pablomoc 08.10.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Witam, zacząłem palić w piecu w domu. Gdy woda podgrzała się w boilerze od centralnego zaczeła kapac woda z zaworu bezpieczeństwa prz boilerze (50 st woda). Jak odkreciłem ciepłą wode na sekunde woda przestała kapac a po 20 minutach znów zaczeła. Kapie bardzo bardzo mało. Czy to normalne ? Mam pompe cyrkulacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 08.10.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Witam, zacząłem palić w piecu w domu. Gdy woda podgrzała się w boilerze od centralnego zaczeła kapac woda z zaworu bezpieczeństwa prz boilerze (50 st woda). Jak odkreciłem ciepłą wode na sekunde woda przestała kapac a po 20 minutach znów zaczeła. Kapie bardzo bardzo mało. Czy to normalne ? Mam pompe cyrkulacyjną. załóż przeponowe naczynie wzbiorcze do bojlera... nagrzewająca się woda w zbiorniku nie ma się gdzie podziać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 09.10.2012 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 a co sie może stać jak takiego naczynia nie bedzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.10.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 a co sie może stać jak takiego naczynia nie bedzie ? takie skoki ciśnienia nie są zdrowe dla emalii w zbiorniku ... no i będzie sobie kapało ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 09.10.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 U mnie było to samo po założeniu naczynia przeponowego przeszło ale pojawił się problem ( w lecie jak nie paliłem ) naczynie co jakiś czas dziwnie syczało i wtedy czasem ( w trakcie tego syczenia ) puszczał zawór przy bojlerze ( nawet jak woda w nim była zimna ) . Założyłem reduktor ciśnienia na wejściu wody do domu ( gdyż było podejrzenie , że ciśnienie w instalacji jest zbyt wysokie ) . Reduktor ustawiony na 3,5 atm.Pomogło nie kapie z zaworu przy bojlerze ( zawór 6 atm ) ale naczynie czasem dziwnie zasyczy . Nie mam pojęcia dlaczego i wezwany hydraulik też zgłupiał .Może ktoś rozwiązał już taki problem ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 11.10.2012 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 w sumie to nie wiem czy to ruszać ? co myślicie ? warto ? jakie są koszty dodania takiego naczynia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 11.10.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 mi też kapie, a mam naczynie wzbiorcze. Ciśnienie wody tez w normie. Jak narazie jedyną przyczyną może być po prostu walnięty zawór. Wymienię kiedyś, ale wiąże sie to z zakupem nowego zaworu, spuszczeniem wody z układu no i trza będzie hydraulikowi kilka talarów odpalić . Więc narazie nie wymieniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 12.10.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 w sumie to nie wiem czy to ruszać ? co myślicie ? warto ? jakie są koszty dodania takiego naczynia ? Ja zapłaciłem 400 zł za naczynie plus montaż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 12.10.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Samo naczynie to koszt stu parudziesięciu złotych. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 16.10.2012 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 jeszcze nie widziałem takiego naczynia za 400 zł ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 16.10.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 "plus montaż"...Choć, jeśli dobrze poszukać, to i samo naczynie za 400zł można znaleźć. Lub więcej. Fakt, duże trochę będzie, ale jeśli ktoś chce, bądź z jakichś przyczyn musi? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 16.10.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 jeszcze nie widziałem takiego naczynia za 400 zł ... Co nie oznacza ,że takich nie ma ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 19.10.2012 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 nie widze sensu wsadzać 400zł w coś w czym sie tylko woda przelewa. Kupno droższego nadobra sprawe nic nie polepsza, najlepiej kupic najtansze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 19.10.2012 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Najtańszy - czemu nie (choć tu tez warto uważać, jak to zwykle przy rzeczach "najtańszych"), ale jeśli to naczynie ma cokolwiek dawać, a nie być jedynie ozdobą kotłowni, to jego wielkość (i idąca za nią cena) musi być dostosowana do objętości instalacji CWU. Jak dobrać wielkość naczynia -> google, w instrukcjach od samych naczyń też zwykle są stosowne tabelki i przykłady użycia. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 28.10.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 w sumie to nie wiem czy to ruszać ? co myślicie ? warto ? jakie są koszty dodania takiego naczynia ? Miałem ten sam problem w nowo wybudowanym domu. Wezwałem swojego hydraulika i stwierdziłem że instalacja jest wadliwa bo nie powinno kapać. Kazałem mu naprawić na jego koszt. W umowie mieliśmy dogadaną całą kwotę za kompletną instalację (bez wad). Dołożył naczynie przeponowe i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 28.10.2012 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Panowie - nie kupuje się naczynia wg ceny tylko dobiera w zależności od pojemności zbiornika. Cena wtedy sama wyjdzie. Poczytajcie troszkę na googlo nt doboru naczynia przeponowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 17.02.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 mi też kapie, a mam naczynie wzbiorcze. Ciśnienie wody tez w normie. Jak narazie jedyną przyczyną może być po prostu walnięty zawór. Wymienię kiedyś, ale wiąże sie to z zakupem nowego zaworu, spuszczeniem wody z układu no i trza będzie hydraulikowi kilka talarów odpalić . Więc narazie nie wymieniam no i stalo się . Zawór w piątek jak byłem w pracy puścił (tzn zadziałał prawidłowo). Dobrze, że w kotłowni jest kratka ściekowa. Hydraulik przyjechał, zawór wymienił na nowy i dalej to samo. Puszcza. Jednak ciśnienie w instalacji za wysokie. Jutro śmigam do sklepu po reduktor i będziemy zakładać. jak nie pomoze to już nie wiem co może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts