Jarek.P 19.05.2013 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 No właśnie w tym sęk, że grawitacja trochę twój pomysł rozkłada, w przypadku OC robienie jakichkolwiek torów "pod górę" to proszenie się o problemy. NIe za bardzo jednak rozumiem, dlaczego chcesz ciągnąć OC "z góry". Rury od CO przecież mają być w styropianie, one tak naprawdę powinny leżeć bezpośrednio na wylewce i być przykryte styropianem, podłogówka zaś będzie leżeć na wierzchu i będzie zalana wylewką, jedna instalacja z drugą mija się znakomicie i nic z niczym tu nie koliduje. Rysunków nie komentuję, bo są tak mikroskopijne, że ciężko. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zet1977 19.05.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Chodziło mi o to, że spece od podłogówki wchodzą od jutra i nie wyrobię się z zakupem i ułożeniem. Możecie polecić jakiś sklep internetowy, który sprzedaje wszystkie gadżety dzięki którym sklecę OC na tym etapie ? Co do mikroskopijnych zdjęć, to próbuję ale system zmniejsza mi je, więc wrzucam w wersji fotograficznej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 19.05.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Nie podobają mi się te dwa gniazdka w sumie niedaleko siebie. Jak rozległy jest ten dom? Nie da się go obsłużyć z jednego gniazdka w holu? 9m węża nie sięgnie od końca do końca?Druga rzecz: szufelka w wiatrołapie- rura od niej wchodzi w główny rurociąg "pod prąd", tak nie może być. Przebij się przez ścianę do pokoju nr 8 i tamtędy na skos leć. Poszukaj w swoim rejonie jakiegoś dystrybutora OC, jakbyś jutro rano pojechał po rury, to takie orurowanie spokojnie do południa machniesz, najwyżej hydraulików poprosisz, żeby zaczęli od rozdzielaczy i tym podobnych. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zet1977 20.05.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 No właśnie, że do ma prawie 20 m z garażem i wężem 9 m nie obgonię ... co do szufelki w wiatrołapie to słuszna uwaga, a co do instalatorów to nie zdążę, mam czas dopiero w sobotę ale jakby zostawili mi trochę miejsca na parterze przy ścianach i nie układali tam pętli to pewnie ładnie bym się wcisnął, w ostateczności podciął trochę styropian gdzie nie będzie pętli. Nie wiem jeszcze jak pociągnąć w pionie z gór,y z którego gniazda jeżeli ma to jakiekolwiek zanaczenie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 12.10.2016 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Proszę o ocenę mojego projektu instalacji odkurzacza centralnego. Zastanawiam się jeszcze czy jednostki nie umieścić przy ścianie zewnętrznej przez co łatwiej będzie z rurą wyciągową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Walo 23.10.2016 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Proszę o ocenę mojego projektu instalacji odkurzacza centralnego. Zastanawiam się jeszcze czy jednostki nie umieścić przy ścianie zewnętrznej przez co łatwiej będzie z rurą wyciągową. [ATTACH=CONFIG]370018[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]370019[/ATTACH] WItam, projekt wyglada w porządku. Jednostka przy ścianie zewnetrznej budynku pozwoli ci na łatwiejsze zrobienie wyrzutu ale nie ma to wpływu na twoja długośc instalacjo bo to A ( długość instalacji w domu ) + B długośc wyrzutu - C - maxymalna długośc instalacji. CO do wally flexa w kuchni to możesz sobie darować ponieważ nie sprawdza się w duzych pomieszczeniach, lepiej pomysl nad Vroom, lub poprostu zainstaluj szufelkę będzie mniej rzucała się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 25.10.2016 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 (edytowane) . Edytowane 25 Października 2016 przez Adaxis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts