Leony 08.10.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Hello. Jak zakrecic taki grzejnik, bez głowicy ? Czy ten "bolec" jak jest wcisniety to przepuszcza ciepło czy zakreca dopływ ? Jak działa taki zawór ? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 08.10.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 wciśnij i zabezpiecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 08.10.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Plastikowa nakrętka. Trzeba wcisnąć na max bolec. Jednak to nie jest rozwiązanie , bo będzie jak u moich rodziców. Będą ludzie kręcić bo im zimno ...Szybko przejść się po ludziach , napisać pismo do spółdzielni podpisane przez mieszkańców danej klatki schodowej aby zdemontować grzejnik. To samo powini zrobić inni ... My tak zrobiliśmy , tyle że my mieliśmy łatwiej bo nasza dobudowa (2 klatki z jednej strony i jedna z drugiej strony bloku) były rozliczne samodzielnie i łatwiej było się zebrać i kazać zdemontować grzejniki we wszystkich klatkach ... Ale z tego co wiem w reszcie bloków (starych) też były grzejniki zdemontowane ... Teraz jest dobry czas. Ludzie wkurzeni ...Lepiej ich zmotywować i przekonać. Jak tego nie zrobicie to co roku czekają Was dopłaty i będą coraz wyższe ... Co z tego że zużywają ludzie mało jak na korytarzach , suszarnia i itd jest sauna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leony 08.10.2012 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 No wlasnie tak zrobilem. I Grzejniki zaczely grzac mocniej. Dlatego zastanowilo mnie czy wciskanie zamyka zawór czy go odkreca powiekszajac przepływ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leony 08.10.2012 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Sa dwie suszarnie. I ponoc jedna grzeje na maksa w klatce obok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 08.10.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 No wlasnie tak zrobilem. I Grzejniki zaczely grzac mocniej. Dlatego zastanowilo mnie czy wciskanie zamyka zawór czy go odkreca powiekszajac przepływ... Czym bardziej wciskasz bolec tym zmniejszasz przepływ. Jak całkowicie go wciśniesz to przepływ zostanie zamknięty. Musisz mieć jednak specjalna nakrętkę , bo nie tak łatwo bolec wcisnąć do końca ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 08.10.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Sa dwie suszarnie. I ponoc jedna grzeje na maksa w klatce obok. Nie wiem jak duża spółdzielnia i ile bloków jest rozliczanych. Pamiętaj że płacisz za to co na podzielniku + opłaty wspólne o właśnie w tych opłatach wspólnych masz straty budynku , przesyłowe i płacisz za saunę na korytarzach , suszarniach , pralniach ... Jeśli wiec koszty są za cały Wasz blok to w całym bloku trzeba zdemontować grzejniki na korytarzach , suszarniach i itd .. Bo za to płacicie Wszyscy i to nie mało ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leony 08.10.2012 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Jestem tylko ciekaw czy to sie uda zalatwic. Ci co korzystaja na grzaniu suszarni pewnie beda przeciwni. Zebranie 28 glosow bedzie pewnie ciezkie. Co musze miec na takim pismie? Imiona Nazwiska, numery klatek,pesele ? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 08.10.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Jestem tylko ciekaw czy to sie uda zalatwic. Ci co korzystaja na grzaniu suszarni pewnie beda przeciwni. Zebranie 28 glosow bedzie pewnie ciezkie. Co musze miec na takim pismie? Imiona Nazwiska, numery klatek,pesele ? pzdr. Wszystko się da ... U nas jedna sąsiadka napisała pismo , poszła do spółdzielni i zapytała się co ma być. Przeszła się po sąsiadach i się podpisali (imię , nazwisko , nr. mieszkania i podpis). Tyle że u nas Pani prezes sama kiedyś to sugerowała a ludzie się uparli że nie ... Ale jak przyszły dopłaty i ludzie musieli sporo dopłacić to od razu zmiękli i nawet "zwolennicy" pozostawienia grzejników szybko zrobili sie zwolennikami ich wywalenia. W następnym roku po zdemontowaniu grzejników dostałem zwrot , bo miałem nadpłatę ... Później już nie wiem bo już nie mieszkam tam ... Powiem tak. Iść po sąsiadach z rachunkiem i pogadać. Zapewne znajdziesz wielu wkurzonych i chętnych aby płacic mniej ... Samo to sie nie zrobi. Teraz jest szansa (ludzie wkurzeni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leony 08.10.2012 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 No wkurzeni na maksa. Jutro przychodzi do nas jedna i bedziemy pismo pisac, a potem przejdziemy sie po innych lokatorach aby zebrac podpisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 08.10.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Jak zakrecic taki grzejnik, bez głowicy ?. Obejrzałbym powrót - zwykle są tam instalowanie małe zawory odcinające - może wystarczy wyregulować przepływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leony 08.10.2012 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 No jest taki zaworek jakby na pokretlo ze starych kranow... zrobie fote.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 08.10.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 (edytowane) No jest taki zaworek jakby na pokretlo ze starych kranow... zrobie fote.... Zwykle są instalowane takie z zaślepką regulowane imbusem. Edytowane 8 Października 2012 przez kbab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts