Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Angielskie śniadanie w Domku przy Bursztynowej

Recommended Posts

• Odpowiedzi 479
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czaplanko ale to jest dopiero połowa łazienki przecież? Coś fajnego mi się w lustrach odbija, pokażesz? :rolleyes:

A moje dzieci starsze od Twoich : pierworodna ma 3,5 roku a młodszy destruktor 2,2

Oj, jak ja bym chciała, żeby moje dzieci były już w takim wieku, bo równo dają w kość i masę przy nich latania:)Wieczorkiem postaram się wrzucić drugą część łazienki.

Masz ta ceramiczna beczulke na która zachorowała tomkowa ;) w lusterku się odbija ;)

tak, to tzw stołek chiński. super sprawdza się w łazience, wszędzie tam gdzie mokro. Ponieważ wannę mamy wolnostojącą potrzebowaliśmy czegoś, na czym będzie można postawić mydło i szampon. Myślałam o stoliku z szybą - ale wiecznie widać by było plamy od wody i kosmetyków, metalowy odpadł z uwagi na ewentualne rdzewienie, drewno, bo pewnie by spuchło, jeśli nie zabezpieczylibyśmy go porządnie...dlatego padło na ceramikę i jest naprawdę ok.

i dalej

2.jpg

1.jpg

P1060575.jpg

i tak to wygląda w całości:) niestety widok psuje brak listew przypodłogowych (o których wspominałam wcześniej), pewnie na nie trochę jeszcze poczekam.

W sumie łazienka jest praktycznie skończona. Brakuje mi tylko raczej drobnych gadżetów - chciałabym ładną tackę pod świece, lustrzany chustecznik, może jakąś grafikę/obraz na ścianę nad toaletą.

Czaplanka trudno nazwać to cudo łazienką :) to raczej mhmmm pokój kąpielowy :) salon kąpielowy czy cóś takiego :)

Bardzo mi się podoba, przyczepię się jedynie do tego czegoś w oknie, jak dla mnie za ciężko to wygląda... może na żywo inaczej... no mi się akurat nie podoba, ale mi nie musi ... ważne że Tobie w sercu gra :)

Cudnie, jak zawsze u Ciebie po angielsku i z klasą :)

Czaplanka trudno nazwać to cudo łazienką :) to raczej mhmmm pokój kąpielowy :) salon kąpielowy czy cóś takiego :)

Bardzo mi się podoba, przyczepię się jedynie do tego czegoś w oknie, jak dla mnie za ciężko to wygląda... może na żywo inaczej... no mi się akurat nie podoba, ale mi nie musi ... ważne że Tobie w sercu gra :)

Cudnie, jak zawsze u Ciebie po angielsku i z klasą :)

Mugatko, już tłumaczę skąd pomysł na taką roletę. Nasz domek jest mocno staro angielski, górna łazienka, przez wannę podchodzi dodatkowo pod retro. Chciałam na okno coś innego niż w dolnej łazience (gdzie mamy akurat roletę rzymską - choć muszę ją trochę podrasować, ale o tym kiedy indziej), więc stwierdziłam, że zrobię, u nas raczej mało popularną roletę londyńską (nie mylić z wenecką:) - bardzo podobną ). Inspiracjami dla niej były te zdjęcia:

66f31b4e5d63e50e10d28115ac41a762 (1).jpg

tu połączenie kratki (jak u mnie) z tkaniną w ornamenty/kwiaty:

7a4e868d9b88943ea47fd3b66351e8f6.jpg

i jedna z moich ulubionych fotek:

35ebebd16903ff7815c833b226e9ef9b.jpg

wszystkie zdjęcia źródło pinterest

Te akurat są mega bogate, ja chciałam coś troszkę delikatniejszego i w sumie tak też wyszło, bo tkanina, z której szyte były rolety miały tylko 150 cm długości.

W rzeczywistości nie wyglądają rolety masywnie i ciężko i nie zamieniłabym je (akurat w tej łazience) na żadne inne.

Łazienka piękna :yes: Czekam na dostawę swoich chińskich stołków ;)

A skoro wspominasz o prysznicu, to drugą łazienkę baaardzo chciałabym zobaczyć :)

W korytarzu stanie nasz kredens - pod który śmieliśmy się z M, że szukaliśmy projektu domku ( z uwagi na jego gabaryty) :) Ilutku - widziałam, że u Ciebie też będzie coś w podobnym klimacie, tyle, że nie na giętych nóżkach

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=163993&d=1358935850

za nim planuję dać tapetę w pasy, jaką wypatrzyłam w Leroy

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=163994&d=1358936020

na suficie zawiśnie

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=163995&d=1358936196

źródło: miviena.pl

Czaplanko, mamy niemal identyczne kredensy! :D Mój stoi w jadalni. Udało się zrealizować powyższy plan z tapetą i lampą? Pokaż, koniecznie!! :)

Łazienka piękna :yes: Czekam na dostawę swoich chińskich stołków ;)

A skoro wspominasz o prysznicu, to drugą łazienkę baaardzo chciałabym zobaczyć :)

Czaplanko, mamy niemal identyczne kredensy! :D Mój stoi w jadalni. Udało się zrealizować powyższy plan z tapetą i lampą? Pokaż, koniecznie!! :)

Tomkowa, łazienkę dolną pewnie niebawem pokażę. Co do kredensu, to ostatnio mam ochotę go sprzedać i wstawić jakąś angielską konsolę/bufet. Bardzo podobają mi się wszelkiego rodzaju konsole w domach, ja niestety nie mam na takie cudo miejsca . Chciałabym nad tym lustro, symetrycznie lampki po obu stronach na blacie i kwiaty na środku. Pod spodem jakiś puf, a obok pojemnik na stare laski, połączenie tego co poniżej:

655df22797eb0b49ea728c09a1eba676.jpg

89173bd5640dcdbde5247c02ac672cac.jpg

6f114a43e0c4c7788c046f2b561783a2.jpg

buffet.jpg

buffet1.jpg

Zdjęcie kredensu postaram się niebawem wstawić. Co do realizacji - no cóż - zamierzenia troche minęły się z realizacją.

Musieliśmy wybrać inną latarenkę, bo tamta była zdecydowanie za duża i haczyłaby o drzwi. Ta, którą mamy też nie jest najlepsza, ją również trzeba było skrócić i w sumie powstał jakby kinkiet :/, bo łańcuch musiał pójść weg . Tapetę mamy tą z mojej inspiracji - ale ogólnie jej nie znoszę, nie wiem, czemu ją kupiłam i w ogóle zdecydowałam się ją położyć na ścianę. Ogólnie kolorystyka jest ok, ale nie mogę patrzeć na jej ohydną winylową, błyszczącą strukturę!!!!Jest zdecydowanie do zmiany. Chcę w tym miejscu zwykłą papierową tapetę, najchętniej z jakimś chińskim, albo geometrycznym wzorem.

Motyw kwiatowy też wchodzi w rachubę, ale jeżeli już to utrzymany w duchu klimatów tzw. chinoiserie (dla mnie cudo!!!)

[ATTACH=CONFIG]327116[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]327117[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]327118[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]327119[/ATTACH]

Jeśli macie namiary na tego typu cudeńka, dajcie znać, wklejajcie:)

Edytowane przez czaplanka