Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Angielskie śniadanie w Domku przy Bursztynowej

Recommended Posts

czaplanko, kolekcja paradyża my way - noce naprawdę jest bardzo ładna, świetny pomysł na łazienkę.

Joannk - dziękuję za uznanie:) co do Paradyża i My Way - mam nadzieję, że będę zadowolona - wiem, że ta seria ma duży rozstzrał kolorystyczny jeśli chodzi o barwy na kafelkach. U kulku Forumowiczek widzialam je też w Galeriach. Czy na Twojej wizualizacji łazienki też była wlaśnie ta kolekcja?

Przy kazji dopytam o kominek. Chyba wybraliśmy dokladnie taki jak Wasz - Lechma Standard PL190 (z płaszczem wodnym)??? Jak Wam się sprawdza? Fajnie, że postawiliście jednak na tradycyjny kominek - do Waszych wnętrz pasuje idealnie i jest bardziej klimatyczny:) Te nowoczesne kojarzą mi się trochę z wielka mikrofalą:) - podobny front:)hehe

• Odpowiedzi 479
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Łazienka zapowiada się bardzo przytulnie i romantycznie. Najbardziej nie mogę się doczekać realizacji pomysłu na shuttersy, no i cegiełkowych płytek też :)

Dropku dziękuję bardzo - pomysł na shuttersy opisałam powyżej - no chyba, że Pan stolarz, albo Mąż wymyślą coś innego:). Już wyprzedzam i powiem, że w dolnej łazience też cegiełki - tym razem Grazia New Classic kolor Stone:)

Cudne inspiracje!! jak tak będzie wyglądać Twoja łazienka.to mnie nie pozostaje nic innego jak:jawdrop:

Na shuttersy czekam bardzo ,bo to moje niedoścignione marzenie...

Beauty dziekuję bardzo:) My może kiedyś też zamontujemy oryginły - niesety budowa wykańcza finansowo i czasem trzeba poszukać zamienników.

Witam serdecznie!

Kilka dni temu odkryłam Twój wątek i muszę powiedzieć, że jest tu cudnie:jawdrop:. Domek śliczny a w drzwiach wejściowych się zakochałam. Jeśli pozwolisz będę zaglądać i podziwiać :D

Stworku - dobry wieczór - bardzo się cieszę z każdego nowego Gościa. Super, że Ci się u nas podoba:) Zapraszamy zatem jak najczęściej!!!

Dziewczyny ogromna prośba do Was: my cały czas borykamy się z wyborem dwóch rzeczy. Mianowicie kolor mebli kuchennych. I tu pierwsza prośba o pytanko do tych z Was, które mają (bądź Wasi znajomi) białe/kremowe szafeczki - z jakiej palety wybierałyście odcień i jaki numer/nazwę kolorku?

Bardzo podoba mi się też barwa tej kuchni (jest zdecydowanie cieplejsza od bieli, którą w oryginale ma wybrana przeze mnie kuchnia), ale nie mam pojęcia, co to jest za kolorek - taki delikatny krem.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=159570&d=1357760333

źródło:weranda.pl

I druga kwestia - czy w salonie dawałyście panele laminowane czy drewno ( i dlaczego, jak Wam się to rozwiązanie sprawdza)? My od miesiąca jeździmy po sklepach i oglądamy podłogi. Cały czas obstawialiśmy trójwarstwową deskę, z uwagi na ogrzewanie podłogowe. Wczoraj byliśmy na rodzinnej imprezie u szwagra (mają 3 chłopców) - oczywiście po podłodze przejechała niezliczona ilość samochodzików, rzucane były klocki, zabawki. Mają panele i z uwagi właśnie na dzieci wybrali je m.in do salonu. Podobnie nasi znajomi - podłoga w salonie, to centrum zabaw ich syna. Wybór również panele. My obecnie w mieszkaniu mamy parkiet i jestem bardzo zadowolona, bo drewno jest szlachetne, cieple, naturalne i zawsze pięknie wygląda. Taką samą podłogę (w sensie drewno) - tyle że ciemniejszą chciałabym w nowym domku, ale nie wiem, czy się sprawdzi przy dziecku i psie. Jakie macie z tym doświadczenia? Sporo czytałam na FM o panelach/deskach - ale nadal nie wiem, jaką decyzję podjąć:(

Edytowane przez czaplanka

Czaplanko - żeby panele były takie wytrzymałe, muszą być bardzo dobrej jakości, a takie mają ceny zbliżające się już do parkietu.

Deska trójwarstwowa to bardzo dobry pomysł - zwłaszcza Kahrs i Tarekett są polecane. Ta dziewczyna z wątku, który Ci zalinkowałam, za namową dziewczyn z forum wybrała właśnie trójwarstwówkę Kahrsa i jest bardzo zadowolona (na razie:))

Hej!

Od dawna już podglądam to nasze forum (domek Mugatki, Darcy, Kasia_sw, Betib i u Diabełków ale dopiero teraz się uaktywniam). Pięknie się zapowiada Twój domek Czaplanko. U mnie dopiero będzie kładziony dach ale już się przymierzam do przyszłych dekoracji.

Będą oczywiście cegiełki, szprosy, koniecznie sztukateria, kominek w stylu angielskim no i dębowe postarzane podłogi. Nie wyobrażam sobie innych, to jest mój kaprys chociażbym miała jeść chleb ze smalcem przez cały rok :yes: Oczywiście tylko w pokojach bo kuchnia i hol będą musiały być z czegoś bardziej trwałego. Tez myślę o gresie drewnopodobnym ale nie wiem czy on się dobrze zgra z dębowymi deskami??? Może jasny gres-deski? Może biało szara szachownica? Ale w salonie i sypialniach na pewno lity dąb.

Hej czaplanko,

piękna kuchnia i łazienka się zapowiada:jawdrop::jawdrop:

Shuttersy są piękne, ale czy nie obawiasz się zbiorowiska kurzu? Pytam się ja, która w poprzednim mieszkaniu miała w całym domu drewniane żaluzje:lol2:To był koszmar:sick: w sprawie białego koloru nie pomogę, bo ja mam kuchnię w brązach, ale sugeruję Ci wybierz raczej złamaną biel, bo do wszelkich odcieni wanilii może być Ci trudno dobrać resztę.

My mamy podłogówkę w całym domu- na deskę trójwarstwową się nie zdecydowaliśmy, bo widząc co się z taką dzieje u znajomych odeszła nam ochota. Warstwa drewna jest tam minimalna, łatwo się rysują i robią się szpary (deska Barlineck). Resztę doczytaj sobie na forach-ogólnie ludzie na takie bardzo narzekają.... Postawiliśmy na dobrej jakości panele (Balterio) i jesteśmy bardzo zadowoleni.:yes:

Pozdrawiam:D

Czaplanko - żeby panele były takie wytrzymałe, muszą być bardzo dobrej jakości, a takie mają ceny zbliżające się już do parkietu.

Deska trójwarstwowa to bardzo dobry pomysł - zwłaszcza Kahrs i Tarekett są polecane. Ta dziewczyna z wątku, który Ci zalinkowałam, za namową dziewczyn z forum wybrała właśnie trójwarstwówkę Kahrsa i jest bardzo zadowolona (na razie:))

Nihirku - my właśnie wycenialiśmy Tarkett'a, ale braliśmy też pod uwagę Boena. Chociaż chyba najbardziej podobały nam się olejowane deski trójwarstwowe z DecoWood. Ceny tych dwóch pierwszych to średnio 270-350/m2 (plus chemia i montaż).

Wczoraj oglądaliśmy panele laminowane z Balterio (dzięki Agawi:) )i QuickStepa.W sumie, są moim zdaniem, bardzo podobne do prawdziwego drewna. Ni wyglądają sztucznie, nie świecą się, mają ładne wybarwienia. Przytachaliśmy do domu 2 wzorniki Dąb Tasmański Balterio i Dąb Ciemny Stary Satynowy z Quick Step'a. Ten pierwszy wieczorkiem wpada troszkę w odcienie szarości, chociaż sam panel ma fajniejszy, bo szerszy niż QS. Cena obu płyt to mniej więcej 120/m2. Oba panele są z V-fugą - efekt, jak przy prawdziwych dechach.

dąb stary ciemny satynowy

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=159519&d=1357760309

dąb tasmański

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=159520&d=1357760309

BArdzo mi miło że mój projekt tak Ci się podobał :) Ale w sumie to nie projekt jest ważny tylko realizacja :) Też borykam się z wyborem podłogi do salonu :( Jeśli chodzi o kuchnię to ja mam mdf więc nie pomogę, ale też wybrała taki właśnie lekki krem :)

Dardurko - my też celujemy w mdf :) Pisz szybciutko zatem - nazwę/numer swojego kolorku:) no i witaj w "klubie podłogowym" - oj niełatwy to wybór!

Hej!

Od dawna już podglądam to nasze forum (domek Mugatki, Darcy, Kasia_sw, Betib i u Diabełków ale dopiero teraz się uaktywniam). Pięknie się zapowiada Twój domek Czaplanko. U mnie dopiero będzie kładziony dach ale już się przymierzam do przyszłych dekoracji.

Będą oczywiście cegiełki, szprosy, koniecznie sztukateria, kominek w stylu angielskim no i dębowe postarzane podłogi. Nie wyobrażam sobie innych, to jest mój kaprys chociażbym miała jeść chleb ze smalcem przez cały rok :yes: Oczywiście tylko w pokojach bo kuchnia i hol będą musiały być z czegoś bardziej trwałego. Tez myślę o gresie drewnopodobnym ale nie wiem czy on się dobrze zgra z dębowymi deskami??? Może jasny gres-deski? Może biało szara szachownica? Ale w salonie i sypialniach na pewno lity dąb.

Witaj, witaj Beatki - cieszę się, że napisałaś. Im więcej głów i pomysłów tym lepiej:) Oj widzę, że domek zapowiada się u Ciebie pięknie. Moje klimaty:). Sztukateria, angielski kominek, szachownica.U mnie na razie większość pomysłów jest tylko w głowie - roboty wewnątrz domku idą powolutku, ale już nie mogę doczekać się ich przełożenia na produkcję. U nas jeśli chodzi o podłogi na dole również nie było innej koncepcji jak drewno. Tym bardziej, że ja można powiedzieć "wychowywałam się" na drewnianych podłogach:). Niemniej jednak - dzieci, pies, goście w butach i wyjście z salonu na ogród - to podobno mieszanka wybuchowa:)hehe i zabójstwo dla ciemnej drewnianej podłogi -stąd nasze wahania i rozterki. Jeśli chodzi gresy drewnopodobne to na rynku jest spory ich wybór. Tu podsyłam wątek - http://wnetrzarka.blogspot.com/2010/12/pytki-drewnopodobne.html, może się przyda:)

Hej czaplanko,

piękna kuchnia i łazienka się zapowiada:jawdrop::jawdrop:

Shuttersy są piękne, ale czy nie obawiasz się zbiorowiska kurzu? Pytam się ja, która w poprzednim mieszkaniu miała w całym domu drewniane żaluzje:lol2:To był koszmar:sick: w sprawie białego koloru nie pomogę, bo ja mam kuchnię w brązach, ale sugeruję Ci wybierz raczej złamaną biel, bo do wszelkich odcieni wanilii może być Ci trudno dobrać resztę.

My mamy podłogówkę w całym domu- na deskę trójwarstwową się nie zdecydowaliśmy, bo widząc co się z taką dzieje u znajomych odeszła nam ochota. Warstwa drewna jest tam minimalna, łatwo się rysują i robią się szpary (deska Barlineck). Resztę doczytaj sobie na forach-ogólnie ludzie na takie bardzo narzekają.... Postawiliśmy na dobrej jakości panele (Balterio) i jesteśmy bardzo zadowoleni.:yes:

Pozdrawiam:D

Agawi -dzięki wielkie za rady i porady:) Deskę Barlinecką odrzuciliśmy na wstępie. Dużo złego naczytałam się na jej temat i w sklepach również jej nie polecali. Co do Balterio - fajne, tak jak pisałam wcześniej - mamy wzornik. Wygląda super:)!!!

Co do koloru kuchni obstawiałam również złamaną biel, o kremie pomyślanym, bo troszkę przytulniejszy - ale chyba rzeczywiście zostaniemy przy pierwszym wyborze:) Jeśli chodzi o shuttersy i kurz-wypominałam, że znajomi mają wykorzystane te fronty w szafie (kolor biały) i to było moje pierwsze pytanie, jak je zobaczyłam. Podobno nie ma dużego z tym problemu, a dodatkowo na białym nie widać kurzu tak jak na ciemnych:) Jeśli będą to tylko w łazience i sypialni (tu prawdopodobnie szare), więc tak strasznie dużo roboty z nimi mam nadzieję nie będzie:) Jak będą wkurzać - to wymienię na rolety rzymskie:)

a ja dziś, jak na szpilkach - czekam na telefon od kuriera -bo dziś właśnie przyjeżdżają kafelki do korytarza i na ścianę do górnej łazienki:) Wieczorkiem postaram się też wkleić kilka zdjęć tarasu, bo najprawdopodobniej Panowie dziś go skończą.

Wczoraj dostałam 2 kolejne wyceny kuchni. 15 500 i 16 000 (blat 10 700!!! - chyba oszaleli doszczętnie. W pierwszej firmie cena 7 800 wydawała mi się wysoka - a mamy może niecałe łącznie 3 m bieżące blatu).

Udało mi się znaleźć odlewnię, która robi żeliwne podpórki pod półki do kuchni z mojej inspiracji. Cena 20zł/szt. Już zamówione. Kupione na Allegro. Jestem bardzo zadowolona:) bo są identyczne:)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=161342&d=1358246497

źródło:czterykaty.pl

a oto ona:)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=161339&d=1358246416

źródło: Odlewnia Gicor

Z inspiracji kuchni podoba mi się ta wisząca lampa. Zastanawiam się, czy np. kowal nie wykonałby coś takiego?

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=161341&d=1358246496

źródło: czterykaty.pl

Znalazłam podobną w sklepie Inne Meble

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=161340&d=1358246496

a tu też podobna

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=161338&d=1358246399

źródło: domoweinspiracjeiplany.blox.pl

co myślicie?

Agawi -dzięki wielkie za rady i porady:)

Czaplanko nie ma za co:no: Super, że masz takie samo zdanie o desce. Panele z Quick stepa też nam się bardzo podobały- podobna pólka cenowa jak Balterio. Z tych, które wkleiłaś bardzo podoba mi się dąb tasmański:wiggle:

Co do kurzu- my mieliśmy dość jasny brąz na tych roletach, a i tak było widać. Ale jak piszesz, masz możliwość zmiany w razie czego;)

Podpórki bardzo ładne, no i lampy, które wkleiłaś są czadowe! W Innych Meblach są znaczne przeceny w styczniu- tak samo jak w Almi Decor. Na pewno coś upolujesz:rolleyes:

Miłego dnia:bye:

Hello,

wpadłam po uszy w wątek, całe szczęście że tak mało jeszcze naklepane stron:p,

bardzo sie mi podobają Twoje pomysły, jest to co lubie: sztukaterie, płytki cegiełki, angielska kuchnia, szachownica w caro

zapisuje sie do kibiców - podglądaczy

pozdrawiam

Vesilko - dobry wieczór. Ja wcześniej troszkę podglądałam Twój wątek. Bardzo mi się u Ciebie podoba. Na razie ciężko mi się ogarnąć w tych wszystkich wątkach i mam troszkę zaległości ale obiecuję i Ciebie odwiedzać częściej:)

wklejam obiecane fotki tarasu. Niestety widać niewiele bo pogoda marna no i piach wciąż leży na kostce:

tak było kilka dni temu:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=161343&d=1358246798

a dziś tak:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=161344&d=1358246798