michalz2x 08.10.2012 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Witam. Czy ktos z Panstwa wykorzystuje piec firmy Rakoczy - Gigar lub Multimax? Jak wyglada zuzycie opalu, czyszczenie? Czy piec nadaje sie do ogrzewania wody latem? Z powazaniem, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosadob 18.10.2012 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Witam. Ja takze jestem zainteresowany tym kotłem, proszę o info znawców tematu lub użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 15.01.2013 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 (edytowane) Jestem posiadaczem takiego kotła Rakoczy - Gigar ze sterem st-37Zużycie opału zależne jest od temperatur zewnętrznych ale jak na razie mniej spala niż kocioł który miałem wcześniej palę pierwszy sezon jak dla mnie z kotła jestem b. zadowolony .Co do czyszczenia to bardzo dobry dostęp do wymiennika od góry ,grodzie ma pionowe więc za dużo czyszczenia tu nie ma .Co do podajnika Pancerpola w tym kotle to lepiej wziąć bez ruchomej retorty bo może być kłopot z obrotem po pewnym czasie.Mam dorobioną komorę w Gigarze do tradycyjnego spalania jak w Multimaxie ale wyłożoną szamotem. Edytowane 15 Stycznia 2013 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts