Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nikol 450 czy Aeris 350 VV EASE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 75
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

argumenty tez podałem tyle ze nie trafiają i juz

... to może zapytam po raz kolejny:

jeśli możesz to napisz proszę dlaczego uważasz, że rura spiro powinna być stosowana w fabrykach, stajniach i kopalniach a nie w domach jednorodzinnych?

tylko napisz to bez zbaczania z tematu i ględzenia, że tam pasuje bo stamtąd pochodzi czy coś w tym stylu....

skoro jesteś pewny swego to rozmawiajmy, po to jest to forum, tylko rozmawiajmy merytorycznie, jak widzę Ty wolisz w niewygodnym dla siebie momencie dyskusji obrazić się i stwierdzić "brak słów, koniec"

nie wiem czy wiesz, że taki sposób zakończenia dyskusji świadczy o Twoim zupełnym braku argumentów, Twojej bezradności w temacie...

No właśnie nie jest to kwestia marży :)

Sprawdzałem naocznie i w użyciu i nie powaliła mnie ona na kolana wręcz przeciwnie.

Dodatkowo szczerze mówiąc nie jest problemem skopiować pomysł innego producenta i poddać niewielkiej modyfikacji :)

Polskie produkty niestety są jeszcze dalekie od swoich holenderskich, niemieckich czy kanadyjskich.

Zazwyczaj jakoś tych produktów jest daleko do tyły i wykonanie ma wiele do życzenia ;)

Dodatkowo pozostaje jeszcze cena za Nikol-a co w nim jest że cena jest tak wysoka :)

Ale Panie Darku nie ma co się kłócić o to co jest lepsze od czego Pan wybierze Nikola i kupi go raz a ja wybiorę j.e.storkair i sprzedam ich 30szt, rocznie kwestia zaufania do produktu i okresu gwarancji :)

• 2 weeks później...

rozpocząłem temat to napisze jaką decyzję ostatecznie podjąłem.

Wybrałem nikola, jakoś przedstawiciel mnie bardziej przekonał.

Rekuperator Nikol 320 - proponowano wcześniej 450, argumentując, mniejsze zużycie urządzenia (że będzie chodził z mniejszą mocą) ale ostatecznie po dokonaniu dokładniejszych obliczeń (bilans czy jakość tak to było nazwane) okazało się że 450 się nie opłaca i będzie 320.

Przewody typu Ned Air. są rozłożone w warstwie ocieplenia i nie będzie ich nigdzie widać i to ostatecznie przeważyło za takim rozwiązaniem a nie przewody z rur stalowych ocynkowanych, różnica w koszcie byłą na poziomie 1000 zł na korzyść rur ocynkowanych.

Tak to wygląda obecnie.

2012-11-11 15.07.07.jpg2012-11-11 15.08.35.jpg

Dziękuję za wszystkie rady :)