dodziks 08.10.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Czy warto doprowadzać kanał DGP do łazienki? Czytałem różne zgoła odmienne opinie na ten temat.Op. 1) Nie należy tego robićDoprowadzając kanał DGP do łazenieki powodujemy powstanie w łazieńce wikszego ciśnienia przez co wigotnie powietrze z łazienki przedostaje sie do innych pomieszczeń.Czy aby napewno tak jest skoro za zwyczaj lazienki są podłączone do kanałów wentylacyjnych?Jeśli powietrze faktycznie wydostanie sie kanalem wentylacyjnym to któredy do domu dostanie sie powietrze brakujące (na miejsce tego które zostało wywiane)? Op. 2) Jest to dobry pomysł, ponieważ warto jest dogrzać łązienkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 08.10.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Teoria, by miejsca gdzie z gołym tyłkiem biegamy nie ogrzewać, powinna zostać zarezerwowana dla jej twórcy. Niech marznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 08.10.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Ja mam doprowadzone i nie żałuję . W łazience musi być gorąco aby -jak napisał Eniu -można było z gołą dupką pobiegać ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 08.10.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 (edytowane) Witam. Z tą łazienką to jest tak samo jak z umieszczeniem czerpni powietrza do kominka po konkretnej stronie świata (bo z innej nie działa ...), tudzież kanałami DGP tylko do 3 metrów (bo dalej nie ciągnie ...). Ktoś kiedyś chlapnął w jednym z poczytniejszych periodyków budowlanych ... i ... od razu dorobiono do tego kolejną ideologię Robić !!! Co do: Jeśli powietrze faktycznie wydostanie sie kanalem wentylacyjnym to któredy do domu dostanie sie powietrze brakujące (na miejsce tego które zostało wywiane)? to pomyśl w jaki sposób dział wentylacja i po co ona w ogóle jest w domu ... Pozdrawiam. Edytowane 9 Października 2012 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 08.10.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Czy aby napewno tak jest skoro za zwyczaj lazienki są podłączone do kanałów wentylacyjnych? Jeśli powietrze faktycznie wydostanie sie kanalem wentylacyjnym to któredy do domu dostanie sie powietrze brakujące (na miejsce tego które zostało wywiane)? Uchyl lekko okno albo zostaw na tzw. mikrowentylacji i będzie ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netcom 08.10.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Mam kanał DGP do łazienki i jestem zadowolony.Na tym kanale zamontowałem wentylator (jedyny w domu), włacza się razem ze światłem w łazience. Działa to bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.10.2012 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Skoro DGP w łazience jest orajt to na huk podłogówka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcio363 09.10.2012 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Ja też mam DGP w łazience z wentylatorem na wylocie i jest o niebo lepiej. Jednak mimo wszystko za zimno żeby latać z gołą D.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 09.10.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Sam wentylator to za mało. Trzeba jeszcze w kominku napalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.10.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Sam wentylator to za mało. Trzeba jeszcze w kominku napalić Podłogówki nic nie zastąpi bo łona grzeje od dołu a jak się do tego napali w kominku :D:D to i wentylator da radę.Dwa różne układy ale zdecydowanie podłogówka wygrywa w przedbiegach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viron 14.10.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Ja przez jeden pokój puściłem nie ocieplone rury prostokątne( działają jak kaloryfer) idą do ostatniego pomieszczenia gdzie na końcu jest wentylatorek. Druga zimę ma wszędzie ciepło. Jak jest możliwość to do łazienki by było idealne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts