Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Angielskie śniadanie w Domku przy Bursztynowej

Recommended Posts

• Odpowiedzi 479
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czaplanku,

A Twoja fotorealacja jest powalająca.

Nie wiem dlaczego poza tak bogatym w genialne geny [ATTACH=CONFIG]164036[/ATTACH] obciążeniem nie otrzymałam genu "posiadacza domu".

Też tak bym chciała... :yes::yes::yes:

Bardzo lubię do ciebie zaglądać (może dlatego, że jest tak bardzo po mojemu? A nawet bardziej... :o ). :rolleyes:

Ilutku, ja też lubię do Ciebie zaglądać:) bo lubimy te same klimaty - tapety w kwiaty, antyki, białe kuchnie, białe drzwi, pomysły na łazienkę, etc. i wiele Twoich pomysłów jest zbliżona do moich. Często się nie ujawniam, ale regularnie czytuję:)

O mamo... :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Bardzo, bardzo proszę o przysposobienie... [ATTACH=CONFIG]164061[/ATTACH]

Będę ładnie bawiła się ze Stasiem... [ATTACH=CONFIG]164063[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]164064[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]164065[/ATTACH]

hehe - nie ma problemu - tym bardziej, że z tego co pamiętam to też masz syna :) zatem doświadczenie jest!!!!

Zuz@nka - o tym też myślałam, ale pewnie jest to do głębszego zastanowienia, bo ciąg komunikacyjny mamy dość wąski i mimo że sztukateria tych firm jest dość twarda plus na to farba zmywalna, to obawiam się że przy dzieciach większy egzamin zda właśnie lakierowana płyta mdf. Zobaczymy, jak takie listwy sprawdzą się nam w pokojach, wtedy podejmiemy decyzję...niemniej jednak dzięki:)

spokojnie te listwy dają radę naszym pociechom - mam ich 3 więc coś o tym wiem ;):rolleyes: - pod warunkiem że nie szukamy produktów zastępczych ;):no:

aaaaaaaaaaaaaaa zapomniałam wspomnieć o pięknym portalu !!!!

Witaj Czaplanko! Trafiłam do Ciebie niedawno, przez czyjś wątek. Śliczny jest Twój domek! Bardzo podobają mi się zielone drzwi i sama bym pewnie sobie takie zrobiła. Choć białe były już dla niektórych wielkim zaskoczeniem. Wnętrza zapowiadają się pięknie!

P.S. Również oczekuję maluszka, więc pozdrawiam brzuszek :)

Czy będzie Staś?

Aha, chciałam jeszcze zapytac o płytki łazienkowe na podłodze. Co to i dlaczego takie drogie? ;) :)

Edytowane przez ane3ka1

Czaplanko przyszłam bo dostałam cynk na latarenkę :rolleyes:( i okazało się że nad taką samą właśnie dumam :lol2:)

I jeśli mogę :rolleyes: to zostaję u Ciebie :)

bo jest tak :jawdrop: a będzie tak http://emoty.blox.pl/resource/szczena.gif

Jak na spokojnie przejrzę dokładnie cały wątek to wrócę skrobnąć więcej :yes:

Tymczasem pozdrawiam serdecznie

Aga

i realizacja

pokój na dole (tzw gościnno - telewizyjny - tak, tak bowiem TV nie planujemy w salonie):

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=164050&d=1358940554

Czaplanko jak to jest zrobione ? ta sztukateria na ścianie ? pewnie gdzieś pisałaś ale nie pamiętam ? czy to gotowe elementy ?

uwielbiam taką sztukaterie ale jak popatrzyłam na ceny gotowych elementów to zrezygnowałam :(

spokojnie te listwy dają radę naszym pociechom - mam ich 3 więc coś o tym wiem ;):rolleyes: - pod warunkiem że nie szukamy produktów zastępczych ;):no:

Zuz@nko - ofertę NMC znam dość dokładnie, a jaką kolekcję byś poleciła na ściany jeśli chodzi o Orac? Ich nie brałam wcześniej w ogóle pod rozważania, z uwagi na masakryczne ceny. Musiałabym przeliczyć ile czego potrzebujemy i skalkulować to z mdf. No i kolejne pytanko - czemu nie myśleliście właśnie o mdf, albo drewnie?

Edytowane przez czaplanka

Witaj Czaplanko! Trafiłam do Ciebie niedawno, przez czyjś wątek. Śliczny jest Twój domek! Bardzo podobają mi się zielone drzwi i sama bym pewnie sobie takie zrobiła. Choć białe były już dla niektórych wielkim zaskoczeniem. Wnętrza zapowiadają się pięknie!

P.S. Również oczekuję maluszka, więc pozdrawiam brzuszek :)

Czy będzie Staś?

Aha, chciałam jeszcze zapytac o płytki łazienkowe na podłodze. Co to i dlaczego takie drogie? ;) :)

Witam Cię ane3ka1 :)

Miło, że do nas zajrzałaś i cieszę się, że podobają Ci się nasze poczynania. Tak, tak - na przyjście na świat czeka mały Staś - oj coś wydaje mi się, że będzie to mały urwis bo co wieczór urządza sobie dzikie tańce w moim brzuszku:)

W kwestii zapytania o płytki podłogowe w łazience - to Ceramika PARADYŻ - Noce naturale 19,8x119,8. Zamawiałam je w sklepie lazienki24.pl, bo mieli najtańszą ofertę na rynku w porównaniu z resztą sklepów. Na początku mieliśmy kupić je w sklepie stacjonarnym, ale okazało się, że musielibyśmy wydać około 500 zł więcej za kafle, a tak, nie dość, że kupiliśmy taniej, to jeszcze nam dowieźli kurierem na budowę. Na jakimś wcześniejszym moim wpisie jest nawet link, gdzie jedna z dziewczyn temacie w temacie płytek drewnopodobnych mały przegląd rynkowy. A co do cen - widziałam też droższe kafle, np. SETTECENTO FRUMENTO - ciekawie wyglądają i mają chyba dwie wersje w macie i w czymś takim co wygląda, jakby były pokryte lakierem.

Wpadłam dziś z rana do Ciebie na wątek - widziałam temat boazerii - będę śledzić, bo myślę o takich panelach w wiatrołapie. pozdrówka:)

Czaplanko przyszłam bo dostałam cynk na latarenkę :rolleyes:( i okazało się że nad taką samą właśnie dumam :lol2:)

I jeśli mogę :rolleyes: to zostaję u Ciebie :)

bo jest tak :jawdrop: a będzie tak http://emoty.blox.pl/resource/szczena.gif

Jak na spokojnie przejrzę dokładnie cały wątek to wrócę skrobnąć więcej :yes:

Tymczasem pozdrawiam serdecznie

Aga

Admete witam Cię serdecznie:bye:

dziękuję za komplementy, zapraszam do czytania i komentowania...ja z góry uprzedzam, że mi ciężko będzie przejść przez Twoje 427 strony!!! :o, ale spróbuję :)

a temat latarenek oczywiście nadal na tapecie, zatem będę śledzić i Twoje poczynania.

Popatrzyłam, powzdychałam, pomlaskałam z zachwytu! PIĘKNIE!!!!!

a portal to skąd?

Martuśka - portal będziemy robić u kamieniarza. Pan tak naprawdę znalazł się przez przypadek:) bo chcieliśmy pod prysznicem kamienne półeczki na szampony i mydła i wspomnieliśmy o tym naszemu wykonawcy. Przy okazji szukaliśmy kogoś, kto zabuduje nasz kominek płytami. Przy płaszczu musi być to zrobione ze specjalnych materiałów z izolacją, no i okazało się, że kuzyn wykonawcy robi takie rzeczy. Cen nie porównywaliśmy zbytnio, poza tym, co widziałam w necie. Na pewno będzie troszkę taniej. Jak Pan się sprawdzi, to zamówimy u niego blaty do kuchni i łazienki.Rysunek portalu jest mojego wykonania i pomysłu, więc nie wiem, jak będzie wyglądał w realu.

O, widzisz, jak o portalach kominkowych, to u mnie jest taki. Bardzo lubię portale kominkowe, choć nie wiem czy gdybym budowała raz jeszcze, to nie postawiłabym ładnego pieca kaflowego (tylko małego, nie takiego jak w starych kamienicach).

piękny portal, aż wysłałam linka mojemu M, czy nie zmienić kształtu i koloru. Mu również się spodobał. Z czego jest wykonany? My wcześniej też myśleliśmy o kolorze piaskowym i do tej pory siedzi mi on w głowie, a teraz mam jeszcze większą rozterkę:)

co do pieca - to fajny pomysł. U moich teściów oraz szwagra stoją właśnie piece kaflowe, ale takie duże ozdobne z koronami, rzeźbieniami, figurkami i zdobieniami, ale te małe są równie urocze (często widuję je w różnych gazetach wnętrzarskich)...no nic - jak to się mówi pierwszy dom dla wroga, drugi dla przyjaciela, trzeci dla siebie - wszystko przed nami:) z kolejnymi domami:)

Czaplanko jak to jest zrobione ? ta sztukateria na ścianie ? pewnie gdzieś pisałaś ale nie pamiętam ? czy to gotowe elementy ?

uwielbiam taką sztukaterie ale jak popatrzyłam na ceny gotowych elementów to zrezygnowałam :(

Gratuluję. Przepiękne wnętrza i styl Pani Domu

Z czego jest zrobiona sztukateria na ścianie?

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź

To tak jak ja. Wydało mi się to strasznie drogie :sick:

Dziewczęta - sztukaterię na ściany kupiłam (i Ty Ilutku powinnaś wiedzieć, bo chyba też znasz tą firmę:) ) w Marbet Decor - seria INTERO http://www.sklep.marbetdecor.com/index.php?idk=21. Tańszych nie znalazłam. Żałuję, że nie kupiłam od nich z tego modelu opasek okiennych, bo materiał jest super!!! Twardy, pazurka nie wbijecie w niego. Przeglądałam inne firmy, ale ceny rzeczywiście były z kosmosu .Chciałam troszkę inne wzory i grubości listew, ale musiałabym wydać spooooro więcej. dodając robociznę za położenie całej sztukaterii mało nie wyszło, ale strasznie mi się coś takiego marzyło:)

Ale podpowiem Wam jeszcze jedno rozwiązanie, o którym ostatnio przeczytałam na jakimś amerykańskim blogu. Takie prostokąty, kwadraty można uzyskać naklejając na ściany gotowe sosnowe ramki do zdjęć/obrazów i pomalować je potem na biało.

Dziewczęta - sztukaterię na ściany kupiłam (i Ty Ilutku powinnaś wiedzieć, bo chyba też znasz tą firmę:) ) w Marbet Decor - seria INTERO http://www.sklep.marbetdecor.com/index.php?idk=21. Tańszych nie znalazłam.

Ale podpowiem Wam jeszcze jedno rozwiązanie, o którym ostatnio przeczytałam na jakimś amerykańskim blogu. Takie prostokąty, kwadraty można uzyskać naklejając na ściany gotowe sosnowe ramki do zdjęć/obrazów i pomalować je potem na biało.

Czaplanko,

Faktycznie znam tą firmę. Kupiłam u nich długo szukane listwy ścienno-sufitowe. To było już po tym jak zrezygnowałam z paneli, bo uznałam, że mnie zrujnują... Może za 5 lat, przy kolejnym remoncie? A pomysł z ramkami fajny i oryginalny :o:p