Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Angielskie śniadanie w Domku przy Bursztynowej

Recommended Posts

• Odpowiedzi 479
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja najpierw zobaczyłam sklep,a później doczytałam na fm,że to Twój,gratuluję,czekam na fotki,nowości i sklep internetowy,widzę,że domowo też się dzieję u Ciebie,zrobiliście kuchnie?zadowolona jesteś ze stolarza?

ja najpierw zobaczyłam sklep,a później doczytałam na fm,że to Twój,gratuluję,czekam na fotki,nowości i sklep internetowy,widzę,że domowo też się dzieję u Ciebie,zrobiliście kuchnie?zadowolona jesteś ze stolarza?

Aniu, cieszę się bardzo, że idzie wieść po sieci i w takiej kolejności trafiła do Ciebie:) . Pracujemy powoli nad stroną (ja wizualizacja, mąż realizacja), na razie bez sklepu internetowego, ale liczę, że i to za jakiś czas pociągniemy. Tak kuchnię zrobiliśmy, choć meble pozostawiają wieeeeeeeeeeeeele do życzenia. Niestety, trafiliśmy na chyba najgorszego na świecie partacza, oszusta i kłamcę. Gdyby nie beznadziejna umowa, którą podpisaliśmy to nie odpuściłabym i walczyła w sądzie do końca, ale człowiek zaufał, zawierzył....i dał się niestety wykiwać. Cuda niewidy robiliśmy, żeby zmusić kolesia do dokończenia i poprawienia prac. Efekt praktycznie zerowy. Ach szkoda gadać. Przez taką gadzinę tyle nerwów i stresów i moich się przyplątało, że cud, że nie skończyło się to jakimś zawałem. Praktycznie każdy front pęknięty (lakier), fuszerka maksymalna, że to jeszcze stoi i się nie rozleciało to szok. Zdjęcia kuchni pokażę niebawem, ale dopiero, jak zawieszę na oknach wianki świąteczne - w takim wydaniu ją najbardziej lubię:) - a może lubię wianki, a kuchnię jestem zmuszona:) Dopiero teraz, otwierając sklep trafiliśmy na suuuuper stolarzy. Cuda z drewna i mdf robią. Bardzo żałuję, że kuchnię nie mam od nich, bo wykończenie mebli, które zamówiliśmy na sprzedaż jest zdecydowanie na celujący!!! Po tych wszystkich akcjach z pseudo stolarzami, bałam się kolejnej fuszery, ale na szczęście mnie nie zawiedli. Mamy jeszcze trochę rzeczy (z mebli do zrobienia -m.in moja upragniona i wymarzona biała biblioteczka) w domu, więc teraz jestem spokojna, o wykonawców. Tyle że mam przez sklep bana na wszystkie zakupy (domowe przydasie :) ), bo pochłonął całą zaoszczędzoną kasę, więc może za 5 lat się jej doczekam.... a no i listew przypodłogowych :) - te pewnie za 10!!!!

Przy okazji - szukam takiej ozdoby na kominek -girlanda/ łańcuch choinkowy w kształcie rogala - coś w tym stylu jak na focie, tylko ładniejsze - ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...

łancuch.jpg

Będę wdzięczna za wszelkie namiary!

łancuch.jpg

Edytowane przez czaplanka

KONKURS !!! ŚWIĄTECZNA ZABAWA !!! KONKURS!!!

12316613_1565595133685957_3748963240855324838_n.jpg

Kochani, chcę Was zaprosić do wzięcia udziału w świątecznej zabawie/konkursie, jaką robię razem z Martą z bloga Zoyka Home. Wszystkie szczegóły dotyczące konkursu znajdziecie u Marty na blogu:)

http://www.zoykahome.pl/2015/12/konkurs-swiateczny-z-simply-divine.html

Do wygrania jest jelonek, świeca Lene Bjerre i ceramiczna choinka, widoczne na zdjęciu robionym przez Martę :) Mam nadzieję, że wpis się przyda i skorzystacie :) Życzę wygranej!!! Trzymam kciuki.

Cudowna kuchnia <3 Bardzo klimatyczna! Mam pytanie o sposób zawieszenia talerzyków na ścianie? Mało jest tych ściennych, z haczykami... Ja chcę zrobić taką galeryjkę, ale nie mam pojęcia jak zawiesić? Widziałam takie metalowe chwytaki na talerze, ale nie wiem jak to się sprawdza, u ciebie nic nie widać, poza talerzykami i takie rozwiązanie najbardziej by mi odpowiadało :)

Cudowna kuchnia <3 Bardzo klimatyczna! Mam pytanie o sposób zawieszenia talerzyków na ścianie? Mało jest tych ściennych, z haczykami... Ja chcę zrobić taką galeryjkę, ale nie mam pojęcia jak zawiesić? Widziałam takie metalowe chwytaki na talerze, ale nie wiem jak to się sprawdza, u ciebie nic nie widać, poza talerzykami i takie rozwiązanie najbardziej by mi odpowiadało :)

Dardurko, z talerzami u nas to też była akcja, bo nie miały zawieszek, a ja bardzo chciałam mieć je na ścianie. Kombinowaliśmy na różne sposoby, przy czym te metalowe chwytaki, o których piszesz były dla mnie nie do przyjęcia. Rozwiązanie okazało się banalne. Mąż kupił jakiś klej dwuskładnikowy, nazwy nie pamięta, ale coś w typie kleju poxilina (a może nawet ten). Przygotował sznureczek, z którego zrobiliśmy kółeczko (pętelkę na haczyk). Pętelkę przyłożyliśmy do talerza, a na nią nanieśliśmy klej. Miałam spore obawy, czy nie spadną, ale trzyma, dało radę. Była też opcja, że będziemy do talerza doklejać uchwyty od butelek Tymbarka (te z napisami) :) - mają mocne kółeczko do zawieszenia.

Mogę zaproponować Ci też jeszcze jedno rozwiązanie. Produkt angielski - dostępny na ebay.co.uk (często wysyłają do Polski):

plate1.jpg

Albo podobne, tyle, że producent krajowy zawieszek do talerzy - ale z tego co pamiętam, tam trzeba chyba kupić sporą ilość http://www.stabilpro.com.pl/wieszaki.htm (musiałabyś dopytać, może coś się zmieniło)

Też miałam taki pomysł, bo widziałam zdjęcia starych talerzy z taką kulką kleju na sznurku, ale miałam wątpliwości czy to nie odleci od śliskiej powierzchni talerza, przekonałaś mnie :) I powiem że czuję ulgę bo już byłam zrezygnowana jak to rozwiązać. A te naklejki extra rozwiązanie i bez uszczerbku dla samych talerzy ;)

Dziękuję Ci baaaardzo!

Czekałam na Twoją odp. ;)