singleton 05.10.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Dzień dobry, ekipa wykańczająca mi mieszkanie mocno zapyliła mi okucia pyłem z cięcia płytek, klinkieru oraz szlifowania gładzi. Pył wszedł w mechanizmy a smar nabrał pomarańczowego zabarwienia. Do tego widać, że metal się ściera, bo do pomarańczu doszedł czarny. Dlatego poszukuję fachowca, który to przywróci do stanu sprzed robót Lokalizacja Kraków, po rozsądnej cenie. dziękuję, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 05.10.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 pędzelek,wd 40,jakiś olejek i heja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
singleton 05.10.2012 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Nie no, ze środka raczej w ten sposób nie usunę tego pyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 05.10.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Witam Do pyłu odkurzacz, do smarowania każdy olej domowy stosowanie w40 itp odradzam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.10.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Czemu nie WD? DO przepłukania okuć nie widzę nic lepszego - tanie, łatwo dostępne, nie szkodzi, łatwo się aplikuje. Może jak ktoś chce profesjonalnie nasmarować okucia, to potem wypada poprawić jakimś olejem. Singleton - wypłukany pył osiądzie w rowku okuciowym - nie będziesz go widział - spłynie, wyschnie i tylko tyle że tam będzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 05.10.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Witam Czemu nie WD? DO przepłukania okuć nie widzę nic lepszego - tanie, łatwo dostępne, nie szkodzi, łatwo się aplikuje. Może jak ktoś chce profesjonalnie nasmarować okucia, to potem wypada poprawić jakimś olejem. Singleton - wypłukany pył osiądzie w rowku okuciowym - nie będziesz go widział - spłynie, wyschnie i tylko tyle że tam będzie.. dlaczego nie wd40 lub inne takie, bo to płyny tak jak sam napisałeś do czyszczenia na rozpuszczalnikach a do smarowania należy stosować smar STAŁY np margarynę jeśli nie ma nic innego albo smalec. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antonin 06.10.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Coś musi być na rzeczy z wd40. Mi też odradzono jego stosowanie. Zamiast tego polecono smary na bazie silikonu. Podpatrzyłem jak mi ekipa smarowała okna to mieli coś z WURTHA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.10.2012 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 A ja twierdzę, że lepsze jest WD40 niż NIC. To ostatnie jest stosowane zdecydowanie za często Takie akcentowanie "szkodliwości" WD40 i im podobnych to marketing producentów innych płynów. Nic się nie stanie jak ktoś doraźnie "psiuknie" wudekiem. Co najwyżej szybko odparuje i trzeba to będzie powtórzyć. Osobiście używam Beko Tecline - smar o podwyższonej przyczepności (niestety - piach też się super przyczepia) i od niedawna testuję smar z teflonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 06.10.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 po 1 WD 40 do wypłukania i rozpuszczenia po jakimś czasie faktycznie smar stały u mnie podobny temat - przy czym na 1 rzut poszedł odkurzacz i pędzelek sam silikon w spray lub pochodne są bardzo podobne do WD tyle ze nie rozpuszczają - nadają się np idealnie do połączenia plastiku z metalem lub gumy z metalem lub plastikiem (np konserwacja uszczelek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts