luky007 07.10.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 (edytowane) Witam,jestem już posiadaczem 3 kominów, cegła pełna + styropian 3 cm eps150 + klej mapey + siatka potrzebuje teraz to czymś wykończyć żeby ładnie wyglądało, interesuje mnie wygląd coś "ala kamień", fajnie jakby było śliskie, ale nie koniecznie. Nie chce tego niczym obkładać bo to komin i prędzej czy później wydaje mi się że odpadnie. Tynk akrylowy lub mozaikowy jest fajny trwały, ale nie wiem czy istnieje taka jego wersja która bedzie imitować efekt o który mi chodzi, ktoś widział coś takiego lub ma jakieś doświadczenia z takimi tynkami? Chce z tego też zrobić cokół i półcień. Chodzi mi o takie efekt (lub podobny) jak na tej wizualizacji (niekoniecznie z fugami - bo tutaj pewnie zrobili obkładany z płytek etc)http://archon.pl/images/products/m4695cf0b160f6/289.jpg lub w ostateczności o takie coś:http://images.kangoo.pl/38919664/1174/large/kamien_dekoracyjny_elewacyjny_vermont_dry_sand_imitacja_kamienia_negocjuj_rabat_cena_za_m2.jpg ale żeby tego nie kleićpozdrawiam Edytowane 7 Października 2012 przez luky007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.10.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Takich efektów żadnym tynkiem nie osiągniesz. Musisz obłożyć komin. Przy profesjonalnym wykonaniu i odpowiednich materiałach nic nie odpadnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luky007 09.10.2012 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Panie Andrzeju w takim razie jak to zrobić teraz profesjonalnie biorąc pod uwagę mój podkład (steropian/siatka/klej) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.10.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Dobry grunt oraz odpowiedni do konkretnego materiału elewacyjnego klej + sprawdzony wykonawca. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek123 15.11.2014 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Witam Komin z cegły pełnej, fugi pełne, wykończenie płytkami kamiennymi. Jak powinno się przygotować komin pod te płytki? Styropian (2-3cm) + klej + siatka i jakiś podkład i wtedy do tego kleimy płytki? Czy styropian jest konieczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.11.2014 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Nie jest ale jego zastosowanie wpływa korzystnie na pracę komina. Nie ma zimnych korków. Minimalna grubość styropianu to 4 cm ze względu na sztywność. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek123 16.11.2014 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Nie jest ale jego zastosowanie wpływa korzystnie na pracę komina. Nie ma zimnych korków. Minimalna grubość styropianu to 4 cm ze względu na sztywność. Pozdrawiam. Dziękuje za odpowiedź. Zawsze można na Pana liczyć. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts