pantograf 04.10.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Po zamontowaniu bramy segmentowej muszę wykończyć obszar nadproża do blendy maskującej. Chcę wypełnić je styropianem, a na koniec dołożyć oświetlenie podsufitowe, tzw. oczka halogenowe. Mam pytanie, czy ten styropian się nie zapali od halogenów? Może trzeba jakieś specjalne obsadki zamontować tudzież zdecydować się na droższe reflektory led? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 04.10.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Zapalić się może i nie zapali, ale stopi się z całą pewnością. LEDy to zdecydowanie lepszy pomysł. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikka82 05.10.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Po zamontowaniu bramy segmentowej muszę wykończyć obszar nadproża do blendy maskującej. Chcę wypełnić je styropianem, a na koniec dołożyć oświetlenie podsufitowe, tzw. oczka halogenowe. Mam pytanie, czy ten styropian się nie zapali od halogenów? Może trzeba jakieś specjalne obsadki zamontować tudzież zdecydować się na droższe reflektory led? ja już podobną rzecz wypróbowałam tylko z wełną mineralną, która stopiła się dość szybko...włożyłam tam ledy i jest super nic się nie topi, nie śmierdzi spalenizną polecam, ja mam te żarówki: http://lampy-led.eu/ee/product.php?id_product=83 kupiłam w promocji więc za żarówkę wyszło mnie 20 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pantograf 05.10.2012 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 A oprawki halogenowe będą kompatybilne do żarówek led? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 05.10.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Tak. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnon 29.10.2015 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 odgrzewam temat - chciałem się poradzić jak zamocować halogen ledowy w styropianie, mam podobnie nad wejściem i garażem wnękę gdzie mam styropian przyklejony i rozprowadzone przewody, chciałbym wyciąć w styropianie oczko na halogen tylko jak go zamocować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts