Beauty 31.10.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Czaplanko inspiracje żyrandoli cudne ,ja bardzo takie lubię Zresztą w salonie mam tez kuty i latarenki czekają na zmiłowanie boskie w kartonach.. Taras wyszedł bardzo ładnie ,,,piękna ta kostka Powtórzę Ci co mówił nasz majster ,,,szybko zróbcie orynnowanie balkonu ...spływająca woda w fugi zamarzając może narobić sporo szkód .. My się sprężyliśmy i zrobiliśmy y ,bo widziałam jak po deszczu kapiąca woda spowodowała wypłukanie piachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 31.10.2012 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 (edytowane) Dziś też przyjechały kafle. Ogólnie skończyło się na łzach w oczach, bo choć z kafli jestem zadowolona (mowa tu o tych na ścianę do górnej łazienki, które zamawiałam z katalogu bez oglądania), to Pan kurier tak zostawił mi paręset kilogramów płytek. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=159609&d=1357761298 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=159621&d=1357761301 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=159608&d=1357761298 Dodam, że kafle odbierałam sama (Mąż w pracy) - ja w 6 m-cu ciąży o podwyższonym ryzyku, z zakazem dźwigania czegokolwiek i obligiem dużego odpoczynku, gdzie dodatkowo przez pierwsze prawie 2 m-ce musiałam leżeć plackiem w domku (ryzyko poronienia). Pan, co prawda próbował podjechać pod dom - niestety koła się ślizgały, więc zostawił płytki prawie na środku drogi (12 metrów od garażu) i pojechał. Oczywiście telefon do M. Potem godzinka czekania na męża, zanim w korasach dojedzie na budowę.W końcu dotarł no i biedny nosił kilogramy:( Edytowane 15 Stycznia 2013 przez czaplanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 31.10.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 na to Pan kurier tak zostawił mi paręset kilogramów płytek. Ale cham.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 31.10.2012 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Powtórzę Ci co mówił nasz majster ,,,szybko zróbcie orynnowanie balkonu ...spływająca woda w fugi zamarzając może narobić sporo szkód .. My się sprężyliśmy i zrobiliśmy y ,bo widziałam jak po deszczu kapiąca woda spowodowała wypłukanie piachu... Beauty - jak u Was wygląda orynnowanie balkonu??? Nie wiem, czy u nas coś takiego w ogóle jest przewidziane:confused:. My poza tradycyjnym opierzeniem (które jest już zrobione) - chyba nic więcej nie będziemy mieli. No teraz to zabiłaś mi ćwieka:) Muszę poczytać o tym na FM. Przy okazji powiedz mi proszę - Twoja piękna angielska kuchnia - cóż to za kolorek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szaragiza 31.10.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Cyt " (...)W okół drzwi daliśmy sztukaterię - docelowo podobna będzie (ale dopiero na wiosnę - powinniśmy przykleić ja na otynkowany dom - ale jakoś nie pomyśleliśmy o tym - teraz gorzej przykleić ją będzie na baranek - ale, jak to się mówi Polak mądry po szkodzie ) wokół okien i garażu. Pomalujemy ją pewnie na biało, aby pasowała do stolarki.(...)" JEZUSIE, Kobieto, z nieba mi spadłaś! Toż ja tu buczę w rekaw, bo znikąd pomocy http://forum.muratordom.pl/showthread.php?208755-Listy-sztukateryjne-na-istniejacą-elewację&p=5596342#post5596342 a tu proszę. Kiedy będziecie je kleić? Czekam na zdjęcia z realizacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szaragiza 31.10.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Ciekawy pomysł z kolorem drzwi. Jesli można swoje 3 grosze wtracic...ja tu koniecznie widzę na okienkach po obydwu stronach drzwi drewniane prostokatne donice- kwietniki w kolorku " drzwiowym".Bedzie piknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 31.10.2012 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Cyt " (...)W okół drzwi daliśmy sztukaterię - docelowo podobna będzie (ale dopiero na wiosnę - powinniśmy przykleić ja na otynkowany dom - ale jakoś nie pomyśleliśmy o tym - teraz gorzej przykleić ją będzie na baranek - ale, jak to się mówi Polak mądry po szkodzie ) wokół okien i garażu. Pomalujemy ją pewnie na biało, aby pasowała do stolarki.(...)" JEZUSIE, Kobieto, z nieba mi spadłaś! Toż ja tu buczę w rekaw, bo znikąd pomocy http://forum.muratordom.pl/showthread.php?208755-Listy-sztukateryjne-na-istniejacą-elewację&p=5596342#post5596342 a tu proszę. Kiedy będziecie je kleić? Czekam na zdjęcia z realizacji! witaj ....no cóż mamy dokładnie ten sam problem:) nie wiem jeszcze jak to będziemy robić, ale jakoś trza będzie:) prace wykończeniowe planujemy wiosną. Boję się, że sztukateria dana na baranek, pomimo kleju wypełniającego będzie brzydko odstawała od tynku (tak jest niestety u mojego taty). Też próbowałam znaleźć coś w tym temacie, ale słabo było z rozwiązaniami. Drzwi udało nam się zrobić jeszcze przed otynkowaniem, ale z całą resztą jest problem. Przykleić się da, ale efekt niestety nie będzie najładniejszy. Ten temat mam cały czas "na tapecie" do rozwiązania, więc jak coś znajdę to dam Ci znać. Dodatkowo w przyszłym tygodniu jadę do rodzinki, cyknę wtedy zdjęcia sztukaterii na domu taty i prześlę, żebyś zobaczyła jak klejenie wygląda już na baranku. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 31.10.2012 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Ciekawy pomysł z kolorem drzwi. Jesli można swoje 3 grosze wtracic...ja tu koniecznie widzę na okienkach po obydwu stronach drzwi drewniane prostokatne donice- kwietniki w kolorku " drzwiowym".Bedzie piknie! dziękuję za radę nie myślałam nawet o takim rozwiązaniu, a pomysł rzeczywiście super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontradmiral86 31.10.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 (edytowane) ojej:)! czyżby dane było mi przywitać któregoś z Sąsiadów:)...a kowala, co na motocyklu zasuwa:) już znamy - i jego domek też - taki z fikuśną bramą wjazdową POZDRAWIAM!!! Może nie całkiem sąsiadów(mieszkamy w innej części tej rozległej miejscowości ) Pozdrawiam A kuriera myszy zjedzą,że nie pomógł ciężarnej:-) (tak mówią kaszubi) Edytowane 1 Listopada 2012 przez kontradmiral86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 01.11.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 (edytowane) Witaj Czaplanka Bardzo fajny dziennik ,inspiracje kuchni przecudne:) Ja tez planuję biała kuchnię (już zamówiona). Kolor właściwie wyklarował się sam REAL 9010 w tym kolorze mam drzwi wewnętrzne i taka ma być kuchnia . Jest to złamana ciepła biel. Oglądam te drzwi i oglądam i zaczęłam się zastanawiać czy kolor dobry bo właśnie ten na zdjęciach kuchni jest super taki ciepły a za razem"rozświetlony"? Mój stolarz mówi że REAL9010 to dobry wybór ewentualnie jeszcze 9003 ale go nie widziałam i żeby nie sugerować się zdjęciami;) Panele bardzo ładne . Ja położyłam deskę z Panmaru już fabrycznie przygotowaną. Nie wiem jak będzie się sprawdzać ale wygląda świetnie. Brałam 3 klasę ok 90m po negocjacjach płaciłam 190zł za m2 z 8%vat położenie 25zł za m2 kleje z gruntem na całość ok 3tyś Może niepotrzebnie to piszę ale dla orientacji Po zarysowaniu deskę można w danym miejscu przetrzeć papierem ściernym pociągnąć kolorem w jakim jest zrobiona podłoga OSMO i na to bezbarwny olej wosk tej firmy i wygląda jak nowe , wymaga dużo pracy (przekonam się niedługo)ale bez większego bałaganu można usunąć miejscowe rysy. Robiliśmy barwienia na stopniach i kolor wygląda idealnie:) Też kładłam Grazję Jak glazurnik zobaczył płytkę to bez przekonania , sama się zastanawiałam co ja wybrałam? ale po położeniu jestem bardzo zadowolona wygląda świetnie . Pozdrawiam Edytowane 1 Listopada 2012 przez jo@nna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 01.11.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Czaplanko taras wyszedł super normalnie niezły ciul z tego kuriera ja zawsze ładnie i dobitnie prosze czy mógłby mi pan to wnieść bo na przykład 3 pudła porcelany chciał mi zostawić przed schodami zresztą było minęło kibicuje dalszym wyborom a co do kuchni tez chciąłm jakiś cieplejszy odcień i w ostatniej chwili jak kuchnia szła już do malowania zadzwoniłam do stolarza prosząc jednak o klasyczną biel i powiem nie żałuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 01.11.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Przypomniała mi się moja akcja z kurierem i płytkami... miałam takie samo zdarzenie jak Ty Tylko niestety wtedy nie byłam w ciąży ;)mąż w pracy więc wniosłam te płytki SAMA do garażu .... ehhh ... szkoda gadać taras zapowiada się ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOLLIK 01.11.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 taras wygląda pięknie! i bardzo podobają mi się żeliwne podstawki pod półki w kuchni, też o takich myślę a kurier zachował się bardzo nie ładnie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szaragiza 01.11.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Ten temat mam cały czas "na tapecie" do rozwiązania, więc jak coś znajdę to dam Ci znać. Dodatkowo w przyszłym tygodniu jadę do rodzinki, cyknę wtedy zdjęcia sztukaterii na domu taty i prześlę, żebyś zobaczyła jak klejenie wygląda już na baranku. pozdrawiam Trzymam za słowo , a na serio- bardzo liczę- jeśli to nie problem ( jakoś mi niezręcznie kobitę "przy nadziei" obciążać ). To umówmy się tak, że mąż Twój cyknie te foty, żebym nie miała wyrzutów sumienia Bo "mój", wróciwszy z delegacji i postawiony " pod murem" stanowczo twierdzi, że się nie da ( w sensie estetycznym), bo będzie kicha.... A ja bym je tak baaaardzo chciała mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 05.11.2012 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Ale cham.... chyba tak samo określiłam wtedy tego pana:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 05.11.2012 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 [quote name= A kuriera myszy zjedzą,że nie pomógł ciężarnej:-)(tak mówią kaszubi) i na Warmii -skąd pochodzę - też:)hehe...no to powinnam mieć już kuriera na sumieniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 05.11.2012 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Witaj Czaplanka Bardzo fajny dziennik ,inspiracje kuchni przecudne:) Ja tez planuję biała kuchnię (już zamówiona). Kolor właściwie wyklarował się sam REAL 9010 w tym kolorze mam drzwi wewnętrzne i taka ma być kuchnia . Jest to złamana ciepła biel. Oglądam te drzwi i oglądam i zaczęłam się zastanawiać czy kolor dobry bo właśnie ten na zdjęciach kuchni jest super taki ciepły a za razem"rozświetlony"? Mój stolarz mówi że REAL9010 to dobry wybór ewentualnie jeszcze 9003 ale go nie widziałam i żeby nie sugerować się zdjęciami;) Panele bardzo ładne . Ja położyłam deskę z Panmaru już fabrycznie przygotowaną. Nie wiem jak będzie się sprawdzać ale wygląda świetnie. Brałam 3 klasę ok 90m po negocjacjach płaciłam 190zł za m2 z 8%vat położenie 25zł za m2 kleje z gruntem na całość ok 3tyś Może niepotrzebnie to piszę ale dla orientacji Po zarysowaniu deskę można w danym miejscu przetrzeć papierem ściernym pociągnąć kolorem w jakim jest zrobiona podłoga OSMO i na to bezbarwny olej wosk tej firmy i wygląda jak nowe , wymaga dużo pracy (przekonam się niedługo)ale bez większego bałaganu można usunąć miejscowe rysy. Robiliśmy barwienia na stopniach i kolor wygląda idealnie:) Też kładłam Grazję Jak glazurnik zobaczył płytkę to bez przekonania , sama się zastanawiałam co ja wybrałam? ale po położeniu jestem bardzo zadowolona wygląda świetnie . Pozdrawiam Dziękuję za miłe słowa. Fajnie, że mnie odwiedziłaś. Wydaje mi się, że RAL 9010, to rzeczywiście fajny kolorek, widziałam robioną w tym odcieniu szafę w jednym ze studiów kuchennych. Wyglądała bardzo ładnie w tej formie bieli. W czwartek jesteśmy umówieni ze stolarzem, więc zobaczymy na czym stanie. Mam nadzieję, że będzie miał jakieś może gotowe fronty, wzorniki do obejrzenia na żywo, a nie tak z katalogu. No my wciąż mamy rozterki jeśli chodzi o drewno i laminat. W weekend przytargaliśmy do domku kolejne wzorniki. Na razie przypadł nam do gustu chyba najbardziej panel Dąb Havana z Berry Allock, ale dziś mąż musi się dopytać, czy wsypuje w szerszym rozmiarze i z V-fugą. No nasz oblig. Panele czy dechy muszą być szerokie i oddzielone właśnie V-fugą. Dzięki temu wyglądają naturalniej i do naszego tradycyjnego domku chyba bardziej będą pasowały. Fajnie, że podałaś ceny - zawsze komuś może się przydać A co do Grazji -to uwielbiam ich płytki, chociaż moimi jestem troszkę podłamana.Teraz wydają mi się za duże do naszej małej łazienki i mam z nimi mega problem, bo nie umiem dobrać po nich płytek podłogowych i z koloru nie jestem też zadowolona (w katalogu jest szary, na żywo na wzorniku wydawał mi się fioletoworóżowy:), a w kartonach jak leżą są dla mnie beżowe:) Pewnie niebawem zrobię posta nt, dolnej łazienki:), to będzie łatwiej wyobrazić sobie o czym piszę. Będę potrzebowała w tym temacie WASZEJ POMOCY:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 05.11.2012 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Czaplanko taras wyszedł super normalnie niezły ciul z tego kuriera ja zawsze ładnie i dobitnie prosze czy mógłby mi pan to wnieść bo na przykład 3 pudła porcelany chciał mi zostawić przed schodami zresztą było minęło kibicuje dalszym wyborom a co do kuchni tez chciąłm jakiś cieplejszy odcień i w ostatniej chwili jak kuchnia szła już do malowania zadzwoniłam do stolarza prosząc jednak o klasyczną biel i powiem nie żałuję Kolejna zwolenniczka bieli nad kremami - oj macie rację to chyba najlepszy wybór:) Najłatwiej, jak wspomniała Agawi dopasować do niej resztę dodatków w domku Widzę, że nie tylko ja borykam się z kurierami:)pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 05.11.2012 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Przypomniała mi się moja akcja z kurierem i płytkami... miałam takie samo zdarzenie jak Ty Tylko niestety wtedy nie byłam w ciąży ;)mąż w pracy więc wniosłam te płytki SAMA do garażu .... ehhh ... szkoda gadać taras zapowiada się ślicznie Mugatko - chyba tak to już jest z tymi Panami - Karolek miała to samo. Mojej mamie kurier zostawił kiedyś na sąsiednim parkingu paletę płytek, bo nie chciało mu się bliżej podjechać mimo ogromnych próśb - tachałyśmy to na 2 piętro, przez dobre 2,5 godziny....tak zmęczone jak wtedy chyba nigdy nie byłyśmy. Przypomniało mi się też pewna historia, jak kiedyś mamie wysiadł prąd. Zapukała grzecznie do sąsiada z prośbą o pomoc. Nasz "przemiły sąsiad" podniósł go góry ubrudzone w mące ręce i odparł, że nie pomoże mojej mamie, bo robi teraz pierożki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 05.11.2012 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 taras wygląda pięknie! i bardzo podobają mi się żeliwne podstawki pod półki w kuchni, też o takich myślę a kurier zachował się bardzo nie ładnie :/ Dziękuję, cieszę, się że się podoba - bo my do końca nie byliśmy przekonani o wyborze kostki nad tradycyjnymi płytkami:) Zobaczymy wiosną, po zaimpregnowaniu, jak z jego użytecznością. Mam nadzieje, że znajdziesz odpowiedni podpórki - duży wybór jest na Allegro, ale też w różnego rodzaju sklepach internetowych. 3mam kciuki za poszukiwania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts