marekbo 04.10.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Witam, Rozważam różne możliwości ogrzewania, małego domu, gaz, olej i ekogroszek odpadają. Bardzo podoba mi się kominek MCZ EGO HYDRO 11,6 kW Komin mam murowany ma ok 8m, czy muszę do niego włożyć wkład z kwasówki?, jak to się wkłada?, większość rzeczy robię sam przy remoncie wystarczy mi krótka instrukcja (co wtedy z otworem rewizyjnym?, mam go praktycznie przy podłodzę). Jaki zasobnik wody potrzebuje żeby wykorzystać płaszcz wodny?, chciałbym żeby jednocześnie posiadał grzałkę na wypadek awarii czy braku paliwa, nie mam dużo miejsca dlatego jeden duży boiler zmieszczę), chciałbym wykorzystać wodę do kąpieli i do ogrzewania dwóch małych pokoi na poddaszu. Domek ma 3 pokoje, duży salon na parterze (w centralnym miejscu będzie ten kominek) i dwa w.w pomieszczenia, całość około 90m2) Na parterze będzie również elektryczna podłogówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kroitz 05.10.2012 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Teoretycznie powinieneś włożyć wkład, ale jeśli masz komin nie na zewnętrznej ścianie to możesz spróbować bez, ja używam MCZ bez wkładu i mam sucho w kominie....Wielkość zasobnika zależy od Ciebie, zalecałbym minimum 150L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts