Aga111719511846 12.08.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Czaplanko przychodzę z rewizytą i zdecydowanie widzę moje klimaty. Planowałam u siebie w domu takie ale proces twórczy jakoś mi nie wyszedł tak dokładnie po angielsku:) Bardzo ładnie i konsekwentnie urządzone pokazane wnętrza:yes: Płytki Ape i grzejniki Imersa to nawet nasze wspólne wybory. Idę odkopać z czeluści jeden z moich bo trzymam go za szafą od roku i zupełnie o nim zapomniałam:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 18.08.2015 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Czaplanko przychodzę z rewizytą i zdecydowanie widzę moje klimaty. Planowałam u siebie w domu takie ale proces twórczy jakoś mi nie wyszedł tak dokładnie po angielsku:) Bardzo ładnie i konsekwentnie urządzone pokazane wnętrza:yes: Płytki Ape i grzejniki Imersa to nawet nasze wspólne wybory. Idę odkopać z czeluści jeden z moich bo trzymam go za szafą od roku i zupełnie o nim zapomniałam:lol2: Aga, nie chcę Cię martwić w temacie grzejników, ale drugi raz bym ich nie kupiła. Nie miały jeszcze chyba z roku od powieszenia, a oba były odsyłane do reklamacji, do tego oba w sezonie grzewczym (podłogówka nie za bardzo dawało sobie radę i trochę marzliśmy w łazience). Ten co widać na zdjęciach w naszej górnej łazience - zaczął pokrywać się milionem drobniutkich kropeczek rdzy. W dolnej łazience mamy taki: W tym pękła nam pozioma rura na łączeniu z pionowym stelażem (poszukam zdjęcia, bo ciężko wytłumaczyć). Dobrze, że w grzejniku nie była mocno gorąca woda, bo akurat stałam obok, w momencie wybuchu rurki. Wszystko prysnęło i wylało się na mnie - mimo wszystko krzyku było co nie miarę, bo wystraszył mnie bardzo huk i mnóstwo pary. Reklamację przyjęli, wymienili na nowe, ale w jednym w rurze w którą wchodzi grzałka elektryczna wstawili jakąś wypustkę (nie było tego w naszym poprzednim). Próbując zamontować grzałkę, zniszczyliśmy ją tylko -ułamała się, przez to wystające w środku ustrojstwo (o którym nie mieliśmy pojęcia). Także nie jesteśmy w stanie wsadzić tam ponownie grzałki -szkoda bo przydaje się w sezonie przejściowym, szczególnie do suszenia ręczników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 18.08.2015 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 fota pękniętej rurki, chwilę po wybuchu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 20.08.2015 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Łazienka piękna Czekam na dostawę swoich chińskich stołków A skoro wspominasz o prysznicu, to drugą łazienkę baaardzo chciałabym zobaczyć Czaplanko, mamy niemal identyczne kredensy! Mój stoi w jadalni. Udało się zrealizować powyższy plan z tapetą i lampą? Pokaż, koniecznie!! Tomkowa, wklejam to co nam wyszło, a raczej nie wyszło:( - tak jak pisałam wcześniej tapeta jest obligatoryjnie do zmiany!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 20.08.2015 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Ta siatka co wisi na słupie od poręczy schodów - to absolutnie nie element dekoracyjny:) ale ochrona, żeby Hanka nie wchodziła nam na schody. Nie zdejmowałam do foty, bo za wiele kombinowania z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 20.08.2015 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Czaplanko, ta Twoja podłoga sprawia, że zupełnie nie zwraca się uwagi na szczegóły, które Tobie przeszkadzają Ja nie lubię żółci na ścianach, ale u Ciebie mi to wcale nie przeszkadza Podobnie jak Luiza, motywujesz mnie swoim kredensem, abym wyciągnęła z powrotem gromadzoną przez lata kolekcję porcelanowych filiżanek Żałuję, że nie zrobiłam w jadalni "dywanu" z czarno-białych płytek, a miałam taki pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 05.09.2015 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Czaplanko, ta Twoja podłoga sprawia, że zupełnie nie zwraca się uwagi na szczegóły, które Tobie przeszkadzają Ja nie lubię żółci na ścianach, ale u Ciebie mi to wcale nie przeszkadza Podobnie jak Luiza, motywujesz mnie swoim kredensem, abym wyciągnęła z powrotem gromadzoną przez lata kolekcję porcelanowych filiżanek Żałuję, że nie zrobiłam w jadalni "dywanu" z czarno-białych płytek, a miałam taki pomysł Tomkowa, masz takie skarby porcelany i gdzieś je trzymasz na uwięzi, schowane od świata:) Luiza, wie co dobre - także wyciągaj je koniecznie i daj nacieszyć nimi oko innym. Ja swoją podłogę bardzo lubię, choć przy dzieciach ciężko utrzymać ja w czystości (ostatnio mam wrażenie, że odkurzacz, jest już u nas częścią wyposażenia dekoracyjnego domu - bo w ogóle go nie chowam) - na tak skrajnych kolorach z palety barw widać wszystko. Na czarnym okruchy po pieczywie, na białym rozlany sok. A mama mówiła "weź podłogę beżowo-brążową":) Zwracam honor mamie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 05.09.2015 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Troszkę mnie znów tu nie było, ale u nas ostatnio sporo się dzieje, a przynajmniej u mnie. Dołączyłam do kilku dziewczyn z forum, które postanowiły wziąć sprawy w swoje ręce i spełnić marzenia o swoim biznesie. Jestem przerażona, ale mam nadzieję, że uda mi się dopiąć wszystko i niebawem "pochwalę się" moimi poczynaniami (po 7 latach marzeń!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), tym bardziej, że musimy wykończyć jakoś lokal, więc postaram się wrzucić kilka fotek z jego urządzania - a co,w końcu też w temacie wnętrzarsko wykończeniowym:) Może coś podpowiecie, podsuniecie jakieś pomysły. Dlatego wybaczcie, że nie bywałam u Was ostatnio na forach, ale mam teraz max półtora miesiąca (bo kilka dni temu podpisaliśmy umowę najmu lokalu) na ogarnięcie wszystkich tematów. Niebawem kończy mi się macierzyński, firma w której pracowałam została sprzedana innemu podmiotowi. Warunki, które nam zaproponował nowy najemca to kpina (Ci, co są z Trójmiasta - może się domyślają o jaką instytucję chodzi:) ). Postanowiłam nie przedłużać umowy i spróbować czegoś, o czym tyle lat marzyłam. Najbardziej boję się, że dzieci małe, zaczną się choróbska, ja będę wracać późnymi wieczorami. Dziewczyny, jak Wy sobie z tym radzicie??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 05.09.2015 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Żeby nie było, że nie w temacie to może czas na naszą sypialnie. Oczywiście - listew przypodłogowych brak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak w całym domu :/Stoi u nas jeszcze łóżeczko Hani, bo mała, choć zaraz ma rok - budzi się na jedzenie wciąż 2-3 razy w ciągu nocy (kiedy to się skończy?). W jego miejsce marzy mi sie duuuuże lustro, albo toaletka.Ogólnie nie jest to nasza docelowa sypialnia. W założeniach jest to pokój Hanki. Jak młoda podroście przeniesiemy się nad garaż (teraz jest tam graciarnio-rupieciarnio-składowisko-bałagan). Chcemy, żeby dzieci przez jakiś czas były razem w pokoju. Zależało mi na raczej spokojnych kolorach w sypialni. Jestem gadżeciarą i nie lubię pustych, sterylnych miejsc, ale akurat sypialnia jest dla mnie takim miejsce, gdzie nie może walać się stos książek, durnostojek, sprzętu rtv i innych bibelotów. Ten pokój traktuje, jako miejsce do wyciszenia i przede wszystkim odpoczynku, co nie znaczy, że nic się tam nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 05.09.2015 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 (edytowane) Kolorystyka: zależało mi na połączeniu błękity bądź duck egg blue z szarością, beżem, złotem i brązem. Edytowane 5 Września 2015 przez czaplanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 05.09.2015 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 (edytowane) Od początku też wiedziałam, że na ścianie nad łóżkiem chcę lustro słońce. od razu słoneczniej w pokoju;) Edytowane 5 Września 2015 przez czaplanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 05.09.2015 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 (edytowane) Czaplanko, dziś się biorę za urządzanie kredensu z porcelaną Sypialnia z lustrem nad łóżkiem to również mój cel Mam kupione kiedyś lustro Ung Drill i, po remoncie sypialni, będzie wisiało nad łóżkiem, dopóki nie upoluję jakiegoś pięknego słońca Koniecznie z czernią Nawet tę samą tkaninę mam w folderze "marzeniowym", ale w tej kolorystyce Edytowane 5 Września 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 08.09.2015 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Aaaaaaa! Uwielbiam ten deseń na tkaninach. Jest przepiękny! Czaplanko, zestawienia kolorystyczne super. Jestem pod wrażeniem tej inspiracji z ogromnym żyrandolem, a jednocześnie tak subtelnym i delikatnym, ma takie cieniutkie ramiona - mistrzostwo świata! No i zasłony z jedwabnej tafty - ideał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 08.09.2015 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 czaplanko inspiracje bardzo piękne, ja co prawda w innym stylu będę urządzała sypialnię, ale jestem na tym samym etapie co i ty i moja docelowa sypilania jest też graciarnią Bardzo zazdroszczę pomysłu na biznes jak i odwagi, mi chyba jej trochę brakuje, a też od dawna o tym myślę. Jak możesz to zdradź na priv czym się bedziesz zajmowała:) 3mam ogromnie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 10.10.2015 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Tomkowa, cieszę się, że postanowiłaś pokazać światu swoje porcelanowe skarby, ciekawa jestem jak wyszło.Mam nadzieję, że jakieś zdjęcia pokazały się na forum. Mam ogromne zaległości w Waszych wpisach, ale mam nadzieję, że się odkopię:)Twoją tkaninkę Schumacher'a też znam:) - bo to kolorystyka zbliżona do tego co wyszło nam w salonie i również mam ją zapisaną w folderach inspracjowych. Wzór i kombinacje kolorystyczne boskie. Ja bardzo lubię jeszcze to zdjęcie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 10.10.2015 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 lw, doskonale Cię rozumiem z tym zdjęciem:), mnie urzekł właśnie żyrandol i zasłony (w tym ich kolor) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 10.10.2015 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 A u nas wyszło to tak: Na sąsiedniej ścianie, typowa mahoniowa witryna w angielskim stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 10.10.2015 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Z rzeczy do zmiany - zdecydowanie abażury, na coś bardziej klasycznego. Marzy mi się jeszcze dywan, najchętniej coś w tym stylu: albo, coś z meandrem (wzór, ten kocham miłością dozgonną )- który tematyką wiązałby się z grafikami na ścianie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.10.2015 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Pięknie wyszło Nie wydaje Ci się, że lustro jest trochę za wysoko? Ale to może fotki zmieniają perspektywę. Obecny żyrandol i tak nisko zamocowane karnisze to opcja docelowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 10.10.2015 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 (edytowane) chociaż myślę, żeby przemycić go do sypialni jeszcze w innej postaci: Edytowane 11 Października 2015 przez czaplanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts