krislord 07.10.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 WitamProszę o porady dotyczące montazu folii kubelkowej - czytałem ze są 2 'szkoly" którą stroną montować - ja chce założyć wytloczeniami (stozkami) do sciany.Pytanie - czym ją przymocować? Gwozdziami z uszczelkami? Na scianie fundamentowej mam polozony dysperbit, styropian, siatka,klej,dysperbit. Czy w taka warstwe wbijac gwozdzie? z gory dzieki za Wasze uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAG 08.10.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Wytłoczeniami do ściany, czyli tak jak planujesz!!!Pamiętaj, żeby folię kubełkową wypuścić ponad planowaną wysokość gruntu.Przymocuj wstępnie do ściany na małych gwożdziach w najwyższych punktach, na tej krawędzi bez przetłoczenia. Po zakończeniu prac przy fundamentach i zasypaniu ich, gwoździe będą zbędne i można je wyjąć. Ekipa od elewacji, przy wykonywaniu cokołu budynku, powinna ci zamontować listwę wykończeniową do folii kubełkowej na planowanej, ostatecznej wysokości gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts