Gregory67 24.01.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Budżet ciut poniżej 500 000 PLN (tylko wnieść meble i mieszkać). Mam nadzieję, że się uda nie przekroczyć założonego planu Za te pieniądze możesz wybudować większy dom. Nie będzie Ci za ciasno w tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashtare 27.01.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 (edytowane) Witajcie, My ukończyliśmy stan surowy! zdjęcia powyżej;) Jedno zdjęcie z boku (jeszcze z budowy) z widokiem na taras no i dwa z przodu. Moim zdaniem projekt extra! Polecam wszystkim póki co! (nie zapeszając ) Niewiele zmieniliśmy - w sumie tylko na etapie projektów ważną rzecz jaką doradziła nam pani projektant a mianowicie podwyższenie ścianki kolankowej pod dachem co dało nam możliwość zrobienia na piętrze otworów na drzwi w regularnych rozmiarach. Warto zwrócić na to uwagę. Pozdrawiamy, Aga i Marcin @the better life - można prosić o wrzucenie więcej zdjęć twojego domku? Jesteśmy bardzo ciekawi jak się prezentuje. Edytowane 27 Lutego 2013 przez ashtare fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the better life 27.01.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Witajcie, Budowa startuje dopiero za kilka tygodni więc nie ma czego fotografować. Dokumentuję jak na ten moment tylko transakcje. Materiały, które już zakupiłem pozwolą wystawić SSZ. Co do postępu prac będę raportował już niebawem. Ashtare wrzuć plis zdjęcia na forum popatrzymy wszyscy na nie z "najszczerszymi wyrazami zazdrości" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the better life 27.01.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Za te pieniądze możesz wybudować większy dom. Nie będzie Ci za ciasno w tym? Wiele razy się nad tym zastanawiałem i powiem szczerze, że postawię dom, który będzie się dało ogarnąć a tak naprawdę wolę troszkę mniejszy a dopieszczony takie życiowe motto Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 28.01.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Wiele razy się nad tym zastanawiałem i powiem szczerze, że postawię dom, który będzie się dało ogarnąć a tak naprawdę wolę troszkę mniejszy a dopieszczony takie życiowe motto Pozdro Chyba masz rację. Wybudujesz większy, zabraknie Ci pieniędzy na wykończenie i będziesz mieszkał przez kilkanaście lat w niedokończonym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykwintny 10.02.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Witajcie, My ukończyliśmy stan surowy! zdjęcia poniżej niewiele zmieniliśmy - w sumie tylko na etapie projektów ważną rzecz jaką doradziła nam pani projektant a mianowicie podwyższenie ścianki kolankowej pod dachem co dało nam możliwość zrobienia na piętrze otworów na drzwi w regularnych rozmiarach. Warto zwrócić na to uwagę. @the better life - można prosić o wrzucenie więcej zdjęć twojego domku? Jesteśmy bardzo ciekawi jak się prezentuje. Pozdrawiamy, Aga i Marcin Witam na forum, Jesteśmy tu po raz pierwszy : yes: nie mogę odnaleźć tych zdjęć a powiem szczerze, jesteśmy ciekawi jak wygląda domek na tym etapie. My czekamy na oddanie projektu, mamy nadzieje że wyrobimy się do wiosny- czyli do marca. Zmieniliśmy kilka szczegółów w projekcie: - Zamiast garażu mamy pokój gościnny z dodatkowym korytarzykiem do kotłowni -kuchnia powiększona o schody -okna zmieniliśmy na standardy aby koszty były niższe -okno tarasowe jest powiększone na dwa po 135 (jeden fix i przesuwne) -dół lustrzane odbicie aby salon nasłoneczniony a taras z wyjściem na ogród. -kominek pod ściana, nie na środku salonu - góra : -tu nie wiele także okna dodaliśmy balkony i małe pokoje wyszły na równe -zamiast otwartego pokoju zaprojektowaliśmy tu garderobę. Sporo zmian ale mamy nadzieję, że będzie pięknie Proszę o odpowiedź. My będziemy w trakcie budowy dodawać zdjęcia i dzielić się informacjami. Pozdrawiamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashtare 27.02.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 (edytowane) HEJ Wykwintni! Moim zdaniem domek projektu C280 Wykwintny prezentuje się ładnie, w środku wygląda bardzo przestronnie, pomimo niewielkich rozmiarów (jak mogliście zobaczyć na moich poprzednich zdjęciach). Dla mnie brakuje tylko pokoju na dole - ale cóż była to cena jaką byłam wstanie poświęcić za idealny pod każdym innym względem projekt Edytowane 27 Lutego 2013 przez ashtare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia198907 28.02.2013 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Witam.Z mężem zaczynam budowę za miesiąc.W projekcie zmieniliśmy kilka rzeczy :- kominek został przeniesiony na ścianę koło schodów - został zmieniony strop- okno tarasowe jak i taras zostało przeniesione na tył domu- okna balkonowe zmieniliśmy na standardowe - przed wejściem do domu ze względu na nierówny teren będzie kilka schodków więcej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigos82 28.02.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 witam, czy te ilosci materialow co podaje murator do projektu sie zgadzaja, wiem zalezy wszystko czy jakies zmiany byly wprowadzane.? a moze wy podajcie ilosci materialow zuzytych do poszczegolnych etapow budowy!? dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia198907 28.02.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Jeśli posiadacie zdjęcie z wewnątrz domku serdecznie proszę o wklejanie ich na forum .pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the better life 10.03.2013 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Już odliczam bo rozpoczęcia budowy pozostało 24\H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
upsidedown 14.03.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Witam Wszystkich na Forum Zastanawiam się nad budową tego domku. Będę wdzieczna za wszelkie porady, sugestie, wskazówki i oczywiście zdjęcia. Moje pierwsze spostrzeżenia i pomysły do rozważenia to: -wyciągnięcie daszku przy wejściu żeby powiększyć wiatrołap - teraz jest malutki - zlikwidowanie połaciówek na piętrze i hol wykorzystać na zabudowę garderoby - powiększenie garażu (choćby o połowę), uzyska się wtedy większe pokoje na górze i wiekszą kotłownię, z której będzie mozna wydzielic pralnię; - podniesienie ścianki kolankowej - inne usytuowanie kominka To na początek. Projekt bardzo mi przypadł do gustu i chyba przy nim pozostanę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the better life 15.03.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Wystartowałem zgodnie z planem Pierwsza galeria dostępna na mojej stronce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigos82 15.03.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 :Dto bedzie konkretna budowa! wszystko na najwyzszym poziomie i ta strona:eek: "Mój blog o budowie Wykwintnego www.jak-budowac-dom.pl/" jestem pod wrazeniem! bede wpadal czesto! niech mury sie pną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the better life 16.03.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 :Dto bedzie konkretna budowa! wszystko na najwyzszym poziomie i ta strona:eek: "Mój blog o budowie Wykwintnego www.jak-budowac-dom.pl/" jestem pod wrazeniem! bede wpadal czesto! niech mury sie pną! Dzięki Dla tych którzy śledzą postępy naszej budowy ("zgodnie z umową") dostępna fotogaleria ze zbrojenia ław fundamentowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the better life 04.04.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Czy zima zrozumiała aluzję? P.S. upsidedown - powiększ sobie kuchnię teraz troszkę żałuję, że tego nie zrobiłem. Niestety w zaprojektowanej kuchni nie jestem w stanie wyspy umieścić Pozdro dla "Wykwintnych". A z dobrych wieści kończę wznosić ściany fundamentowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the better life 30.04.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Czy ten temat jeszcze żyje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ShadowPL 11.05.2013 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 My rozpoczęliśmy prace jakieś 2 tyg temu. Prace opóźniła znacząco zima :/ Teraz murowane są ścianki fundamentowe z bloczków M-6. Wcześniej zalane zostało zbrojenie betonem B20 z dodatkiem poprawiającym jego nieprzepuszczalność dlatego, że mamy niestety wysoki poziom wód gruntowych. Zastanawiamy się nad drenażem, tyle że nie bardzo mamy co z tą wodą zrobić ... Będziemy robić izolację z zaprawy wodoszczelnej. Najprawdopodobniej za 1,5 -2 tyg rozpocznie się wznoszenie ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ShadowPL 12.06.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Niestety temat chyba umarł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia198907 13.06.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Z mężem kończymy fundamenty,byłabym wdzięczna za wklejenie zdjęć z wewnątrz domku jeśli ktoś takowe posiada,wizualizacje wydają się obiecujące,jednak patrząc na wielkość fundamentu zastanawiam się czy domek nie będzie za mały....? Co myślicie na ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts