Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Mam następujący problem - sprytny deweloper albo dał za dużą warstwę wylewki albo zbyt nisko wykonał otwory pod okna, bądź co bądź efekt jest taki, że okna kuchenne w moim domu są osadzone tak nisko, że mam problem z wstawieniem mebli kuchennych. Mam do wyboru albo zrezygnować z otwierania okien albo spróbować podnieść skrzydła o 2-3 mm, pytanie czy i jak można to zrobić?

https://forum.murator.pl/topic/172629-czy-i-jak-mo%C5%BCna-podnie%C5%9B%C4%87-skrzyd%C5%82a-okien-pcv-o-2-3-mm/

Raczej sytuacji nie łączyłbym ze "sprytem". ZWykle wg instrukcji da się podnieść 2-3mm o ile już nie jest podniesione:)

Nie da się obniżyć szafek?

2-3 mm w oknie bez problemu osiągane przez regulację na zawiasach + ew. przeszklenie. Tylko że te same 2-3 mm to nic dla szafek. Trochę niższy cokół i obniżasz o 1-2cm.
wpisz w google instrukcja montażu okna pcv i znajdziesz tam jak regulować

Na stronie Zrzeszenia znajduje się film instruktażowy nt. regulacji skrzydeł okiennych. polecam

2-3 mm w oknie bez problemu osiągane przez regulację na zawiasach + ew. przeszklenie. Tylko że te same 2-3 mm to nic dla szafek. Trochę niższy cokół i obniżasz o 1-2cm.

Właśnie szafki są już maksymalnie obniżone - ograniczeniem jest zmywarka, która ma 82 cm. Brakuje mi tych 3 mm by wstawić 3 cm blat kamienny ;)