czaplanka 28.10.2012 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 czaplanko, kolekcja paradyża my way - noce naprawdę jest bardzo ładna, świetny pomysł na łazienkę. Joannk - dziękuję za uznanie:) co do Paradyża i My Way - mam nadzieję, że będę zadowolona - wiem, że ta seria ma duży rozstzrał kolorystyczny jeśli chodzi o barwy na kafelkach. U kulku Forumowiczek widzialam je też w Galeriach. Czy na Twojej wizualizacji łazienki też była wlaśnie ta kolekcja? Przy kazji dopytam o kominek. Chyba wybraliśmy dokladnie taki jak Wasz - Lechma Standard PL190 (z płaszczem wodnym)??? Jak Wam się sprawdza? Fajnie, że postawiliście jednak na tradycyjny kominek - do Waszych wnętrz pasuje idealnie i jest bardziej klimatyczny:) Te nowoczesne kojarzą mi się trochę z wielka mikrofalą - podobny front:)hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 28.10.2012 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Łazienka zapowiada się bardzo przytulnie i romantycznie. Najbardziej nie mogę się doczekać realizacji pomysłu na shuttersy, no i cegiełkowych płytek też Dropku dziękuję bardzo - pomysł na shuttersy opisałam powyżej - no chyba, że Pan stolarz, albo Mąż wymyślą coś innego:). Już wyprzedzam i powiem, że w dolnej łazience też cegiełki - tym razem Grazia New Classic kolor Stone:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 28.10.2012 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Cudne inspiracje!! jak tak będzie wyglądać Twoja łazienka.to mnie nie pozostaje nic innego jak:jawdrop: Na shuttersy czekam bardzo ,bo to moje niedoścignione marzenie... Beauty dziekuję bardzo:) My może kiedyś też zamontujemy oryginły - niesety budowa wykańcza finansowo i czasem trzeba poszukać zamienników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 28.10.2012 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Witam serdecznie! Kilka dni temu odkryłam Twój wątek i muszę powiedzieć, że jest tu cudnie:jawdrop:. Domek śliczny a w drzwiach wejściowych się zakochałam. Jeśli pozwolisz będę zaglądać i podziwiać Stworku - dobry wieczór - bardzo się cieszę z każdego nowego Gościa. Super, że Ci się u nas podoba:) Zapraszamy zatem jak najczęściej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 28.10.2012 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 (edytowane) Dziewczyny ogromna prośba do Was: my cały czas borykamy się z wyborem dwóch rzeczy. Mianowicie kolor mebli kuchennych. I tu pierwsza prośba o pytanko do tych z Was, które mają (bądź Wasi znajomi) białe/kremowe szafeczki - z jakiej palety wybierałyście odcień i jaki numer/nazwę kolorku? Bardzo podoba mi się też barwa tej kuchni (jest zdecydowanie cieplejsza od bieli, którą w oryginale ma wybrana przeze mnie kuchnia), ale nie mam pojęcia, co to jest za kolorek - taki delikatny krem. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=159570&d=1357760333 źródło:weranda.pl I druga kwestia - czy w salonie dawałyście panele laminowane czy drewno ( i dlaczego, jak Wam się to rozwiązanie sprawdza)? My od miesiąca jeździmy po sklepach i oglądamy podłogi. Cały czas obstawialiśmy trójwarstwową deskę, z uwagi na ogrzewanie podłogowe. Wczoraj byliśmy na rodzinnej imprezie u szwagra (mają 3 chłopców) - oczywiście po podłodze przejechała niezliczona ilość samochodzików, rzucane były klocki, zabawki. Mają panele i z uwagi właśnie na dzieci wybrali je m.in do salonu. Podobnie nasi znajomi - podłoga w salonie, to centrum zabaw ich syna. Wybór również panele. My obecnie w mieszkaniu mamy parkiet i jestem bardzo zadowolona, bo drewno jest szlachetne, cieple, naturalne i zawsze pięknie wygląda. Taką samą podłogę (w sensie drewno) - tyle że ciemniejszą chciałabym w nowym domku, ale nie wiem, czy się sprawdzi przy dziecku i psie. Jakie macie z tym doświadczenia? Sporo czytałam na FM o panelach/deskach - ale nadal nie wiem, jaką decyzję podjąć Edytowane 15 Stycznia 2013 przez czaplanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 29.10.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Czaplanko - żeby panele były takie wytrzymałe, muszą być bardzo dobrej jakości, a takie mają ceny zbliżające się już do parkietu.Deska trójwarstwowa to bardzo dobry pomysł - zwłaszcza Kahrs i Tarekett są polecane. Ta dziewczyna z wątku, który Ci zalinkowałam, za namową dziewczyn z forum wybrała właśnie trójwarstwówkę Kahrsa i jest bardzo zadowolona (na razie:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 29.10.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 BArdzo mi miło że mój projekt tak Ci się podobał Ale w sumie to nie projekt jest ważny tylko realizacja Też borykam się z wyborem podłogi do salonu Jeśli chodzi o kuchnię to ja mam mdf więc nie pomogę, ale też wybrała taki właśnie lekki krem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatki 29.10.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Hej! Od dawna już podglądam to nasze forum (domek Mugatki, Darcy, Kasia_sw, Betib i u Diabełków ale dopiero teraz się uaktywniam). Pięknie się zapowiada Twój domek Czaplanko. U mnie dopiero będzie kładziony dach ale już się przymierzam do przyszłych dekoracji. Będą oczywiście cegiełki, szprosy, koniecznie sztukateria, kominek w stylu angielskim no i dębowe postarzane podłogi. Nie wyobrażam sobie innych, to jest mój kaprys chociażbym miała jeść chleb ze smalcem przez cały rok Oczywiście tylko w pokojach bo kuchnia i hol będą musiały być z czegoś bardziej trwałego. Tez myślę o gresie drewnopodobnym ale nie wiem czy on się dobrze zgra z dębowymi deskami??? Może jasny gres-deski? Może biało szara szachownica? Ale w salonie i sypialniach na pewno lity dąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 29.10.2012 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Hej czaplanko, piękna kuchnia i łazienka się zapowiada:jawdrop: Shuttersy są piękne, ale czy nie obawiasz się zbiorowiska kurzu? Pytam się ja, która w poprzednim mieszkaniu miała w całym domu drewniane żaluzje:lol2:To był koszmar:sick: w sprawie białego koloru nie pomogę, bo ja mam kuchnię w brązach, ale sugeruję Ci wybierz raczej złamaną biel, bo do wszelkich odcieni wanilii może być Ci trudno dobrać resztę. My mamy podłogówkę w całym domu- na deskę trójwarstwową się nie zdecydowaliśmy, bo widząc co się z taką dzieje u znajomych odeszła nam ochota. Warstwa drewna jest tam minimalna, łatwo się rysują i robią się szpary (deska Barlineck). Resztę doczytaj sobie na forach-ogólnie ludzie na takie bardzo narzekają.... Postawiliśmy na dobrej jakości panele (Balterio) i jesteśmy bardzo zadowoleni. Pozdrawiam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 31.10.2012 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 (edytowane) Czaplanko - żeby panele były takie wytrzymałe, muszą być bardzo dobrej jakości, a takie mają ceny zbliżające się już do parkietu. Deska trójwarstwowa to bardzo dobry pomysł - zwłaszcza Kahrs i Tarekett są polecane. Ta dziewczyna z wątku, który Ci zalinkowałam, za namową dziewczyn z forum wybrała właśnie trójwarstwówkę Kahrsa i jest bardzo zadowolona (na razie:)) Nihirku - my właśnie wycenialiśmy Tarkett'a, ale braliśmy też pod uwagę Boena. Chociaż chyba najbardziej podobały nam się olejowane deski trójwarstwowe z DecoWood. Ceny tych dwóch pierwszych to średnio 270-350/m2 (plus chemia i montaż). Wczoraj oglądaliśmy panele laminowane z Balterio (dzięki Agawi )i QuickStepa.W sumie, są moim zdaniem, bardzo podobne do prawdziwego drewna. Ni wyglądają sztucznie, nie świecą się, mają ładne wybarwienia. Przytachaliśmy do domu 2 wzorniki Dąb Tasmański Balterio i Dąb Ciemny Stary Satynowy z Quick Step'a. Ten pierwszy wieczorkiem wpada troszkę w odcienie szarości, chociaż sam panel ma fajniejszy, bo szerszy niż QS. Cena obu płyt to mniej więcej 120/m2. Oba panele są z V-fugą - efekt, jak przy prawdziwych dechach. dąb stary ciemny satynowy http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=159519&d=1357760309 dąb tasmański http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=159520&d=1357760309 Edytowane 15 Stycznia 2013 przez czaplanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 31.10.2012 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 BArdzo mi miło że mój projekt tak Ci się podobał Ale w sumie to nie projekt jest ważny tylko realizacja Też borykam się z wyborem podłogi do salonu Jeśli chodzi o kuchnię to ja mam mdf więc nie pomogę, ale też wybrała taki właśnie lekki krem Dardurko - my też celujemy w mdf Pisz szybciutko zatem - nazwę/numer swojego kolorku:) no i witaj w "klubie podłogowym" - oj niełatwy to wybór! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 31.10.2012 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Hej! Od dawna już podglądam to nasze forum (domek Mugatki, Darcy, Kasia_sw, Betib i u Diabełków ale dopiero teraz się uaktywniam). Pięknie się zapowiada Twój domek Czaplanko. U mnie dopiero będzie kładziony dach ale już się przymierzam do przyszłych dekoracji. Będą oczywiście cegiełki, szprosy, koniecznie sztukateria, kominek w stylu angielskim no i dębowe postarzane podłogi. Nie wyobrażam sobie innych, to jest mój kaprys chociażbym miała jeść chleb ze smalcem przez cały rok Oczywiście tylko w pokojach bo kuchnia i hol będą musiały być z czegoś bardziej trwałego. Tez myślę o gresie drewnopodobnym ale nie wiem czy on się dobrze zgra z dębowymi deskami??? Może jasny gres-deski? Może biało szara szachownica? Ale w salonie i sypialniach na pewno lity dąb. Witaj, witaj Beatki - cieszę się, że napisałaś. Im więcej głów i pomysłów tym lepiej:) Oj widzę, że domek zapowiada się u Ciebie pięknie. Moje klimaty:). Sztukateria, angielski kominek, szachownica.U mnie na razie większość pomysłów jest tylko w głowie - roboty wewnątrz domku idą powolutku, ale już nie mogę doczekać się ich przełożenia na produkcję. U nas jeśli chodzi o podłogi na dole również nie było innej koncepcji jak drewno. Tym bardziej, że ja można powiedzieć "wychowywałam się" na drewnianych podłogach:). Niemniej jednak - dzieci, pies, goście w butach i wyjście z salonu na ogród - to podobno mieszanka wybuchowa:)hehe i zabójstwo dla ciemnej drewnianej podłogi -stąd nasze wahania i rozterki. Jeśli chodzi gresy drewnopodobne to na rynku jest spory ich wybór. Tu podsyłam wątek - http://wnetrzarka.blogspot.com/2010/12/pytki-drewnopodobne.html, może się przyda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 31.10.2012 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Hej czaplanko, piękna kuchnia i łazienka się zapowiada:jawdrop: Shuttersy są piękne, ale czy nie obawiasz się zbiorowiska kurzu? Pytam się ja, która w poprzednim mieszkaniu miała w całym domu drewniane żaluzje:lol2:To był koszmar:sick: w sprawie białego koloru nie pomogę, bo ja mam kuchnię w brązach, ale sugeruję Ci wybierz raczej złamaną biel, bo do wszelkich odcieni wanilii może być Ci trudno dobrać resztę. My mamy podłogówkę w całym domu- na deskę trójwarstwową się nie zdecydowaliśmy, bo widząc co się z taką dzieje u znajomych odeszła nam ochota. Warstwa drewna jest tam minimalna, łatwo się rysują i robią się szpary (deska Barlineck). Resztę doczytaj sobie na forach-ogólnie ludzie na takie bardzo narzekają.... Postawiliśmy na dobrej jakości panele (Balterio) i jesteśmy bardzo zadowoleni. Pozdrawiam:D Agawi -dzięki wielkie za rady i porady:) Deskę Barlinecką odrzuciliśmy na wstępie. Dużo złego naczytałam się na jej temat i w sklepach również jej nie polecali. Co do Balterio - fajne, tak jak pisałam wcześniej - mamy wzornik. Wygląda super:)!!! Co do koloru kuchni obstawiałam również złamaną biel, o kremie pomyślanym, bo troszkę przytulniejszy - ale chyba rzeczywiście zostaniemy przy pierwszym wyborze:) Jeśli chodzi o shuttersy i kurz-wypominałam, że znajomi mają wykorzystane te fronty w szafie (kolor biały) i to było moje pierwsze pytanie, jak je zobaczyłam. Podobno nie ma dużego z tym problemu, a dodatkowo na białym nie widać kurzu tak jak na ciemnych:) Jeśli będą to tylko w łazience i sypialni (tu prawdopodobnie szare), więc tak strasznie dużo roboty z nimi mam nadzieję nie będzie:) Jak będą wkurzać - to wymienię na rolety rzymskie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 31.10.2012 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 (edytowane) a ja dziś, jak na szpilkach - czekam na telefon od kuriera -bo dziś właśnie przyjeżdżają kafelki do korytarza i na ścianę do górnej łazienki:) Wieczorkiem postaram się też wkleić kilka zdjęć tarasu, bo najprawdopodobniej Panowie dziś go skończą.Wczoraj dostałam 2 kolejne wyceny kuchni. 15 500 i 16 000 (blat 10 700!!! - chyba oszaleli doszczętnie. W pierwszej firmie cena 7 800 wydawała mi się wysoka - a mamy może niecałe łącznie 3 m bieżące blatu). Udało mi się znaleźć odlewnię, która robi żeliwne podpórki pod półki do kuchni z mojej inspiracji. Cena 20zł/szt. Już zamówione. Kupione na Allegro. Jestem bardzo zadowolona:) bo są identyczne:) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=161342&d=1358246497źródło:czterykaty.pl a oto ona:) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=161339&d=1358246416źródło: Odlewnia Gicor Z inspiracji kuchni podoba mi się ta wisząca lampa. Zastanawiam się, czy np. kowal nie wykonałby coś takiego? http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=161341&d=1358246496źródło: czterykaty.pl Znalazłam podobną w sklepie Inne Meblehttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=161340&d=1358246496 a tu też podobna http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=161338&d=1358246399źródło: domoweinspiracjeiplany.blox.pl co myślicie? Edytowane 15 Stycznia 2013 przez czaplanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontradmiral86 31.10.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Witaj, Kowala masz na twojej ulicy to możesz zapytać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 31.10.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Hello,wpadłam po uszy w wątek, całe szczęście że tak mało jeszcze naklepane stron:p,bardzo sie mi podobają Twoje pomysły, jest to co lubie: sztukaterie, płytki cegiełki, angielska kuchnia, szachownica w carozapisuje sie do kibiców - podglądaczypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 31.10.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Agawi -dzięki wielkie za rady i porady:) Czaplanko nie ma za co:no: Super, że masz takie samo zdanie o desce. Panele z Quick stepa też nam się bardzo podobały- podobna pólka cenowa jak Balterio. Z tych, które wkleiłaś bardzo podoba mi się dąb tasmański:wiggle: Co do kurzu- my mieliśmy dość jasny brąz na tych roletach, a i tak było widać. Ale jak piszesz, masz możliwość zmiany w razie czego;) Podpórki bardzo ładne, no i lampy, które wkleiłaś są czadowe! W Innych Meblach są znaczne przeceny w styczniu- tak samo jak w Almi Decor. Na pewno coś upolujesz:rolleyes: Miłego dnia:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 31.10.2012 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Witaj, Kowala masz na twojej ulicy to możesz zapytać Pozdrawiam ojej:)! czyżby dane było mi przywitać któregoś z Sąsiadów:)...a kowala, co na motocyklu zasuwa:) już znamy - i jego domek też - taki z fikuśną bramą wjazdową POZDRAWIAM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 31.10.2012 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Hello, wpadłam po uszy w wątek, całe szczęście że tak mało jeszcze naklepane stron:p, bardzo sie mi podobają Twoje pomysły, jest to co lubie: sztukaterie, płytki cegiełki, angielska kuchnia, szachownica w caro zapisuje sie do kibiców - podglądaczy pozdrawiam Vesilko - dobry wieczór. Ja wcześniej troszkę podglądałam Twój wątek. Bardzo mi się u Ciebie podoba. Na razie ciężko mi się ogarnąć w tych wszystkich wątkach i mam troszkę zaległości ale obiecuję i Ciebie odwiedzać częściej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 31.10.2012 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 (edytowane) wklejam obiecane fotki tarasu. Niestety widać niewiele bo pogoda marna no i piach wciąż leży na kostce: tak było kilka dni temu: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=161343&d=1358246798 a dziś tak: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=161344&d=1358246798 Edytowane 15 Stycznia 2013 przez czaplanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts