dariooo43 06.10.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Witam-Jestem tu nowy wiec po pierwsze pozdrawiam wszystkichMam takie pytanie i zarazem klopot-Mieswzkam w bloku wielorodzinnym na parterze i w mieszkaniu szczytowymNapisze tak-mam w domu w okresie zimowym zimno-temp. zima to ok- 18-19st.C. W Okna mam plastikowe juz od ok. 12 lat ale w tym roku wymieniam je na zdecydowanie lepsze na Blue Evolution-wersja z 3 szybami-pozatym chce wymienic tez grzejniki z panelowych stalowych na aluminiowe aby wreszcie miec w domu cieplej-Mysle coraz bardziej jeszcze o ociepleniu scian od wewnatrz...ale nasluchalem sie wiele niekorzystnych opini na ten temat.....chce to zrobic w ten sposob ze na szczytowe sciany od wew, mieszkania chcialbym polozyc scyropian o gr. ok 8-10 cm ---na niego polozyc siatke a na wierzch przeciagnac tynk jakis delikatny lub tylko zagipsowac to wszystko----nie wiem czy dobrze zrobie?....nie wiem czy lepszy jakis delikatny tynk czy lepszy gips........a moze dac sobie spokój całkowicie z tym ociepleniem scian?---boje sie ew. wilgoci wybijajacej sie po jakims czasie---a moze niepotrzebnie mam takie obawy?Jesli chodzi o administracje społdzielni to ciagle maja wytlumaczenie.....brak wystarczajacych srodkowProsze Poradzcie-podpowiedzcie co zrobic aby miec cieplej w domuPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 07.10.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Po pierwsze, wymiana okien na jeszcze lepsze to tylko iluzja oszczędności, zwłaszcza w bloku, gdzie te okna musisz potem rozszczelniać, by zapewnić dostateczny dopływ powietrza dla działania wentylacji. Po drugie, izolacja od wewnątrz to rzeczywiście źródło kłopotów. Po trzecie, lepiej byłoby najpierw zrobić zdjęcia kamerą termowizyjną, by zobaczyć, którędy rzeczywiście ciepło ucieka. Bo może chodzi o jakiś inny mostek cieplny? Po czwarte, najlepiej byłoby zmienić mieszkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natan88 12.10.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Najlepsza opcja zmienić mieszkanie, tylko na co ??? wybudować dom czy do innego równie szczelnego mieszkania w bloku ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 12.10.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Wiadomo, że własny dom wybudowany z dużym udziałem własnej pracy (głównie po to, by pilnować budowlańców), będzie na pewno lepszy od nawet najlepszego mieszkania od dewelopera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts