Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Angielskie śniadanie w Domku przy Bursztynowej

Recommended Posts

• Odpowiedzi 479
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej czaplanko,

ależ u Ciebie robi się pięknie:jawdrop: normalnie zaraz mnie wyniosą http://emoty.blox.pl/resource/nosze.gif:lol2:

Listwy i podłogi cudne, kominek przepiękny, wannę i wzór drzwi mamy takie same:wiggle:

Bardzo się cieszę, że wybrałaś kolor metalu w odcieniu złota, a nie chromu :wave: ja reż uwielbiam odcienie złota- szczególnie starego, spatynowanego mosiądzu, ale jestem na fm odosobniona- wszystkich mają chrom!:p

Mocno trzymam kciuki za postępy i będę Cię nawiedzać bardzo często:lol:

Czaplanka i Agawi,

Sama teraz żałuję, że w chrom poszłam, bo w starym złocie i patynie jest o wiele więcej fajnych stylizowanych dodatków i lamp.

Illu, a ja mam stanowczo inne odczucia:lol2: Dla mnie znacznie więcej jest w chromie- styl nowoczesny, NY, galmour.

Ładne cacko znaleźć w patynie to rzadkość...:confused:

Hej czaplanko,

ależ u Ciebie robi się pięknie:jawdrop: normalnie zaraz mnie wyniosą http://emoty.blox.pl/resource/nosze.gif:lol2:

Mnie też :lol2:

Naprawdę pięknie Czaplanko :rolleyes:

Bardzo się cieszę, że wybrałaś kolor metalu w odcieniu złota, a nie chromu :wave: ja reż uwielbiam odcienie złota- szczególnie starego, spatynowanego mosiądzu, ale jestem na fm odosobniona- wszystkich mają chrom!:p

Oż TY :p :P :p ... a ja ???

Illu, a ja mam stanowczo inne odczucia:lol2: Dla mnie znacznie więcej jest w chromie- styl nowoczesny, NY, galmour.

Ładne cacko znaleźć w patynie to rzadkość...:confused:

Mam dokładnie takie samo odczucie ;)

kolejna porcja fotek. Mamy już listwy przysufitowe na parterze ( oklejone nimi są też już zabudowy karniszy), w większości zrobione opaski wokół okien i poprawioną obudowę kominka (jest zmniejszona)

i nawet mój M załapał się na wątek:)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=166035&d=1359548150

tu dzielnie walczy ze sztukaterią - gdy ją zaczął malować po raz pierwszy usłyszałam "jestem na ciebie obrażony, za to co mi zrobiłaś" (w sensie pomysłu na listwy:) ) - podobno masakra w malowaniu - styropian strasznie chłonie farbę, 3 warstwy malowania minimum przy wcześniejszym gruntowaniu, a i tak trzeba poprawiać.

Czaplanko,

Twój mąż jak na obrażonego wygląda bardzo profesjonalnie. :rolleyes:

Kominek faktycznie ładnie teraz wygląda, jest bardziej proporcjonalny. :p

A karniszy oklejonych listwa niezmiennie zazdraszczam :wiggle:

Rozmawialiśmy ze stolarzem jeszcze o drzwiach i złożyliśmy zamówienie. Na razie tylko na same skrzydła z ościeżnicą (żeby były jak najszybciej i można było się wprowadzać), potem będziemy dorabiać do nich opaski. Niemniej jednak docelowo mają wyglądać tak:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=166044&d=1359549414

Czaplanko,

To są dokładnie moje drzwi, tylko ościeżnicę będę miała 12-tke.

Muszę Ci to powiedzieć - będziesz miała bardzo piękne drzwi :lol2:

Admete Masz wrzucone fotki najpiękniejszej dla mnie podłogi, czyli BOEN - Dąb Chocolate:) rozchorowałam się, jak ją zobaczyłam.

Witam

Zgadzam się z czaplanka co do podług dębowych Boen, mnie osobiście bardzo się spodobała podłoga tej firmy Dąb Andante 1 lamela. Na pierwszy rzut oka te podłogi u różnych producentów wyglądają prawie tak samo, ale jak wiemy prawie robi wielka różnicę ;) Dobrze polakierowana podłoga pod odpowiednim wpływem światła zmienia nie co kolor przez co nabiera bursztynowego blasku, dla mnie efekt jest rewelacyjny.

Czaplanko świetne postępy u Was :yes:

Wiem jak one cieszą :rolleyes:

Dzieki za podłogę - ja wpadłam na nią w ostatniej chwili - coś chyba czuwało nad nami :lol2:

Nie zamieniłabym jej na żadną inną :no:

Chociaz przy dzieciach jeżdżących na jeżdzikach, rzucających zabawkami i budowlańcach wnoszących pył i kurz - potrzebna jej może być mała renowacja :(

Pozdrawiam i dużo zdrówka życzę :hug:

Witajcie, znowu muszę powtrącać się u mojej Kochanej Żonki na forum ;)

Ale chciałbym tylko powiadomić, że wpisy na forum i wizyty na budowie zostają chwilowo wstrzymane, ponieważ wczoraj na świat przyszedł Staś i pisząca jest lekko niedysponowana :D