kerado28 01.11.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Sławek jak poczytasz moje posty to dokładnie o tym samym pisałem, ale... w sposób bardzo krótki Mam dokładnie takie same spostrzeżenia, ale troszkę mniej czasu na tak obszerny referat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 01.11.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 argumenty tez podałem tyle ze nie trafiają i juz ... to może zapytam po raz kolejny: jeśli możesz to napisz proszę dlaczego uważasz, że rura spiro powinna być stosowana w fabrykach, stajniach i kopalniach a nie w domach jednorodzinnych? tylko napisz to bez zbaczania z tematu i ględzenia, że tam pasuje bo stamtąd pochodzi czy coś w tym stylu.... skoro jesteś pewny swego to rozmawiajmy, po to jest to forum, tylko rozmawiajmy merytorycznie, jak widzę Ty wolisz w niewygodnym dla siebie momencie dyskusji obrazić się i stwierdzić "brak słów, koniec" nie wiem czy wiesz, że taki sposób zakończenia dyskusji świadczy o Twoim zupełnym braku argumentów, Twojej bezradności w temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 01.11.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 aeris lepszy czy nikol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 01.11.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 j.e. storkair - moja opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 01.11.2012 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 ...e tam miki, najlepszy aeris, w końcu ma obudowę i wymiennik z plastiku to będzie idealnie komponował się wizualnie i estetycznie do domu, będzie tak nowocześnie i finezyjnie (oczywiście do niego tylko i wyłącznie rury z pe) ...a z nikolem do stajni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 02.11.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 No ale nie wiem czy kolega zwrócił uwagę że aeris, j.e. storkair i zehnder to ten sam rekuperator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 02.11.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 ...e tam miki, najlepszy aeris, w końcu ma obudowę i wymiennik z plastiku to będzie idealnie komponował się wizualnie i estetycznie do domu, będzie tak nowocześnie i finezyjnie (oczywiście do niego tylko i wyłącznie rury z pe) ...a z nikolem do stajni... nie potrafisz skończyć co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tank102 02.11.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Tylko Nikol - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 02.11.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Tutaj bym polemizował Nie sprzedałbym nikola żadnemu klientowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tank102 02.11.2012 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 No cóż wiadomo podejście sprzedawcy.Na sprzedaży danego sprzętu jest różnoraka marża i dlatego tak wszyscy sprzedawcy zachwallaja swoje produkty.Najlepiej sprawdzić naocznie i w użyciu. Dlatego wybór jest prosty - sprzęt przez duże N - czyli Nikol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 02.11.2012 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 No właśnie nie jest to kwestia marży Sprawdzałem naocznie i w użyciu i nie powaliła mnie ona na kolana wręcz przeciwnie. Dodatkowo szczerze mówiąc nie jest problemem skopiować pomysł innego producenta i poddać niewielkiej modyfikacji Polskie produkty niestety są jeszcze dalekie od swoich holenderskich, niemieckich czy kanadyjskich. Zazwyczaj jakoś tych produktów jest daleko do tyły i wykonanie ma wiele do życzenia Dodatkowo pozostaje jeszcze cena za Nikol-a co w nim jest że cena jest tak wysoka Ale Panie Darku nie ma co się kłócić o to co jest lepsze od czego Pan wybierze Nikola i kupi go raz a ja wybiorę j.e.storkair i sprzedam ich 30szt, rocznie kwestia zaufania do produktu i okresu gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawas86 11.11.2012 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 rozpocząłem temat to napisze jaką decyzję ostatecznie podjąłem. Wybrałem nikola, jakoś przedstawiciel mnie bardziej przekonał. Rekuperator Nikol 320 - proponowano wcześniej 450, argumentując, mniejsze zużycie urządzenia (że będzie chodził z mniejszą mocą) ale ostatecznie po dokonaniu dokładniejszych obliczeń (bilans czy jakość tak to było nazwane) okazało się że 450 się nie opłaca i będzie 320. Przewody typu Ned Air. są rozłożone w warstwie ocieplenia i nie będzie ich nigdzie widać i to ostatecznie przeważyło za takim rozwiązaniem a nie przewody z rur stalowych ocynkowanych, różnica w koszcie byłą na poziomie 1000 zł na korzyść rur ocynkowanych. Tak to wygląda obecnie. Dziękuję za wszystkie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 11.11.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 A ta rura pod belką to "kondon"??? Bo tak jakoś się podobnie układa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawas86 11.11.2012 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 ta rura pod belką to od czerpni powietrza, rura typu "flex", w założeniu jak się zabrudzi to sie wymieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 11.11.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 ta rura pod belką to od czerpni powietrza, rura typu "flex", w założeniu jak się zabrudzi to sie wymieni. Właśnie na zdjęciu ułożenie się foli i izolacji tak jakoś sugerowała ale zdjęcie trochę słabej jakości i nie byłem pewny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 12.11.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 widać że flex, szczególnie przy zejściu na poziom podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts