waniliana 05.08.2015 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Czaplanko ale to jest dopiero połowa łazienki przecież? Coś fajnego mi się w lustrach odbija, pokażesz? A moje dzieci starsze od Twoich : pierworodna ma 3,5 roku a młodszy destruktor 2,2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 05.08.2015 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Masz ta ceramiczna beczulke na która zachorowała tomkowa w lusterku się odbija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 05.08.2015 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Czaplanko ale to jest dopiero połowa łazienki przecież? Coś fajnego mi się w lustrach odbija, pokażesz? A moje dzieci starsze od Twoich : pierworodna ma 3,5 roku a młodszy destruktor 2,2 Oj, jak ja bym chciała, żeby moje dzieci były już w takim wieku, bo równo dają w kość i masę przy nich latania:)Wieczorkiem postaram się wrzucić drugą część łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 05.08.2015 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Masz ta ceramiczna beczulke na która zachorowała tomkowa w lusterku się odbija tak, to tzw stołek chiński. super sprawdza się w łazience, wszędzie tam gdzie mokro. Ponieważ wannę mamy wolnostojącą potrzebowaliśmy czegoś, na czym będzie można postawić mydło i szampon. Myślałam o stoliku z szybą - ale wiecznie widać by było plamy od wody i kosmetyków, metalowy odpadł z uwagi na ewentualne rdzewienie, drewno, bo pewnie by spuchło, jeśli nie zabezpieczylibyśmy go porządnie...dlatego padło na ceramikę i jest naprawdę ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 05.08.2015 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Pięknie u Ciebie, czaplanko Witam się i cieszę, że wątek znów żyje Witam Cię Tomkowa, miło że zajrzałaś tu do nas:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 05.08.2015 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Masz ta ceramiczna beczulke na która zachorowała tomkowa w lusterku się odbija No pewnie, że od razu dojrzałam stołek Wyglądam więc niecierpliwie fotek drugiej strony łazienki I wszystkiego, co zechce Gospodyni pokazać, bo same śliczności u Niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 07.08.2015 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Z opóźnieniem (za co przepraszam!!!), wstawiam fotki drugiej strony łazienki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 07.08.2015 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 i dalej i tak to wygląda w całości:) niestety widok psuje brak listew przypodłogowych (o których wspominałam wcześniej), pewnie na nie trochę jeszcze poczekam. W sumie łazienka jest praktycznie skończona. Brakuje mi tylko raczej drobnych gadżetów - chciałabym ładną tackę pod świece, lustrzany chustecznik, może jakąś grafikę/obraz na ścianę nad toaletą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 07.08.2015 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Prześliczne jak w spa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 07.08.2015 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Prześliczne jak w spa Aniko, cieszę się, że się podoba - chociaż przyznam się szczerze, że w naszej wannie może z 3 razy od wyprowadzki się pluskałam, szybki prysznic zdecydowanie rządzi. Wanna chyba będzie bardziej, dla dzieci - bo to one z niej najczęściej korzystają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 07.08.2015 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Czaplanka trudno nazwać to cudo łazienką to raczej mhmmm pokój kąpielowy salon kąpielowy czy cóś takiego Bardzo mi się podoba, przyczepię się jedynie do tego czegoś w oknie, jak dla mnie za ciężko to wygląda... może na żywo inaczej... no mi się akurat nie podoba, ale mi nie musi ... ważne że Tobie w sercu gra Cudnie, jak zawsze u Ciebie po angielsku i z klasą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 07.08.2015 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Piękny pokój kąpielowy:)) poluję na taką ceramiczną beczułkę zdradź gdzie kupiłaś swoje ceramiczne cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 07.08.2015 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Czaplanka trudno nazwać to cudo łazienką to raczej mhmmm pokój kąpielowy salon kąpielowy czy cóś takiego Bardzo mi się podoba, przyczepię się jedynie do tego czegoś w oknie, jak dla mnie za ciężko to wygląda... może na żywo inaczej... no mi się akurat nie podoba, ale mi nie musi ... ważne że Tobie w sercu gra Cudnie, jak zawsze u Ciebie po angielsku i z klasą Mugatko, już tłumaczę skąd pomysł na taką roletę. Nasz domek jest mocno staro angielski, górna łazienka, przez wannę podchodzi dodatkowo pod retro. Chciałam na okno coś innego niż w dolnej łazience (gdzie mamy akurat roletę rzymską - choć muszę ją trochę podrasować, ale o tym kiedy indziej), więc stwierdziłam, że zrobię, u nas raczej mało popularną roletę londyńską (nie mylić z wenecką - bardzo podobną ). Inspiracjami dla niej były te zdjęcia: tu połączenie kratki (jak u mnie) z tkaniną w ornamenty/kwiaty: i jedna z moich ulubionych fotek: wszystkie zdjęcia źródło pinterest Te akurat są mega bogate, ja chciałam coś troszkę delikatniejszego i w sumie tak też wyszło, bo tkanina, z której szyte były rolety miały tylko 150 cm długości. W rzeczywistości nie wyglądają rolety masywnie i ciężko i nie zamieniłabym je (akurat w tej łazience) na żadne inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 07.08.2015 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Piękny pokój kąpielowy:)) poluję na taką ceramiczną beczułkę zdradź gdzie kupiłaś swoje ceramiczne cudo. Martuś, nabytek dawno temu z Allegro. Czasem (jeśli masz akurat sklep, w swoim mieście) do dostania w TK maxx. pozdrawiam cieplutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 07.08.2015 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Łazienka piękna Czekam na dostawę swoich chińskich stołków A skoro wspominasz o prysznicu, to drugą łazienkę baaardzo chciałabym zobaczyć W korytarzu stanie nasz kredens - pod który śmieliśmy się z M, że szukaliśmy projektu domku ( z uwagi na jego gabaryty) Ilutku - widziałam, że u Ciebie też będzie coś w podobnym klimacie, tyle, że nie na giętych nóżkach http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=163993&d=1358935850 za nim planuję dać tapetę w pasy, jaką wypatrzyłam w Leroy http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=163994&d=1358936020 na suficie zawiśnie http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=163995&d=1358936196 źródło: miviena.pl Czaplanko, mamy niemal identyczne kredensy! Mój stoi w jadalni. Udało się zrealizować powyższy plan z tapetą i lampą? Pokaż, koniecznie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 07.08.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Martuś, nabytek dawno temu z Allegro. Czasem (jeśli masz akurat sklep, w swoim mieście) do dostania w TK maxx. pozdrawiam cieplutko! Dziękuję, będę polowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 11.08.2015 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Łazienka piękna Czekam na dostawę swoich chińskich stołków A skoro wspominasz o prysznicu, to drugą łazienkę baaardzo chciałabym zobaczyć Czaplanko, mamy niemal identyczne kredensy! Mój stoi w jadalni. Udało się zrealizować powyższy plan z tapetą i lampą? Pokaż, koniecznie!! Tomkowa, łazienkę dolną pewnie niebawem pokażę. Co do kredensu, to ostatnio mam ochotę go sprzedać i wstawić jakąś angielską konsolę/bufet. Bardzo podobają mi się wszelkiego rodzaju konsole w domach, ja niestety nie mam na takie cudo miejsca . Chciałabym nad tym lustro, symetrycznie lampki po obu stronach na blacie i kwiaty na środku. Pod spodem jakiś puf, a obok pojemnik na stare laski, połączenie tego co poniżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 11.08.2015 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Zdjęcie kredensu postaram się niebawem wstawić. Co do realizacji - no cóż - zamierzenia troche minęły się z realizacją.Musieliśmy wybrać inną latarenkę, bo tamta była zdecydowanie za duża i haczyłaby o drzwi. Ta, którą mamy też nie jest najlepsza, ją również trzeba było skrócić i w sumie powstał jakby kinkiet :/, bo łańcuch musiał pójść weg . Tapetę mamy tą z mojej inspiracji - ale ogólnie jej nie znoszę, nie wiem, czemu ją kupiłam i w ogóle zdecydowałam się ją położyć na ścianę. Ogólnie kolorystyka jest ok, ale nie mogę patrzeć na jej ohydną winylową, błyszczącą strukturę!!!!Jest zdecydowanie do zmiany. Chcę w tym miejscu zwykłą papierową tapetę, najchętniej z jakimś chińskim, albo geometrycznym wzorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 11.08.2015 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 (edytowane) Motyw kwiatowy też wchodzi w rachubę, ale jeżeli już to utrzymany w duchu klimatów tzw. chinoiserie (dla mnie cudo!!!) [ATTACH=CONFIG]327116[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]327117[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]327118[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]327119[/ATTACH] Jeśli macie namiary na tego typu cudeńka, dajcie znać, wklejajcie:) Edytowane 5 Września 2015 przez czaplanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 11.08.2015 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Te dwie konsolki sama chętnie bym wzięła http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=327113&d=1439284684 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=327114&d=1439284717 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts