Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Angielskie śniadanie w Domku przy Bursztynowej

Recommended Posts

• Odpowiedzi 479
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czaplanka

Widzę, że wiesz co w łazience jest najpotrzebniejsze :lol2:

pewnie:)hehe - "lustereczko, lustereczko powiedz przecie, jak mi w nowej jest tapecie:) "hehe - oj marzyło mi się takie lusterko od dawna - teraz ratuję się Ikeowym na składanym wysięgniku - ale to nowe nie będzie miało równych sobie:)

no dobra, jest 23:51, a ja wczoraj obiecałam, że dziś wstawię zaległe fotki - słowo się rzekło, zatem na pierwszy rzut polecą płytki - już nie jako zdjęcie z katalogu, ale w realu. Tak jak wspomniałam kilka stron wcześniej zamawialiśmy je z firmy APE, podobne kolorystycznie można znaleźć w Vivies, ale nam zależało na cokołach i dekorach, stąd nasz wybór. Tu tylko główna płytka:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=155353&d=1355871262

i zakupy w TK do górnej łazienki:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=155352&d=1355871239

Czaplanka,

Bardzo lubię do Ciebie zaglądać, chociaż przeważnie nie odzywam się. Musiałabym wpisywać tylko "ochy" i "achy". :p

Twój wątek podoba mi się nie tylko ze względu na wybrany trend wnętrzarski, ale głównie dlatego, że jest spójny. Trzymaj się tego i nie przejmuj się krytyka, że coś jest za bardzo czy za mało angielskie.

Wiadomo fachowe porady czy informacje, gdzie co kupić są ogromnie potrzebne i bardzo ułatwiają życie. Natomiast opinie ładne/brzydkie to już zupełnie inna sprawa. Każdy tutaj wyraża zdanie, kierując się własnym gustem, albo też wyrobieniem praktycznym, bo stworzył coś wartego uwagi lub teoretycznym, bo oczytał się dużo prasy wnętrzarskiej.

Najważniejsze trzymać się własnego planu. Dom/mieszkanie nie ma być odzwierciedleniem gazetowych stylizacji czy gustu forumowiczek, ale potrzeb i gustu właścicieli.

Im bardziej będziesz się trzymała własnych pomysłów, tym bardziej wystrój będzie spójny, nawet jeśli nie będzie klasycznie wystylizowany.

W dodatku Twój małżonek uczestniczy czynnie w budowie i urządzaniu domu a także na forum :lol2:

U mnie sprawa wygląda tak, że mąż jest prawie całe tygodnie poza Warszawą. Poza tym mój M przyznaje się bezwstydnie, że jest kompletnym ignorantem w sprawach wnętrzarskich i muszę polegać tylko na sobie. :(

Jesteś o 100% w lepszej sytuacji i tak trzymaj, bo jest cudnie, a zapowiada się jeszcze piękniej! :yes:

Witaj, podglądam sobie Twój dziennik i inspiracje- są piękne. Sama z M od niedawna budujemy dom i rozumiem Twoje rozterki wnętrzarskie. Ale od początku:

masz przepiękną podbitkę;

drzwi super niekonwencjonalne !!!! zazdroszczę - sama bym podobne chciała ale brak mi odwagi;

kuchnia zapowiada się na super rodzinną;

podłogi też fajne

Taras podoba mi się najbardziej , ja niestety mam krawężniki ( Też nie chciałam, ale mam różne poziomy podłoża, więc istniała obawa, ze wszystko mi spłynie będzie ).

Będę dalej podglądać Twoje forum

NIECHAJ MAGICZNA NOC WIGILIJNEGO WIECZORU

PRZYNIESIE SPOKÓJ I RADOŚĆ

NIECHAJ KAŻDA CHWILA ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA

ŻYJE WŁASNYM PIĘKNEM

A NOWY ROK OBDARUJE

POMYŚLNOŚCIĄ I SZCZĘŚCIEM

WESOŁYCH ŚWIĄT

ŻYCZY MAJA

Kochani

Pełnych ciepła, uśmiechów i miłości Świąt Bożego Narodzenia. Niech ten świąteczny czas będzie dla Was wszystkich okresem refleksji, odpoczynku i radości.

wesołych Świąt dla Was i Waszych bliskich

życzy czaplanka z Mężem

Dziękujemy za wszelkie piękne życzenia, ściskamy mocno!!!

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=156479&d=1356353747

Czaplanko

niech ten świąteczny czas

będzie pełen ciepła, miłości spokoju.

Niech ukoi ból, jaki Was dotknął ostatnio,

niech da nadzieję na dobry czas, na tylko dobre wydarzenia.

Nowy Rok niech przyniesie 365 szczęśliwych dni,

a Cud Narodzin w te Święta przeniesie się na Cud Narodzin w Waszej Rodzinie.

Trzymam mocno za radosne przyjście na świat Nowego Człowieka :)

Radosnych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku

życzy tola z rodziną

http://allefajne.pl/albums/userpics/10002/112/choinka_15.jpg