mkm silesia 16.03.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Skoro uważasz za nieudaczników wszystkich,którzy rozkładają podłogówkę po całości co 10cm,żeby mieć jak najniższą temperaturę zasilania i najwiekszą sprawność pompy ciepła przed doborem samej pompy to gratuluje. Z tego co piszesz można wywnioskować,że Panasonic T-CAP bez bufora nie nadaje się do domów z podłogówką i do domów z niskim zapotrzebowaniem na ciepło. adiqq,jesteś nieudacznikiem wg sprzedawcy Panasonica jak instalacja byłaby dobra to w 10 minut masz na powrocie 25 a grzałka załącza się po 20 mądralo nie zapominaj że ja instaluję i za te instalacje ręczę swoim majątkiem bo to nie sp. z o. o. jak ta twoja firma instalacyjna i już pisałem że wolę pompy na T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 16.03.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Tak jakby nic poza forum w życiu nie robili. a czego chcesz świnio która poza siedzeniem w sieci chyba nic nie robi Obsesja. Ide sie leczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.03.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 jak instalacja byłaby dobra to w 10 minut masz na powrocie 25 a grzałka załącza się po 20 mądralo Mądralo a co Ty na poniższy post ? Malux ogrzewa Atlanticiem 10kW: u mnie zasilanie to w marcu kręci się między 24-26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 16.03.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 no i pracuje z 4-6h dziennie od 17 do 9 zalożony kaganiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 16.03.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Mądralo a co Ty na poniższy post ? Malux ogrzewa Atlanticiem 10kW: no i już pisałem że ma wbudowany bufor jak każdy Atlanti / Fujitsu / General ale ty nie łapiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 16.03.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 no jest jakis baniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 16.03.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Arturo, jak kiedys rozmawialem z przedstawicielem firmy TS o Panasonicu to mowa byla o koniecznosci zastosowania bufora. Jak chcesz to odszukam maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.03.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 (edytowane) Arturo, jak kiedys rozmawialem z przedstawicielem firmy TS o Panasonicu to mowa byla o koniecznosci zastosowania bufora. Jak chcesz to odszukam maila. Dla mnie nie musisz szukać,u mnie jest ok,5-10min z COP1 przy 20-22h przerwie w grzaniu nie robi wrażenia na mnie Dla ewentualnych przyszłych klientów można poszukać i przypominać,ze dla Panasonica T-CAP-a konieczny jest bufor bo nie radzi sobie z niskimi temperaturami zasilania. Edytowane 16 Marca 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 16.03.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Aha i nadal COP 25 vs 35*C Ktos? Cos? zasilanie instalacji w P zaczyna się od 30 cop przy -7 to 3,27 a 35 i -7 cop 2,81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.03.2013 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 zasilanie instalacji w P zaczyna się od 30 cop przy -7 to 3,27 a 35 i -7 cop 2,81 Przy zasilaniu 30st.C jaki będzie powrót ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 16.03.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Przy zasilaniu 30st.C jaki będzie powrót ? taki jaki przewidział projektant instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.03.2013 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 taki jaki przewidział projektant instalacji Dobre wymijanie sedna sprawy Zapytam się inaczej,jaką deltę T ma zaprojektowany Panas przy zasilaniu 30st.C ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 16.03.2013 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Dobre wymijanie sedna sprawy Zapytam się inaczej,jaką deltę T ma zaprojektowany Panas przy zasilaniu 30st.C ? Optymalna dla pomp to 5 ale to zależy od instalacji nie od pompy jaką masz projektową temp. zasilania przepływ i deltę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 16.03.2013 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 mi te parametry nieustannie projektuje pogodówka z pompą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 16.03.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 taki jaki przewidział projektant instalacji Czyli kolejna dobrana PC-PW z czapy. To tylko czekać jak odezwą się kolejni "zadowoleni inaczej" klienci Pinokia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 16.03.2013 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Czyli kolejna dobrana PC-PW z czapy. To tylko czekać jak odezwą się kolejni "zadowoleni inaczej" klienci Pinokia. nie tylko to źle wykonana źle wyposażona do tej instalacji źle wykonana kotłownia ALE WINNA POMPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.03.2013 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Jakoś dziwnie mi się przypomina że sam jechałeś na te pompy kiedy klient wybrał moją ofertę a nie twoją.Pamiętasz specjalisto od P.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.03.2013 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Czyli kolejna dobrana PC-PW z czapy. To tylko czekać jak odezwą się kolejni "zadowoleni inaczej" klienci Pinokia. A skąd Pan S.CZ wie że ja projektowałem tą instalację?? Proszę sprawdzić Artura dziennik gdzieś tam jest jego projekt. Ale najlepiej zarzucić to instalatorowi. A jak tam u Pana z fizyką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.03.2013 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 (edytowane) Czyli kolejna dobrana PC-PW z czapy.To tylko czekać jak odezwą się kolejni "zadowoleni inaczej" klienci Pinokia. nie tylko to źle wykonana źle wyposażona do tej instalacji źle wykonana kotłownia ALE WINNA POMPA Bzdury opowiadacie koledzy,pompa ciepła jest dobrana zdecydowanie ponad obciążenie cieplne,które wynosi 3,5kW przy -20st.C +21st.C a pompa daje przy tej temperaturze ok.6kW mocy cieplnej,przy -15st.C ma moc cieplną 9kW a ja ok.2kW. Ale producent czyli w tym wypadku Panasonic w odróżnieniu od Atlantica nie przewidział,że taka pompa może być wykorzystywana w domach o mniejszym obciążeniu cieplnym i od czasu do czasu a nie ciągle, żeby działała poprawnie jako nieliczny każe instalować dodatkowo bufor co wiąże się z dodatkowym kosztem. Przykładem może być zwykła pompa Atlantic Extensa 8kW jednofazowa,tańsza od Panasonica T-CAP 9kW,która z powodzeniem sprawdziła by się przy niskiej temperaturze zasilania,podobnie jak u mnie i to bez dodatkowego bufora. Jaki z tego wniosek ? Panasonic to wielkie g...o Edytowane 16 Marca 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 16.03.2013 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 już wiele razy pisałem że wolę pompy na T ale klienci wolą na P życzę powodzenia w dalszym odwalaniu chały klient Tychów jednak wybrał solidność reszcie rzycze powodzenia i abym znów nie musiał bronic pomp PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts