happygirl1984 07.10.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Mamy w planie ułożenie ściany tv z gipsowych płytek jak na zdjęciu poniżej. W związku z tym powstają następujące pytania: Pytanie 1 Czym zabezpieczyć gips, aby się nie kruszył, nie brudził? Wiem że jest impregnat do gipsu i mamy zamiar go użyć. Słyszałam od kilku osób że gips trzeba polakierować. Czy to prawda? Pytam na forum, bo zdaję sobie sprawę że tego typu płytki są bardzo popularne i na pewno większość użytkowników forum ma ten etap już za sobą. Pytanie 2 Jak podświetlić tą strukturę nie używając do tego celu reflektorków ani halogenków w górnej zabudowie. Nie chcemy żadnych wystających półek z płyty kg. Ściana ma być prosta i jedynym urozmaiceniem jest ta płytka. Oświetlenie ma być delikatne i nierażące. Proszę o jakąś inspirację, bo przejrzałam już setki aranżacji i wszędzie są albo halogeny albo ledy za zabudową kg. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misia_wroc 07.10.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Na pewno na pierwsze pytanie Ci nie odpowiem, bo nie znam odpowiedzi, ale ma drugie to hmmm... może pomyśl o tym, by na dole jedną płytkę zastąpić oprawą do zabudowy ewentualnie taką jeszcze mniej rzucającą się w oczy - oprawa do zabudowy i skierować je w stronę ściany... Rozumiem, że coś takiego jak na zdjęciu nie podoba Ci się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
happygirl1984 08.10.2012 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Tutaj wygląda bardzo ładnie, ja nie chcę reflektorków z innego względu. Są już zaplanowane gdzie indziej i po prostu sądzę, że byłoby ich za duże zagęszczenie Ale jak widzę to zdjęcie to zaczynam się wahać, że może jednak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misia_wroc 08.10.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 (edytowane) Ściana pokryta tymi płytkami ma sens jeśli jest podświetlona, dlatego zastanów się - może w tych innych miejscach halogeny są mniej potrzebne Jeszcze coś takiego mi przyszło do głowy - kinkiet cube, może niekoniecznie w kolorze pomarańczowym Edytowane 8 Października 2012 przez misia_wroc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 08.10.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 oj to efektowne chyba nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
happygirl1984 09.10.2012 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Wymyśliłam sobie że może dałoby się taką listwę led http://www.ledownia.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/Profil_LED_micro_501804de78c49.jpg zamontować na gładko z sufitem. Wtedy na "kamień" świeciła by tylko poświata. Ciekawe jak by to wyglądało. Może ktoś już ma coś takiego w domu i chciałby pokazać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts