaj dachówki i nie ma nic wspólnego z kolorem. Czy kupowałeś dachówkę na podstawie folderu nie oglądając jej na wystawce? Czy ewentualna różnica w kolorze dotarła do Cie po całkowitym wykonaniu dachu? Jak Ci kolor nie odpowiadał nie trzeba było wykonywać krycia dachu. Kolor może ulegać zmianom wraz z kontem padania promieni słonecznych. Kolor blachy nigdy nie będzie identyczny jak dachówki. Masz ładny dach z porządnego materiału. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesz 05.10.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 kolorami z folderow nie ma sie co kierowac, trzeba zobaczyc na zywo. A nawet posrod partii danego koloru trafiaja sie rozne odcienie... najlepiej zlozyc kilka sztuk na poczatku na dachu na kilku m2 i zobaczyc jak to pasuje do calosci, chyba innej drogi nei ma (albo po prostu zaakceptowac to co jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam.adik 14.10.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Witam, Tez miałem ten problem, dachówka przyszła w innym kolorze, musiałem przez to na własny koszt wymienić blachę na okapach. Braas potraktował moją reklamację tylko informacyjnie, ponieważ kolor dachówki dobrałem z wystawki w hurtowni. Ponadto w paczkach Braasa znalazło się 30 dachówek o innym kolorze niż Grafit, trzeba uważać.Adam.adik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts