kominiarz 04.10.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Jak radzicie sobie z psami, które siedzą na zewnątrz w budzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 18.10.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 (edytowane) moja Roma ma ciepła budę, którą sam robilem popołudniami przez 2 tygodnie. Buda ocieplana ( deska calówka łączona na feder, folia wiatroizolacja, 5cm. wełny mineralnej, znów folia , i deska calówka - tak ze wszystkich stron) Na podloge żona dala starą kołdrę. Przy niższych temperaturach zawieszałem ciepły koc na wejściu. A jak było ok. -27, -33 to mięklo mi serce i sunia byla razem z nami w domu. Sunia to mix ctr i sznaucera. Aby ja adoptowć pojechałem na drugi koniec Polski . Zrobilem ponad 1200km.Pozdrawiam wszystkich którzy mają " mniejszych braci" Edytowane 18 Października 2012 przez agamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 18.10.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Ja zrobiłem w miarę ciepłą budępodłoga i dach 10 cm styro grafitowego 0,32ściany po 5 cm styrobuda dodatkowo stoi w blaszaku nad wejściem ma ponad 4m2 zadaszeniana zimę lepiej dać jej koc czy słomę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.10.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Lepiej jest dac slome , mozna ja czesciej zmienic . Koc czy koldra szybko zamoknie , zawilgotnieje , trzeba to suszyc , wietrzyc i co tam jeszcze .W slomie pies uwije sobie gniazdko i bedzie mial w takiej budzie ocieplonej wystarczajaco cieplo , jesli ma podszerstek i dluga siersc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 18.10.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Tak.To prawda. Trzeba sprawdzac czy koldra ni namokla, szczegolnie po deszczowych porach i suszyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 18.10.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 ....i w związku z tym robię budę dla mojego psa.A że to 26kg żywej wagi, buda jest dość spora.Najpierw miał być przedsionek ale przeraziły mnie wymiary budy, dlatego jest tylko okap z przodu. Ocieplenie 5cm styro ze wszystkich stron.Postawię ją w osłoniętym miejscu.Piesek już się przymierzał do niej w trakcie budowy. Mieści się!A czy będzie w niej mieszkał to zależy od niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 19.10.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Proponuje podczas budowy budy dawac smakolyki psu w srodku budy.Ja tak robilem.Co do rozmiaru budy to przed jej rozpoczeciem zmierzylem psa podczas snu,aby znac rozmiary legowiska. zmierzylem tez psa na stojaco aby znac wysokosc budy.przedsionek zrobilem przydaje sie. Buda mojej Romy spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 21.10.2012 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Ja też w takim razie wyłożę budę porządnie słomą, zastanawiam się jeszcze nad takimi drzwiczkami tylko nie wiem czy moje tygrysy będą chciały z tego korzystać i nie będą miały jakiś tam oporów http://allegro.pl/brazowe-drzwiczki-dla-psow-i-kotow-jakosc-staywell-i2689094904.html Mam kłopot taki, że nie mieszkam na działce, w tym roku przygarnąłem dwie nieduże przybłędy i to ich u nas pierwsza zima. Ja też nie mam doświadczenia, co np. z wodą w czasie mrozów? Do działki z domu mam dziesięć kilometrów na trasie do pracy więc w przypadku mrozów wodę będę na bieżąco uzupełniał i tak pewnie szybko zamarznie. Jak sprawa wygląda z posiłkami, czy ciepłe są wskazane? Czy może być normalna np. sucha karma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 22.10.2012 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Ja też w takim razie wyłożę budę porządnie słomą, zastanawiam się jeszcze nad takimi drzwiczkami tylko nie wiem czy moje tygrysy będą chciały z tego korzystać i nie będą miały jakiś tam oporów http://allegro.pl/brazowe-drzwiczki-dla-psow-i-kotow-jakosc-staywell-i2689094904.html Mam kłopot taki, że nie mieszkam na działce, w tym roku przygarnąłem dwie nieduże przybłędy i to ich u nas pierwsza zima. Ja też nie mam doświadczenia, co np. z wodą w czasie mrozów? Do działki z domu mam dziesięć kilometrów na trasie do pracy więc w przypadku mrozów wodę będę na bieżąco uzupełniał i tak pewnie szybko zamarznie. Jak sprawa wygląda z posiłkami, czy ciepłe są wskazane? Czy może być normalna np. sucha karma? nie należy się martwić , że podczas nieobecności w zimie psu zamrźnie woda. Moja Roma jak ma zmarznietą wode to zjada śnieg. Pies w zimie mniej pije wody. A w ogóle to zauważyłem że, podczas naszej nieobecności mało wypija wody. Ale jak juz powrócimy wtedy pije dużo. Nasza sunia je suchą karmę 2 razy dziennie. Gorącego to nie daje się psu, gdzieś czytalem ze grozi to wścieklizną. Co do tego czy psy będą chcialy korzystać z budy to zapewniam cię ze tak.Pies jak zmarznie to szuka cieplego konta. Dobrze jest aby przyzwyczajały się podczas budowy budy. Podczas robienia budy rzucałem na deski podlogi smakolyki. Kładlem miskę z karmą.. Dobry z ciebie człowiek ,ze zaopiekowałeś się 2 pieskami. Jakbyś potrzebował rad ws. budowy bud to mam gdzieś zdjęcia z budowy mojej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 26.10.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Jak sprawa wygląda z posiłkami, czy ciepłe są wskazane? Czy może być normalna np. sucha karma? Moze byc sucha karma , ale cieply posilek na wage zlota . Goracego sie nie daje , ale i pies / normalny , zadbany , ktory je regularnie/ goracego nie zje . Nie grozi to oczywiscie wscieklizna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 28.10.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Gorące jak najbardziej Zanim dowieziesz ostygnie. Poza tym suche. Tak czy inaczej samo podrzucanie jedzenia nie wystarczy. Psy muszą mieć kontakt z człowiekiem. Fajnie, że znalazły przystań u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 29.10.2012 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakręcona 29.10.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Kominiarz słodkie te Twoje psiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts