homer76 05.10.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Witam, Gdzie serwisujecie Wasze reku? Mija rok i muszę wykonać serwis gwarancyjny, a reku kupilem przez net i szykam firmy z okolic Warszawy. Jaki jest koszt rocznego przeglądu? Czy może wiecie co jest robione podczas takiej operacji? Pozdrawiamhomer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homer76 05.10.2012 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Witam, Gdzie serwisujecie Wasze reku? Mija rok i muszę wykonać serwis gwarancyjny, a reku kupilem przez net i szykam firmy z okolic Warszawy. Jaki jest koszt rocznego przeglądu? Czy może wiecie co jest robione podczas takiej operacji? Pozdrawiam homer Mam pierwsze oferty od 350 do 500 zł - cena powala na kolana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 05.10.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Filtry wymienia się co 3 miesiące, więc nie jest to czynność serwisowa.Jak nie wymieniałeś filtrów, to koniecznie trzeba to zrobić przy serwisie - teraz. Dodatkowo wyciąga się wymiennik, czyści, myje i dezynfekuje.Przed wsadzeniem trzeba go wysuszyć. Sprawdza się i czyści syfon odpływowy skroplin. Odkurza się wnętrze centrali wraz z łopatkami wentylatorów. Można też umyć i zdezynfekować wnętrze centrali pianką do klimatyzacji. PozdrGREGOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homer76 05.10.2012 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Filtry wymienia się co 3 miesiące, więc nie jest to czynność serwisowa. Jak nie wymieniałeś filtrów, to koniecznie trzeba to zrobić przy serwisie - teraz. Dodatkowo wyciąga się wymiennik, czyści, myje i dezynfekuje. Przed wsadzeniem trzeba go wysuszyć. Sprawdza się i czyści syfon odpływowy skroplin. Odkurza się wnętrze centrali wraz z łopatkami wentylatorów. Można też umyć i zdezynfekować wnętrze centrali pianką do klimatyzacji. Pozdr GREGOR Dziekuje za odzew, ale piszesz o innym modelu. Ten nie ma skroplin, filr i wymiennik czyscimy 2 razy do roku, I nie woda zalaczam instrukcje Mi chodzi o czynności, które wykonuje serwisant raz do roku, nie użytkownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 05.10.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 (edytowane) Sorki. Masz trochę inny wymiennik niż myślałem.Jak czyściłeś z odgrzybianiem to większość roboty masz zrobione. Zostały tylko wentylatory (czyszczenie). pozdrGREGOR Edytowane 5 Października 2012 przez xmsg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 05.10.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Dostałem na priva info od Pana Tomasza B. odnośnie "skroplin" i całego systemu. Jak się okazuje ten reku to element większego systemu klimatyzacji i wentylacji. Czy przypadkiem serwis nie obejmuje wszystkich elementów tego systemu ? (stąd cena) - klima- reku- splity- jednostka zew. PozdrGREGOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homer76 05.10.2012 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Sorki. Masz trochę inny wymiennik niż myślałem. Jak czyściłeś z odgrzybianiem to większość roboty masz zrobione. Zostały tylko wentylatory (czyszczenie). pozdr GREGOR Dziękuje za informacje GREGOR, Możesz napisać czym odgrzybiałeś wymiennik ? Jak wyczyścić wentylatory? Pozdrawiam Homer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homer76 05.10.2012 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Dostałem na priva info od Pana Tomasza B. odnośnie "skroplin" i całego systemu. Jak się okazuje ten reku to element większego systemu klimatyzacji i wentylacji. Czy przypadkiem serwis nie obejmuje wszystkich elementów tego systemu ? (stąd cena) - klima - reku - splity - jednostka zew. Pozdr GREGOR Niestety - w zapytaniu podałem dokładnie że chodzi tylko o rekuperator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 05.10.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Do odgrzybiania stosuje się te same preparaty co do klimy w aucie (bakteriostatyki).Dostępne na stacjach benzynowych lub sklepach auto-moto.Na alledrogo jest tego masa. Z wentylatorami jest trochę zabawy.Trzeba zaopatrzyć się w zwężkę na odkurzacz i cienki wężyk, najlepiej z małą szczoteczką na końcu.Można kupić takie zestawy mikro końcówek do czyszczenia sprzętu elektronicznego (komputery, klawiatury).Trzeba się dobrać się do wirnika wentylatora od wewnętrznej stronyi każdą lamelkę przelecieć szczoteczką odciągając cały syf. Niestety nie wiem jak się dostać do wentylatorów w twoim reku, może są jakieś odkręcane klapki w okolicy wirników. PozdrawiamGREGOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts