grabusik 08.10.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Witam,dopatrzyłem się u siebie problemu z wykończeniem styropianu od ocieplenia.Fachowcy nie zastosowali listwy startowej, a styropian od dołu nie jest niczym obrzucony i wygląda jakby była delikatna szczelina między ścianą a styropianem. Woda ścieka ładnie po elewacji, nie zacieka pod na szczęście. Martwię się tylko, że będzie tam podwiewał wiatr. Pytanie, czym to najszybciej zabezpieczyć?Tynk zewnętrzny, akryl, klej do styropianu? Czytałem o zabezpieczeniu siatką przeciw gryzoniom. Nie znam mysich zdolności do końca, ale myślę, że nie wdrapią się na 30 cm klinkieru, żeby wgryźć się pod styropian. Możecie coś doradzić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 08.10.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 kota sobie przygarnij na chatę, to problemu z myszami nie będzie . Ja tak zrobiłem . A na poważnie, to też nie dawałem listwy startowej. Jak zatapiałem siatkę, to podwinąłem ją ładnie i przyszpachlowałem klejem od spodu i jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grabusik 11.10.2012 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Dobra, przejadę akrylem szczelinę i tyle. Jak zobaczę nadgryziony styropian to będę zabezpieczał siatką Kota nie chcę, jeden zwierzak mi starczy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 11.10.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 akrylu nie dawaj, po paru latach popęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 11.10.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 akrylu nie dawaj, po paru latach popęka. w jakim sensie nie dawać akrylu?? Pod spód, czy generalnie nie stosować takiego tynku?? Ja też narazie jestem zdecydowany na tynk akrylowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 11.10.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 akrylu jako uszczelniacza tej szpary, o której pisał garbusek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 11.10.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 no to mnie uspokoiłeś . Nie skumałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin21 13.10.2012 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Mi także pomogliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiesiuS 30.12.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Oczywiście spodnie wykończenie izolacji termicznej budynku tzw. cokół musi !!!!!! być zabezpieczony co najmniej w taki sam sposób jak lico termoizolacji ściany. W opracowaniach systemowych oraz europejskich ETICS nie ma wymogu stosowania listw startowych , ale musi ona być zabezpieczona w taki sposób jak w/w . Czyli Klej, wywinięta siatka + klej + tynk. Jeśli nie ma takiego wykończenia to ekipa nie ukończyła procy i nie należy się rozliczenie. w takich przypadkach gryzonie czy inne robale prędzej czy później zalegną sie w bardzo przyjaznych dla nich warunkach, wgryzą sięeeeeee. A już w żadnym przypadku nie powinno być szczeliny przy ścianie. I nie akrylem zalepiaj bo to kicha tylko na sezon, ale klejem do systemu dociepleń wraz z siatką !!! Ważne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts