jorn 06.10.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Witam wszystkich. Jestem na etapie wylewek. Robione ręcznie z betoniarki. Do tej pory zalane 3/4 powierzchni użytkowej. Niestety nie przypilnowałem wylewkarzy i nie dali przy ścianach taśmy dylatacyjnej. Przyznam, ze mocno mnie to wkurzyło, bo specjalnie kupiłem 3 rolki taśmy. Tam,gdzie nie jest zalane nie będzie problemu, bo sam przypilnuje żeby taśma była przyczepiona do ściany za pomocą trakera. Natomiast co robić z częścią już zalaną ?? Czy można w miejscu styku wylewki ze ścianą wyciąć ją diaksem i powstałą szczelinę wzdłuż ścian zapiankować??? Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu8 07.10.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 to wydaje sie chyba jedyna mozliwosc skoro beton juz wylany, najwazniejsze teraz zeby wyciac jak najglebiej sie da, a najlepiej na taka glebokosc jaka ma wylewka, moze tez nieglupim pomyslem byloby po wylaniu calosci wylewki naciac ja wzdluz i w poprzek i wprowadzic elastyczny sznur dylatacyjny a potem uszczelnic silikonem budowlanym albo czyms lepszym tak dla swietego spokoju zeby ograniczyc nacisk plyty na sciany jezeli nacinanie szlifierka niezdaloby egzaminu, oczywiscie o ile mowimy o wylewce na zewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts