ShadowPL 25.06.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Poniżej zdjęcia z obecnego stanu budowy. W tym tygodniu układany będzie strop. W przyszłym tygodniu wszystko będzie zalane. Dodatkowo wylane będą fundamenty pod taras. Więcej zdjęć mogę wysłać zainteresowanym na @. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ShadowPL 21.08.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 (edytowane) Trochę mnie tutaj nie było, ale widzę że i tak nic się nie zmieniło Wrzucam aktualne zdjęcia. Edytowane 21 Sierpnia 2013 przez ShadowPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinaciosaniec 23.08.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Trochę mnie tutaj nie było, ale widzę że i tak nic się nie zmieniło Wrzucam aktualne zdjęcia. [ATTACH=CONFIG]207740[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]207738[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]207741[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]207739[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]207744[/ATTACH] Witam Napisz coś o kosztach. Ile kosztował cię dom na tym etapie i ile planujesz wydać? Zapowada sie ciekawie:yes: Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ShadowPL 27.08.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Pominę koszty poniesione do uzyskania pozwolenia na budowę. Wykonanie fundamentów wyniosło 38 tyś. Parter ze stropem wyszedł około 48 tyś. Do stanu aktualnego to koszt około 100tyś zł wraz z robocizną.Doliczyć jedynie trzeba koszt drewna na dach, które zakupiliśmy w zeszłym roku. Drewno konstrukcyjne + deski + łaty i kontrłaty + impregnacja. Łącznie około 10 tyś zł. |Na dachu będzie dachówka Braas Topas 13v + 4 okna Velux + rynny PVC+ delta bitux(24 tyś za całość). Okna około 24 tyś + 9 tyś rolety z napędem + 8 tyś 2x drzwi zewnętrze + brama garażową. Do 160 tyś planuje zamknąć dom. Na całość chcemy wydać około 300 tyś. Oczywiście bez wyposażenia. W tym roku jeszcze chcemy zacząć elektrykę, wentylację i co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinaciosaniec 27.08.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Podoba mi się Twój domek, będę to zaglądała. Mam nadzieję, że uda ci się zmieścić w tej kwocie. Ja jeszcze nie zaczęłam budować, na razie podglądam innych i liczę . Planuje podobną kwotę przeznaczyć najlepiej 300 tys.góra do 350 tys. Gorąco pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the better life 01.09.2013 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Całkiem nieźle U mnie już przeszło 200K się posypało, ale i budowa idzie pełną parą Zachęcam do odwiedzania mojej strony o budowie wykwintnego jak-budowac-dom.pl Pozdro i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ShadowPL 05.09.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 W przyszłym tygodniu zaczną się u nas prace dekarskie i murowanie ścianek działowych. Wpadłem na pewien pomysł z układem ścian. Proszę o opinie czy to dobrze wygląda. Mi odpowiada, ale zawsze przyda się inna ocena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erykz 05.09.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Witam wszystkich forumowiczów, a w szczególności związanych z domem o projekcie jak w temacie. Jutro dokonuję zakupu działki, a już od dłuższego czasu śledzę ten wątek, gdyż przypadł mi i żonie do gustu wykwintny projekt. Jesteśmy z żoną pod wrażeniem domu przedstawionego na filmie "the better life". Zachęcam pozostałych forumowiczów do wrzucania zdjęć i filmów na temat, gdyż mam nadzieję, że to utwierdzi nas w przekonaniu do tego projektu. W szczególności mam pytanie do forumowicza "wykwintengo" dot. przestawienia w projekcie komina pod ścianę. Gdzie dokładnie został on umiejscowiony, bo z żona główkujemy na ten temat i żadne rozwiązanie jakoś nam nie przychodzi do głowy. Bardzo bym był wdzięczny gdybyś wrzucił skan projektu (parteru i poddasza). Pozdrawiam jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erykz 07.09.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 W przyszłym tygodniu zaczną się u nas prace dekarskie i murowanie ścianek działowych. Wpadłem na pewien pomysł z układem ścian. [ATTACH=CONFIG]210348[/ATTACH] Proszę o opinie czy to dobrze wygląda. Mi odpowiada, ale zawsze przyda się inna ocena Pomysł godny uwagi. Jednak dla mnie lepszym rozwiązaniem byłoby zagospodarowanie w inny sposób holu ale każdy projektuje pod siebie. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the better life 07.09.2013 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Ja zrobiłem coś takiego: Z niewykorzystanej przestrzeni będzie spora garderoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinaciosaniec 09.09.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 ErykZ - Ej tu ciężko komuś coś podpowiedzieć bo każdy miej lub więcej wie co chce mieć w swoim domu, dla mnie lepiej byłoby z wykorzystaniem holu na garderobę , albo coś wtym rodzaju. Ty może wolisz w tym miejscu coś innego. Moja znajoma ma na górze duży hol i tam coś wrodzaju jak to mówię na to poczekalni , ale jak sama mówi nie jest to miejsce z którego korzystają domownicy, naustawiała tam mnóstwo kwiatów i mówi, że to jest miejsce na wyciszenie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the better life 10.09.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 U mnie kolejny etap prac zakończony teraz kolejny Reku się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ShadowPL 12.09.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 My u siebie też będziemy robili rekuperację, mamy zrobione otwory w stropie. U mnie kolejny etap prac zakończony teraz kolejny Reku się robi A możesz mi powiedzieć jakie masz rozmieszczenie otworów wywiewowych/nawiewowych na parterze i piętrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the better life 15.09.2013 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Na mojej stronie wszytko jest pokazane Zapraszam jak-budowac-dom.pl Nowe fotki już dostępne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the better life 24.09.2013 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Kolejny etap budowa już za mną - schnąć zaczynają posadzki zdecydowałem się na jastrych anhydrytowy - mam nadzieję, że nie będę żałował Zapraszam do galerii Więcej zdjęć już za 48h jak będzie można chodzić po wylewce. Jak trochę przeschnie to startuję z wykończeniówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ShadowPL 25.09.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 U nas wygląda to na tą chwilę tak: Czekamy na okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the better life 28.09.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Idziesz jak burza Domek wygląd super. Ja dziś pierwszy raz chodziłem po jastrychu anhydrytowym A tak na poważnie to dom po wykonaniu wylewek wygląda jakoś inaczej - już prawie jak dom. Kolejny etap budowy to kominek oraz ocieplenie pianką poliuretanową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the better life 02.10.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Właśnie jesteśmy po przeniesieniu naszych wizji łazienek na projekt. Poniżej link do wizualizacji jak-budowac-dom.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ShadowPL 31.10.2013 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Wrzucam kolejne fotki po montażu okien, drzwi i bramy garażowej. Drzwi frontowe są tymczasowe. W przyszłym tygodniu elektryka, kanaliza i szambo. Zastanawiamy się również nad wyborem systemu alarmowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the better life 03.12.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 U mnie prace wykończeniowe ruszyły pełną parą W zeszłym tygodniu wykafelkowano kotłownie, uruchomiona została pompa ciepła i rekuperacja. Teraz trwa izolacja pianką poliuretanową. Aaaa. zapomniałem jeszcze o instalacji kominka P.S. Uruchamianie PC w tym terminie to katastrofa - problemy z wygrzaniem płyty, błędy na jednostce centralnej itp Zapraszam do galerii http://jak-budowac-dom.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts