czaplanka 10.10.2015 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 (edytowane) Pięknie wyszło Nie wydaje Ci się, że lustro jest trochę za wysoko? Ale to może fotki zmieniają perspektywę. Obecny żyrandol i tak nisko zamocowane karnisze to opcja docelowa? Tomkowa, pomieszczenie jest specyficzne, bo: mamy duży skos, przez co sufit jest strasznie wąski (żyrandol został zamontowany na jego środku). Montując go dalej od ściany z grafikami wszedłby na skos. wyglądałoby to jeszcze gorzej. Karnisze, no coż docelowa wysokość, choć wolałabym żeby wyglądało to zupełnie inaczej. W tym pokoju okno i drzwi od balkonu są na różnych wysokościach. była opcja montażu : 1. ta sama wysokość od sufitu lub 2.ta sama wysokość od okna i padło na to drugie. W sumie nie bez przyczyny, bo zaraz jak kończy się okno zaczyna się skos. Montując karnisz wyżej kończyłby się z prawej strony w połowie okna. I tak nie jest na jego całą długość, ale wygląda to chyba lepiej, niż jakbyśmy mieli zamontować go zgodnie z opcją pierwszą. Jest to moja duża bolączka, bo marzyły mi się firanki (takie zwykłe, proste), ale nie mogę ich mieć właśnie z uwagi na ten skos i krótki karnisz - nawet w chwili obecnej nie zakryłyby okna. Wstawię fotki, o co z tym biega, łatwiej będzie sobie to wyobrazić. Co do lustra, sama nie wiem - my jesteśmy dość wysocy i może patrzyliśmy z innej perspektywy przy wieszaniu:D Edytowane 10 Października 2015 przez czaplanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 10.10.2015 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 w temacie jeszcze klucza greckiego, pomysl nr 2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 10.10.2015 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 (edytowane) czaplanko inspiracje bardzo piękne, ja co prawda w innym stylu będę urządzała sypialnię, ale jestem na tym samym etapie co i ty i moja docelowa sypilania jest też graciarnią Bardzo zazdroszczę pomysłu na biznes jak i odwagi, mi chyba jej trochę brakuje, a też od dawna o tym myślę. Jak możesz to zdradź na priv czym się bedziesz zajmowała:) 3mam ogromnie kciuki Bratkaf, cieszę się, że podobają Ci się inspiracje. Mimo, że piszesz, że urządzasz sypialnię w innym stylu, mam nadzieję, że może coś w tych inspiracjach i dla siebie znajdziesz. Z tą odwagą do własnego biznesu, to u mnie uwierz różnie. Jednego dnia jestem szczęśliwa i podekscytowana, dwa kolejne płaczę z przerażenia i stresu. Jak widzisz, nie mamy do końca urządzonego domu, kredyt na głowie i człowiek wtedy zastanawia się, czy dobrze robi, że rzuca się na głęboką wodę. Z jednej strony są marzenia, z drugiej strach przed nieznanym i myśli, że może trzeba było znów wrócić na etat, do pracy, gdzie po 8 godzinach, wychodzisz o normalnej porze do domu, masz płatne urlopy i możesz pójść spokojnie na L4, gdy dziecko zachoruje (a pieniądze, które masz zamiar przeznaczyć na biznes, oddajesz bankowi i masz dzięki temu mniejszą o parę złotych ratę). Mnie nie będzie na razie stać na pracownika, mam dwójkę malutkich dzieci (które właśnie zaczęły żłobek/przedszkole i co chwilę są w domu z powodu jakichś choróbsk, które przynoszą z przedszkola), więc zakładam że będzie ciężko. Cała moja kariera zawodowa związana była z finansami, w różnych korporacjach, ale w sumie odkąd zaczęłam pracować marzyłam o czymś innym. Chciałam mieć swój sklep z artykułami wyposażenia wnętrz, potem z tapetami/tkaninami. Pomysł na niego zmieniał się z czasem. Ci, co mnie znają dłużej, wiedzą że jest to moje ogromne marzenie (chyba z min 5 lat temu byliśmy z mężem pierwszy raz na targach Maison Objet w Paryżu, bo już wtedy była mocna koncepcja na sklep). Jak widać, kilka razy przymierzałam się do tego, ale zawsze to nie był niby ten moment - bo to rozpoczęcie budowy, ciąża, druga ciąża, itd. Teraz życie samo zmusiło mnie do tego, że - albo wóz albo przewóz (choć może, to właśnie ten moment, na który musiałam poczekać - bo jak to się mówi "wszystko ma swój czas i miejsce na ziemi"). Teraz powoli urządzamy lokal, rozeznaję się w rynku, spędzam czas nad zamówieniami. Co z tego będzie, sama nie wiem - bardzo chciałabym, aby się udało, bo wiem, że będę szczęśliwa robiąc to co kocham. Podobno, jak się czegoś mocno pragnie, to już jest połowa sukcesu:) ....no cóż przekonamy się. dobranoc Tobie i pozostałym Osobom z forum...idę spać...bo to już 1 na zegarze:) pa! Edytowane 16 Października 2015 przez czaplanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 12.10.2015 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 (edytowane) Tomkowa, pomieszczenie jest specyficzne, bo: mamy duży skos, przez co sufit jest strasznie wąski (żyrandol został zamontowany na jego środku). Montując go dalej od ściany z grafikami wszedłby na skos. wyglądałoby to jeszcze gorzej. Karnisze, no coż docelowa wysokość, choć wolałabym żeby wyglądało to zupełnie inaczej. W tym pokoju okno i drzwi od balkonu są na różnych wysokościach. była opcja montażu : 1. ta sama wysokość od sufitu lub 2.ta sama wysokość od okna i padło na to drugie. W sumie nie bez przyczyny, bo zaraz jak kończy się okno zaczyna się skos. Montując karnisz wyżej kończyłby się z prawej strony w połowie okna. I tak nie jest na jego całą długość, ale wygląda to chyba lepiej, niż jakbyśmy mieli zamontować go zgodnie z opcją pierwszą. Jest to moja duża bolączka, bo marzyły mi się firanki (takie zwykłe, proste), ale nie mogę ich mieć właśnie z uwagi na ten skos i krótki karnisz - nawet w chwili obecnej nie zakryłyby okna. Wstawię fotki, o co z tym biega, łatwiej będzie sobie to wyobrazić. Co do lustra, sama nie wiem - my jesteśmy dość wysocy i może patrzyliśmy z innej perspektywy przy wieszaniu:D Tomkowa, wstawiam fotki na sufit i ten nieszczęsny karnisz: Sufit - tu chyba nie było opcji, na inne zawieszenie żyrandola Z tym drugim to wynik naszych działań i błąd osoby, która projektowała dom. Daliśmy trochę więcej ocieplenia niż zakładał projekt (przez co ściana przesunęła się w kierunku okna), autora - bo skos i tak powinien zaczynać się min z 20 cm od okna, aby można było zawiesić normalnie karnisz. Taką samą sytuację mamy niestety również w łazience (którą wcześniej pokazywałam) i na półpiętrze (gdzie będzie kiedyś nasza docelowa sypialnia) I rzut na ścianę z lustrem. Za wysoko? Edytowane 12 Października 2015 przez czaplanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 12.10.2015 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Czaplanko, jeżeli uważacie, że lustro jest na odpowiedniej wysokości, to na pewno tak jest Na wcześniejszych fotkach żyrandol wyglądał na mosiężny w całości i dlatego pytałam, czy taki zostanie. Zupełnie nie zwracałam uwagi na miejsce jego zawieszenia. Pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Stworzyłaś piękną sypialnię. Co do karniszy, to można by się ich pozbyć i zamontować coś wyżej, a nawet do sufitu i dać przedłużenie szyny na skosie. Wtedy zasłonisz całe okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 12.10.2015 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Czaplanko, jeżeli uważacie, że lustro jest na odpowiedniej wysokości, to na pewno tak jest Na wcześniejszych fotkach żyrandol wyglądał na mosiężny w całości i dlatego pytałam, czy taki zostanie. Zupełnie nie zwracałam uwagi na miejsce jego zawieszenia. Pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Stworzyłaś piękną sypialnię. Co do karniszy, to można by się ich pozbyć i zamontować coś wyżej, a nawet do sufitu i dać przedłużenie szyny na skosie. Wtedy zasłonisz całe okno [ATTACH=CONFIG]333893[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]333894[/ATTACH] Tomkowa, piękne to pierwsze zdjęcie, które wstawiłaś. Bez tych zasłon pokój nie wyglądałby już tak uroczo. Nawet nie myślałam, o czymś takim. Super rozwiązanie. Na bank je zastosuję w pokoju, gdzie będzie nasza docelowa sypialnia. OGROMNIE DZIĘKUJĘ!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 13.10.2015 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Czaplanko życzę ci powodzenia z własnym biznesem, ja wierzę, że wszystko się uda. To co nas ogranicza, to własny strach. Jak już zaczniesz, to wszystko się ułoży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.10.2015 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Witam Bardzo tu ładnie Widzę, że masz cudne lustro w sypialni. Identyczne kiedyś kupiłam na Westwing i niestety przysłali połamane, poszło więc do zwrotu czego do dzisiaj żałuję. Mimo wszystko obniżyłabym jego wysokość nad łóżkiem, teraz nie wygląda to dobrze. Uciekło mocno do góry i cała kompozycja jest bardzo rozstrzelona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 16.10.2015 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 (edytowane) Czaplanko życzę ci powodzenia z własnym biznesem, ja wierzę, że wszystko się uda. To co nas ogranicza, to własny strach. Jak już zaczniesz, to wszystko się ułoży. Dziękuję najmocniej bratkaf:) Dużo dają słowa otuchy!!! Wrzucam pierwsze fotki z remontu lokalu: ścianki działowe i lada już stoją godzina coś pewnie po 5 rano - mój kochany mąż przed pracą -(to się nazywa poświęcenie) cekoluje i maluje ściany Edytowane 16 Października 2015 przez czaplanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 16.10.2015 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Coś się zdjęcia nie załadowały:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 16.10.2015 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 (edytowane) Witam Bardzo tu ładnie Widzę, że masz cudne lustro w sypialni. Identyczne kiedyś kupiłam na Westwing i niestety przysłali połamane, poszło więc do zwrotu czego do dzisiaj żałuję. Mimo wszystko obniżyłabym jego wysokość nad łóżkiem, teraz nie wygląda to dobrze. Uciekło mocno do góry i cała kompozycja jest bardzo rozstrzelona. Tuti, dzień dobry:), nie masz co żałować, bo Twoje słoneczko nad kominkiem jest pierwsza klasa. Moje lustro to takie DIY. Kupiłam je jako obraz na Allegro. W środku były na wypukłym styropianie namalowane jakieś kwiatki (ogólnie mały koszmarek), Mąż wyciął z ramy to ustrojstwo, lustro zamówiłam u szklarza i tak powstało nasze słoneczko. Podobnie jak Tomkowa sugerujesz przewieszenie lustra. Co wchodzę to sypialni, to patrzę na tą ścianę i cały czas się nad nią zastanawiam. Chciałam żeby grafiki wisiały centralnie nad szafkami nocnymi. To pomieszczenie jest trochę wyższe niż standardowe wnętrza, dlatego lustro zawiesiłam w połowie odległości między sufitem i łóżkiem. Wieszając je na tej wysokości, zmniejszyłam optycznie wysokość pokoju (montowane niżej, wydłuży znów ściany, ale może się mylę). Patrząc na całość i potem na zdjęcia - nie wiem, czy nie zmieniają one rzeczywiście perspektywy pokoju, ale Wasze uwagi są cenne, dlatego Tuti, Tomkowa - jak byście zmieniły to ustawienie (co, gdzie, o ile)? Edytowane 16 Października 2015 przez czaplanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 16.10.2015 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Zostając jeszcze w temacie lustrzanym , nasze słoneczko, to nie pierwsze lustro, które przerobiłam na swoje potrzeby. Od dawien dawna chorowałam na tzw.federal mirror (oczywiście wypukłe): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 16.10.2015 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Lustro federalne różni się tym od zwykłego convex mirror, że często na górze ma montowane ptaszysko, a po bokach świeczniki. Znalazłam jedno w necie, ale cena nie do zaakceptowania. Trzeba było zakasać rękawy:) i do roboty. Kupiłam w TKeju zwykłe lustro w ramie, czarną i złotą farbę, koraliki drewniane do decoupage i gipsową górkę ( ptaszysko )od zegara na Allegro. Do tego na olx udało mi się zakupić w całkiem dobrej cenie zwykłe wypukłe lustro drogowe (tak, tak:) )i powstało coś takiego. Nie jest to ideał, ale na początek może być. Jeszcze nie wisi, czeka na swój czas i miejsce, ale już jest:) a tu znów inspiracja: Kocham takie wnętrza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 16.10.2015 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Patrząc na całość i potem na zdjęcia - nie wiem, czy nie zmieniają one rzeczywiście perspektywy pokoju, ale Wasze uwagi są cenne, dlatego Tuti, Tomkowa - jak byście zmieniły to ustawienie (co, gdzie, o ile)? Moim zdaniem należałoby obniżyć całą kompozycję o tyle, ile obecnie jest między obrazkami. Da się? Montowałaś kołki w ścianie? Nie dbałabym o równe odległości lustra i obrazków między łóżkiem i sufitem. Kompozycja nie wydaje mi się rozstrzelona, jedynie zawieszona ciut za wysoko Lustro federalne w Twoim wykonaniu wygląda pięknie Fantastyczną miałaś koncepcję na jego stworzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 19.10.2015 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Moim zdaniem należałoby obniżyć całą kompozycję o tyle, ile obecnie jest między obrazkami. Da się? Montowałaś kołki w ścianie? Nie dbałabym o równe odległości lustra i obrazków między łóżkiem i sufitem. Kompozycja nie wydaje mi się rozstrzelona, jedynie zawieszona ciut za wysoko Lustro federalne w Twoim wykonaniu wygląda pięknie Fantastyczną miałaś koncepcję na jego stworzenie Tomkowa, kołki:( buuu. u nas inaczej się nie da montować czegokolwiek, co ma wisieć na ścianie. Mąż po wstawaniu przez ostatni czas o 4, żeby zrobić coś w lokalu przed pracą - jak usłyszy że jest opcja na przewieszanie obrazków i lustra pewnie każe mi się wyprowadzić z domu.....chyba muszę odczekać trochę, żeby prosić go teraz o cokolwiek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 19.10.2015 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 A u w lokalu nas praca wre. Przez weekend trochę posprzątałam, udało się w między czasie położyć tapetę i pomalować ściany. Jeszcze sporo przed nami, ale sklep wewnątrz powoli nabiera kształtu: Ściany malowane farbą Flugger, sztukateria Castorama, tapeta chevron z LM (tylko coś nam się odkleja:( ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 19.10.2015 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Ale pięknie, a tapeta cudo, czy ona jest jakby wypukła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 09.11.2015 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Ale pięknie, a tapeta cudo, czy ona jest jakby wypukła? Bratkaf, tapeta jest delikatnie wypukła. Jutro zrobię jej zdjęcia w świetle dziennym w zbliżeniu, może uda się uwidocznić jej strukturę. Już ruszyliśmy ze sklepem, więc mam cały dzień na pstrykanie zdjęć A tu wklejam jeszcze inne wersje tej tapety - cena 69,90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 09.11.2015 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Jeśli chodzi o tapety, to może się komuś przyda. Sklep z UK, mają końcówki kolekcji znanych i drogich firm w MEGA dobrych cenach. Wysyłają próbki tapet i same tapety do PL. Polecam, można trafić na super tapetę w super cenie. Mają tez konto na angielskim ebay. http://www.brooklyntrading.co.uk/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 09.11.2015 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Dodam, że mają np. Sandersona, Zoffany, Harlequin, Moris'ona, Designers Guild, w cenach 6-9 funtów za rolkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts